Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Dette er høstens hotteste sminkelook

- Sommergløden skal ingen steder!

Sommeren er forbi, men sommergløden vil vi på ingen måte legge på hyllen!

I høst drømmer vi om nydelige lipglosser, duse skygger og frisk glød i kinnene. Derfor falt vi pladask for looken makeup-artist Linda Wickmann la på Pia Tjelta i Max Factors kampanje.

For å snike oss til denne glamorøse, men hverdagslige høstooken har vi spurt Wickmann om hva hun egentlig gjorde.

Her deler hun sine beste tips og triks - og ikke minst tabbene - vi bør være obs på underveis!

1.PREPP HUDEN: Et rent ansikt er viktig for penest mulig resultat. Rens huden først, påfør en lett ansiktskrem og legg deretter en primer tilpasset din hudtype. Primeren er hemmeligheten bak en foundation som virkelig sitter! Pia har en hud som trenger mye fuktighet og pleie, gjerne også vitaminer og hyaluronsyre. Derfor valgte jeg Miracle Prep Illumination + Hydrating Primer som innholder akkurat dette! Har du fet hud, velg heller en primer som matter ned og har du mer rødlig hud er en fargekorrigerende variant super for deg!

2. KLEM, IKKE GNI FOUNDATION: Nå er det tid for foundation- som også må tilpasses din hudtype. På Pia la jeg Radiant Lift foundation. Denne er proppet med fukt og pleie - samt en SPF 30, som er utrolig viktig for huden. Har du fet hud vil jeg anbefale en foundation som matter ned og absorberer olje. TIPS! Klem produktet lett inn i huden, på denne måten smelter den nemlig fint sammen med primeren. Og du, bruk litt ekstra tid på foundationen, for sitter ikke den perfekt gjør ikke resten av sminken det heller!

3. UNNGÅ DENNE CONCEALERFELLEN: Klem nå litt lett concealer rundt øynene, nesen og litt ekstra på haken hvor man lett blir rød. TIPS! Vær obs på fargevalget! En svært vanlig tabbe jeg ser er at mange velger et produkt som er altfor lyst. Istedenfor å gå en hel nyanse lysere, gå bare ned en halv tone! En annen vanlig feil er å bruke et for tykt produkt under øynene, da mange tenker at tykke produkter dekker best (som til en viss grad er sant), men disse kaker seg lett og legger seg i linjene. Velg derfor heller mange tynne lag fremfor ett tykt.

Dette er høstens hotteste sminkelook

4. VELG RIKTIG BRYNSFARGE: Så tid for å ramme inn ansiktet med litt ekstra bryn! Hos Pia, gjorde jeg brynene litt fyldigere med Brow Shaper i fargen 20 Soft Brown. Bruk børsten i enden av brynsblyanten først til å gre og forme brynene, fyll så inn med produkt, før du på ny bruker børsten for å gre over produktet. TIPS! Påfør litt og litt av gangen, slik at du har kontroll på mengde produkt. Og du, velg gjerne en brynsfarge som ser litt lysere ut enn din egen. En feil jeg ofte ser er at mange velger for mørke farger. Produktet blir nemlig fort enda mørkere på huden og dekker da over hårene! Noe som gir et unaturlig preg.

5. UNNGÅ AT ØYENSKYGGEN RENNER: Når brynene er ferdige legger jeg Miracle Eyeshadow Primer på øyelokket. Dette er et triks for å hindre øyenskyggen i å flytte på seg, som kan være spesielt nyttig dersom du har litt tunge øyelokk!

Pssst! Nysgjerrig på Pias sminkefavoritter? Sjekk ut vidoen her, da vel!

#MaxFactorStories Alle kvinners skjønnhet er unik. Det som gjør henne vakker er hennes individualitet, hennes historie, hennes livserfaring. - «Når man blir eldre så redefinerer man jo hva skjønnhet er». Pia Tjelta lever en travel hverdag som småbarnsmor, designer og skuespiller. Hun deler sine beste og mest effektive sminketips - og sine fav... Vis mer

6. FÅ ØYNENE TIL Å SKINNE: Så til øyenskygge, et perfekt produkt å fremheve øynene dine med! For å velge riktig farge; hold simpelthen skyggen opp mot øynene og se om de passer. Ønsker du at øyenskyggen skal fremheve øyenfargen din, kan du bruke komplementærfargen til irisen din. Til Pia har jeg valgt å bruke Eyeshadow Masterpiece Cappuchino paletten, der jeg mikset de lyse fargene med en matt brun i globalen, siste for å skape litt dybde. Denne kombinasjonen er en perfekt hverdagslook! TIPS! For en ekstra effekt har jeg markert øynene med en våt eyeliner, som blir litt sortere og blankere enn en vanlig kohl blyant.

- Hva er den vanligste feilen folk begår når de legger øyenskygge?

- At de ikke legger fargene på riktig sted. Mange legger en lys, nesten hvit øyenskygge på hele lokket- det ser ikke alltid like heldig ut. Lyse skygger gjør seg best nær øyekroken og på brynsbenet, mens mørkere farger er superfine i globalen og på ytre øyelokk.

7. MARKER STRUKTURENE I ANSIKTET: Så tilbake til huden. Begynn med en krem blush. På Pia brukte jeg Creme Puff Blush i fargen 15 Seductive Pink og litt 25 Alluring Rose som conturering. Deretter fortsatte jeg med Miracle Glow Duo på kinnbena for ett ekstra løft.

Dette er høstens hotteste sminkelook

8. FREMHEV LEPPENE OG VIPPER: Avslutt med din favorittgloss! For Pias del ble det: Lip Cusion i fargen 25 Shine in Glam, som er hennes favoritt! Og selvfølgelig, ikke glem maskara, her gikk vi for False Lash Effect Mascara.

Klar for høstens fineste look du også? Her er produktene som ble brukt på Pia!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media