ANNONSØRINNHOLD

STADIG MER POPULÆRE: Elektriske tannbørster finnes i flere og flere norske hjem. Foto: Shutterstock
STADIG MER POPULÆRE: Elektriske tannbørster finnes i flere og flere norske hjem. Foto: ShutterstockVis mer

Dette må du vite om elektriske tannbørster

Finn eltannbørsten som passer best for deg.

Elektriske tannbørster blir stadig mer vanlige på norske baderom, og det er det flere grunner til.

Eltannbørstene er både gode og lette og bruke, og gjør det enklere å opprettholde god hygiene i munnen.

God munnhygiene er viktig for å redusere risikoen for blant annet dårlig ånde, hull i tennene og tannkjøttbetennelse.

Eltannbørstenes fordeler

Mange er usikre på hvor lenge og hardt de bør pusse tennene. Dette er faktisk noe en elektrisk tannbørste kan hjelpe til med, da de fleste eltannbørster har en innebygget timer som sier ifra når du har pusset i to minutter – tiden som er anbefalt av tannleger.

Noen børster har også trykksensor som gjør at du ikke børster for hardt. Pusser du for hardt risikerer du at tannkjøttet trekker seg tilbake, som igjen fører til at de sårbare tannhalsene blir eksponert.

Eltannbørstene fjerner også vesentlig mer plakk enn en vanlig tannbørste, faktisk opptil dobbelt så mye. Ifølge en undersøkelse fra 2005 fjerner eltannbørster med roterende og oscillerende bevegelser mer plakk og reduserer tannkjøttbetennelse mer effektivt enn manuelle børster både på kort og lang sikt.

Kort sagt: Eltannbørstene gjør det enklere å pusse tennene godt. Derfor anbefales de av tannleger.

NOE FOR ENHVER SMAK: Eltannbørstene finnes i flere former og fasonger.
NOE FOR ENHVER SMAK: Eltannbørstene finnes i flere former og fasonger. Vis mer

Finn tannbørsten som passer for deg

Eltannbørster finnes i flere prisklasser, og har flere forskjellige former og funksjoner. Det første man ofte legger merke til er at det skilles mellom oscillerende og soniske tannbørster. Oscillerende betyr at børstehodet roterer fram og tilbake, mens sonisk betyr at børstehodet vibrerer. En oscillerende tannbørste krever mindre bevegelse enn en sonisk tannbørste.

Det er også forskjell på børstehodene – Oral-B sine børstehoder er små og sirkelformede, som gjør det enklere å komme til i kriker og kroker. Philips sine børstehoder er avlange (slik som vanlige tannbørster), og har også en floss action-funksjon som gjør at det også renses dypt mellom tennene. Børstehodene bør byttes ca. hver tredje måned. Flere av tannbørstene har indikatorstrå som viser når børstehodene bør byttes.

Her har vi plukket ut fire forskjellige eltannbørster slik at du kan finne børsten som passer best til deg og ditt bruk. I tabellen under kan du se hvilke tannbørster som har hvilke funksjoner.

Oral-B Vitality eltannbørste, 179 kroner: Dette er riktignok en av de rimeligste modellene, men den gir også knallgod valuta for pengene. Det lille børstehodet gjør det enklere å komme til i alle kriker og kroker, og eltannbørsten har også en timer innebygd i håndtaket som gjør det lett å børste i to minutter (tiden som anbefales av tannleger).

ORAL-B VITALITY: Rimelig, men med masse valuta for pengene.
ORAL-B VITALITY: Rimelig, men med masse valuta for pengene. Vis mer

Oral-B PRO 670 Cross Action tannbørste, 499 kroner: Denne tannbørsten har, i likhet med Oral-B Vitality, et lite børstehode og innebygd timer – og i tillegg har den også en trykksensor som legger til rette for skånsom børsting, som beskytter tannkjøttet ditt.

ORAL-B PRO CROSS ACTION: Med trykksensor som gjør at du ikke børster for hardt.
ORAL-B PRO CROSS ACTION: Med trykksensor som gjør at du ikke børster for hardt. Vis mer

Oral-B PRO 3700 Cross Action eltannbørste, 999 kroner. har 3D-teknologi (Cross Action) som fjerner opp til 100 prosent mer plakk enn en vanlig manuell tannbørste. Utstyrt med to innstillinger, én for daglig puss og én for sensitivt tannkjøtt. Kommer med 3 børstehoder og et reisefutteral.

ORAL-B PRO 3700 CROSS ACTION: Fjerner dobbelt så mye plakk.
ORAL-B PRO 3700 CROSS ACTION: Fjerner dobbelt så mye plakk. Vis mer

Oral-B Genius 8100S White eltannbørste, 1698 kroner

Tannbørsten har bluetooth, slik at den kan kobles opp mot Oral B-appen i din smarttelefon. I appen får du verdifulle råd og instruksjoner, dessuten har den 100 % dekning - den eneste børsten med posisjonssporing som vet hvor du børster. Kommer med smartphone-holder. Har også Cross Action, for mer effektig plakkfjerning.

ORAL-B GENIUS 8100S WHITE: Denne børsten vet hvor du børster.
ORAL-B GENIUS 8100S WHITE: Denne børsten vet hvor du børster. Vis mer
Modell Oral-B Vitality Oral-B PRO Cross Action Oral-B PRO 3700 Cross Action Oral-B Genius 8100S White
Pris179 kr499 kr999 kr1698 kr
TrykksensorNeiJaJaJa
TidssensorJaJaJaJa
Antall svingninger (per minutt)76008800880010 500
Antall børstemoduser1125
Antall børstehoder1223
Børstehode (form)RundtRundtRundtRundt
Modus for tannkjøttpleieNeiNeiNeiJa
Modus for poleringNeiNeiNeiJa

.

MORO FOR BARNA: En eltannbørste gjør tannpussen morsommere.
MORO FOR BARNA: En eltannbørste gjør tannpussen morsommere. Vis mer

Ta også vare på barnas munnhygiene

Det er ikke bare de voksne som nytter godt av en elektrisk tannbørste. Eltannbørstene gjør det også enklere for barna å få god munnhygiene, pluss at tannpussen blir mye morsommere. Det finnes eltannbørster som er spesielt utformet for å passe små barnehender. Tannbørsten finnes med både Frozen- og Star Wars-motiv. Det finnes også en Disney Magic Timer™-app som gjør at barna kan pusse tennene sammen med favorittfigurene sine fra både Frozen og Star Wars. Da blir tannpussen ekstra morsom!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson