Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Dette er hemmeligheten bak en ekte Lofoten-burger

Mer enn bare ferske og naturlige råvarer!

Du har ikke smakt en ekte fiskeburger før du har smakt Lofoten-burgeren! Ikke bare inneholder den kun ferske og naturlige råvarer, og har markedets høyeste fiskeinnhold på hele 86% fisk. Den er også laget med ekte kjærlighet! Og det er nettopp det som gjør Lofoten 86%-serien sine fiskeburgere til de beste.

– Lofotens grove fiskeburgere er laget med hjerte for nettopp fisk, forteller Camilla Beck Sætre, markedssjef i Lofotprodukt AS.

Tradisjonelt sett var nemlig fiskemat noe man gjerne lagde av restene av fisken, det som var til overs etter at den beste dele av fisken var spist opp. Men slik er det ikke i Lofoten – tvert i mot, for man tuller ikke med kvaliteten. Her er det nemlig kun fileten av fisken som får lov til å bli til Lofoten fiskeburgere.

Derfor bør du bytte ut hamburger med fiskeburger

86% SERIEN: Burgerserien 86 % står for markedets høyeste fiskeinnhold på hele 86 prosent fisk.
86% SERIEN: Burgerserien 86 % står for markedets høyeste fiskeinnhold på hele 86 prosent fisk. Vis mer

Rett fra havet

Gjennom mer enn 20 år har nemlig Lofoten levd etter selvpålagte krav om kun å benytte de beste råvarene, kombinert med tradisjonsrike oppskrifter, og basert på lokale tradisjoner og unik kunnskap om hvordan man får frem det beste i fisken.

Fisken kommer nemlig rett fra havet og inn på fabrikken som ligger i vannkanten, omringet av vakker natur og dype hav fulle av den beste fisken Norge kan tilby. Og det er nettopp denne fisken som havner på bordet ditt når du serverer produkter fra Lofoten. I blant annet Lofotens fiskeburgere brukes nemlig kun den beste fisken; renskåret fiskefilet fra både torsk, hyse, kveite, sei og ørret i de deiligste kombinasjoner.

- Lofoten fiskeburgere er et skikkelig fiskemåltid. Derfor ønsker vi at det skal smake fisk, men også at man skal kunne se at det er fiskefilet som er benyttet i fiskefarsen, forteller Beck Sætre og legger til:

FISKER: Mange lokale fiskere står bak den ferske fisken som blir brukt i 86 % burgerne. FOTO: Lofoten.
FISKER: Mange lokale fiskere står bak den ferske fisken som blir brukt i 86 % burgerne. FOTO: Lofoten. Vis mer

- Vi grovkutter derfor renskåret filet av de beste fiskeslagene, og blander forsiktig inn i fiskefarsen slik at burgerne får en grov konsistens med biter av fisk. En ganske omstendelig prosess som sikrer god smak og riktig konsistens – ikke ulikt slik bestemødrene har gjort det hjemme på kjøkkenbenken gjennom generasjoner.

Og det beste er; her er det ingen konserveringsmidler eller kunstige tilsetningsstoffer. Med andre ord så godt som hjemmelagde fiskeburgere – kanskje til og med bedre! For hvem kan vel hemmelighetene bak de beste fiskeproduktene bedre enn de lokale?

Disse fiskeburgerne har har «mæst fesk» på markedet

Hverdagsburger med god samvittighet

86 % fisk, særegen og god smak fra de beste fiskeslagene den norske kysten har å by på; fiskeburgere er den perfekte hverdagsmaten du kan spise med god samvittighet enten det er mandag eller fredag!

Lofoten 86% burgerne er både saftige, sunne og raske å tilberede. For ikke å glemme at de er allergivennlige og ikke inneholder gluten. Det eneste du trenger er en ekte Lofoten-oppskrift for å oppnå ekte fiskelykke rundt middagsbordet.

Sjekk ut våre fiskeburger-favoritter:

RORBURGER: Rorburger er en hyllest til rorbua. Rorbu kommer fra ro (“ro fiske”) og bu (“bo”), dvs. den bua i fiskeværet tilreisende fiskere bodde i mens de drev fiske fra robåt. Rorbua kan spores helt tilbake til Kong Øysteins tid (1100-tallet).
RORBURGER: Rorburger er en hyllest til rorbua. Rorbu kommer fra ro (“ro fiske”) og bu (“bo”), dvs. den bua i fiskeværet tilreisende fiskere bodde i mens de drev fiske fra robåt. Rorbua kan spores helt tilbake til Kong Øysteins tid (1100-tallet). Vis mer

Rorburger

4 porsjoner / 10 min

Ingredienser:

- 4 Lofoten 86% Grov fiskeburger med torsk og sei

- Aioli (kan kjøpes ferdig eller lages)

- Foccaciabrød (hjemmelaget eller fra butikk)

- Ruccola

- Oliven

- 1 paprika

- Oregano

Fremgangsmåte:

Stek burgeren ca. 2 min på hver side samtidig med paprika (del paprikaen i to og fjern frø). Varm brødene forsiktig. Ha på aioli, ruccola og stekt paprika under, oliven og fersk oregano oppå. Litt olivenolje og salt på paprikaen er godt.

Slik kan du servere fisken din på en delikat og smakfull måte!

FISKELYKKE: Med alle sine smakfulle og ferske ingredienser er det umulig at fiskelykke-burgeren ikke faller i smak til både store og små!
FISKELYKKE: Med alle sine smakfulle og ferske ingredienser er det umulig at fiskelykke-burgeren ikke faller i smak til både store og små! Vis mer

Fiskelykke

4 porsjoner / 10 min

Ingredienser:

- 4 stk. Lofoten 86% Grov fiskeburger med torsk og hyse

- Hjemmelaget mørkt burgerbrød eller tilsvarende fra butikk

- Sennep

- Blandet salat

- Rømme

- Lodderogn (fås på glass i store matbutikker eller i delikatesser)

- Gressløk

- Rødløk

- Reker (Lofoten Håndpillede norske reker kan også brukes)

Fremgangsmåte:

Før steking: Bland lodderogn og rømme. Klargjør tilbehør. Stek burgeren ca. 2 min på hver side. Legg de på burgerbrød med sennep og blandet salat oppå. Toppes med rogn i rømme, gressløk, rødløk og reker (ferske er himmelsk, men Lofotens Håndpillede norske reker på glass er også saftige og smaksrike) og burgerbrød.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling