Annonsørinnhold

Minnerik kvalitetstid:

Dette er Norges kuleste ferie

FOR ALLE: Fart, spenning, magi! I Kongeparken er det attraksjoner som passer for alle, uansett alder. FOTO: Kongeparken
FOR ALLE: Fart, spenning, magi! I Kongeparken er det attraksjoner som passer for alle, uansett alder. FOTO: Kongeparken Vis mer

Norgesferie har aldri vært mer populært, og de fleste av oss kommer til å tilbringe de deilige sommermånedene hjemme.

Noe av det aller kuleste man kan gjøre på hjemmebane, er å ta turen til Vestlandet og boltre seg i Kongeparken!

Ikke bare passer temaparken for hele familen og underholder både store og små; det er også fantastiske overnattingsmuligheter. Med andre ord ligger det til rette for flere dagers moro.

Ta med deg familien, ta med deg vennegjengen – og skap minner for livet.

NORGESFERIE: Skap minner for livet i sommer for både store og små! FOTO: Kongeparken
NORGESFERIE: Skap minner for livet i sommer for både store og små! FOTO: Kongeparken Vis mer

Bo midt i kongeriket

Med over 60 attraksjoner og opplevelser, kan det være lurt å lage et opplegg over flere dager når man besøker Kongeparken.

(Det er tross alt mye annet å finne på nærheten også. En tur opp til Prekestolen eller late solskinnstimer på Solastranden er ganske ålreit å få med seg når man først er i Rogaland.)

Temaparken tilbyr pakker som inkluderer inngang til parken, samt opphold og frokost på ett av flere hotell de samarbeider med. Disse er i kort avstand fra parken.

Man velger selv mellom å bo moderne eller sjarmerende landlig, i naturskjønne omgivelser eller midt i smørøyet i byen.

Men ikke nok med dét. Dere kan til og med overnatte inne i parken!

VALGMULIGHETER: Disse moderne, komfortable hytteteltene (t. v) er helt nytt av året i Kongeparken og har fått navnet BateLodge. Populære BrumleCamp (t. h) ble på sin side lansert i fjor. FOTO: Kongeparken
VALGMULIGHETER: Disse moderne, komfortable hytteteltene (t. v) er helt nytt av året i Kongeparken og har fått navnet BateLodge. Populære BrumleCamp (t. h) ble på sin side lansert i fjor. FOTO: Kongeparken Vis mer


BateLodge, en unik opplevelse over to dager i Kongeparken, hvor du og familien komfortabelt kan bo i et av 17 moderne hyttetelt utrustet med soverom, stue, bad og egen balkong. Splitter nytt av året er BateLodge Lakeside som ligger helt nede ved vannkanten i Laksefjord, med utsikt ut mot Storms nedsunkne skip. Her suser Ziplinen rett over, og aldri før har du vært tettere på attraksjonene.

Dette er årets must!

ÅRETS NYHET: Hos BateLodge Lakeside er du tettere på attraksjonene enn noen gang, da de ligger helt langs sjøkanten i Laksefjord. FOTO: Kongeparken
ÅRETS NYHET: Hos BateLodge Lakeside er du tettere på attraksjonene enn noen gang, da de ligger helt langs sjøkanten i Laksefjord. FOTO: Kongeparken Vis mer


_______________________________________________________________________

Se mer info og kjøp billetter til Kongeparken her.
_______________________________________________________________________

Et annet alternativ er populære BrumleCamp. «Glamping»-teltene – som er i familiestørrelse – ble helt utsolgt i 2021, og dét til veldig god respons. I likhet med BateLodge, sover dere også her mellom bakker og berg, karuseller og fossefall inne i parken.

Med BrumleCamp følger altså overnatting i parken, samt deilig frokost og middag.

KVALITETSTID: Slik ser de råflotte teltene i BrumleCamp ut. Hvem er vel ikke nysgjerrig på hva som skjer i Kongeparken etter stengetid...? FOTO: Kongeparken
KVALITETSTID: Slik ser de råflotte teltene i BrumleCamp ut. Hvem er vel ikke nysgjerrig på hva som skjer i Kongeparken etter stengetid...? FOTO: Kongeparken Vis mer


Noe for alle

Ung, gammel eller midt i mellom. Veldig tøff, ganske tøff eller mest glad i se på fra sidelinja og spise popcorn. Uansett hvilken av kategoriene man faller innenfor, finner man et tempo man er komfortabel med i Kongeparken.

Temaparken, som forøvrig er 300.000 kvadratmeter stor, er for alle.

  • De små ⤵

For de minste er Gråtassland en slager som sjelden slår feil. Her får barna blant annet møte den lille traktoren med det store (motor-)hjertet.

I Gråtassland får man også møte alle dyrene på gården.

GRÅTASSLAND: En sikker vinner blant barna som får møte en vaskeekte barne-TV-stjerne. FOTO: Kongeparken
GRÅTASSLAND: En sikker vinner blant barna som får møte en vaskeekte barne-TV-stjerne. FOTO: Kongeparken Vis mer


I Vann-vittig kan både de minste og de litt større kose seg. Det er sprutende grantrær, frådende geysirer, lumske fjellbekker... Prøver barna denne attraksjonen, er dryppende våte klær så godt som garantert – så ta med håndkle og skift.

Hvis man allerede er våt, kan en tur (eller to) i Fossen i Kongeparken være ideelt før man skifter. I den helt spesielle vannrenne-berg-og-dalbane-opplevelsen, drives du med strømmen og raser utenfor de villeste fossefall både forlengs og baklengs.

Deretter kan man for eksempel ta turen til Barnas Brannstasjon hvor det gis full brannmannopplæring.

FUKTIG ATTRAKSJON: Husk at eventuelle mobiler og annen elektronikk bør plasseres et sted som holder seg tørt gjennom hele Fossen-turen. FOTO: Kongeparken
FUKTIG ATTRAKSJON: Husk at eventuelle mobiler og annen elektronikk bør plasseres et sted som holder seg tørt gjennom hele Fossen-turen. FOTO: Kongeparken Vis mer


Når alarmen går, sklir barna ned stanga og rykker ut med sirener. Tilbake på brannstasjonen uteksamineres de som «Hjemmets brannsjef».

Ved denne attraksjonen tar fagkyndige brannmestere godt vare på de små, vordende brannmennene og svarer villig på spørsmål.

Som kronen på verket etter er lang dag, kan man la seg friste av duften av deilig sjokolade og sette kursen mot Freia Sjokoladefabrikk. Mmmm ...

På sjokoladefabrikken lærer store og små om sjokoladens historie og, ikke minst, hvilke ingredienser som skal til for å lage sjokolade.

TIDLIG KRØKES: Ved Barnas Brannstasjon får de små full brannmannopplæring. Søtere blir det neppe. FOTO: Kongeparken
TIDLIG KRØKES: Ved Barnas Brannstasjon får de små full brannmannopplæring. Søtere blir det neppe. FOTO: Kongeparken Vis mer


Dette er bare et lite utvalg av alt man kan finne på for de små i Kongeparken. I tillegg kommer diverse andre, gøyale opplevelser og titalls barnevennlige berg-og-dalbaner.

  • De større ⤵

Ja, det er naturligvis også noen litt mindre barnevennlige attraksjoner for de tøffeste i familien.

I Ambolten slenges du rundt i tre ulike akser i et forrykende tempo. Karusellen beskrives som noe av det «aller heftigste» i parken.

Bukkerittet byr på sin side på en ellevill reise med krappe svinger, plutselige fall og fart opp mot 70 kilometer i timen. Vognene snurrer uavhengig av hverandre, noe som gjør at du aldri vet nøyaktig hvor du ender.

Ellers er det også en bobbane i parken. Den er døpt Ormen Lange og er hele 1000 meter lang! Her kan man selv justere hvilken fart man vil suse nedover banen med, men oftest går det fort. Veldig, veldig fort.

BUKKERITTET: Foreldre med barn (som er minst 120 cm. høye), venninner, par eller bestemor som er med på familietur-lasset – Bukkerittet er en favoritt hos de fleste. FOTO: Kongeparken
BUKKERITTET: Foreldre med barn (som er minst 120 cm. høye), venninner, par eller bestemor som er med på familietur-lasset – Bukkerittet er en favoritt hos de fleste. FOTO: Kongeparken Vis mer

Hvis du tør å ta følelsen av skrekkblandet fryd et steg videre ved å kombinere fart og spenning med enda en faktor – nemlig høyde – bugner det også av dét temaparken.

Utfordre høydeskrekken

I 2019 kom Kongeparkens «coup de grâce» på plass: Stupet.

De modige blir sakte heist 80 meter over bakken og har 360° utsikt. Sekundene tikker. Sommerfugler i magen, klamme hender.

Så, helt uten forvarsel, er man i fritt fall. På kun to sekunder går man fra 0 til 125 kilometer i timen.

Få en smakebit på adrenalinkicket i snutten under!

Har du fremdeles ikke fått nok av utfordre høydeskrekken, kan du prøve deg på et klatreunivers som heter nettopp dét: Høydeskrekk.

Her balanserer man på bjelker, liner og tømmerstokker 13 meter over bakken, og må ta seg over hindre og løse utfordringer.

Hvis du gi den luftige opplevelsen en solid prikk over i-en, klatrer du hele veien til topps og hopper ut i en fartsfylt ferd i en av Kongeparkens mest ekstreme attraksjoner.

I Skrekk og Gru fyker du nemlig avgårde høyt over bakken og parkens attraksjoner, hus og gjester i en 500 meter lang zipline.

Da gjenstår det bare én ting å si ... God tur!

NB: Husk å forhåndsbestille billetter online. Det er begrenset kapasitet per dag, så det lønner seg å være tidlig ute med å sikre seg en plass til kongeriket.

Temaparken er Rogalands største turistattraksjon og en av «de fem store» i landet.

Her kan man velge mellom hele 60 unike attraksjoner og opplevelser; noen sørger for at det kiler godt i magen på de minste, andre får adrenalinet til å pumpe hos de litt eldre.

_______________________________________________________________________

Se mer info og kjøp billetter til Kongeparken her.
_______________________________________________________________________Dette er Norges kuleste ferie

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer