Annonsørinnhold

Dette visste du kanskje ikke om RuterBillett-appen

Noen foretrekker fremdeles reisekortet, men så mange som 7 av 10 har nå billetten på mobil.

SMART: I Oslo er billett-appen blitt den mest vanlige måten å kjøpe billett på. Å bruke RuterBillett-appen er både raskere og billigere enn å kjøpe om bord hos sjåføren.
SMART: I Oslo er billett-appen blitt den mest vanlige måten å kjøpe billett på. Å bruke RuterBillett-appen er både raskere og billigere enn å kjøpe om bord hos sjåføren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- At vi ser en stadig økning i app-bruk også blant de som ikke reiser kollektivt så ofte, viser oss at kundene har god kjennskap til fordelene som følger med appen: nemlig at det er raskere og billigere å kjøpe billetten med mobilen enn å kjøpe enkeltbillett om bord eller kjøpe et reisekort i kiosken, sier Christian Fjær, som er ansvarlig for nye salgskanaler og betalingsløsninger i Ruter.

Dette visste du kanskje ikke om billett-appen:

- I appen er det lett å få kvittering for billettkjøp tilsendt på e-post. Dette er praktisk for reiseregninger i forbindelse med jobb.

- Hvis du ikke ønsker å legge inn kortopplysninger i RuterBillett, men har Vipps på telefonen fra før – kan du betale med det direkte i RuterBillett-appen. Det er også mulig å betale direkte over mobilregningen via Strex.

- I appen er det enkelt å kjøpe tilleggsbillett dersom du skal reise i en annen sone enn den du allerede har billett for.

- Du kan få pushvarsel før 30-dagersbilletten går ut, som påminnelse om å fornye billetten.

Og du kan sende til andres telefon!

- Du kan kjøpe en billett og sende den til en annens telefon. Mottaker må ha appen installert på sin smarttelefon, men trenger ikke å ha lagt inn bankkortdetaljer. Mange bruker dette til barn, når de reiser alene.

INFORMERER: Christian Fjær, ansvarlig for nye salgskanaler og betalingsløsninger i Ruter. Foto: Ruter
INFORMERER: Christian Fjær, ansvarlig for nye salgskanaler og betalingsløsninger i Ruter. Foto: Ruter Vis mer

- Du kan kjøpe enkeltbilletter til alle du reiser sammen med. Praktisk når du har besøk eller hvis du bare føler for å spandere på reisefølget ditt!

- Hvis du skal bytte telefon er det enkelt for Ruter å hjelpe deg med å overføre billetten. Gå inn på innstillinger og notér ned din app-ID, så får du hjelp med resten.

Last ned RuterBillett-appen for iPhone

Last ned RuterBillett-appen for Android

Verdt å vite

Hvis du reiser kollektivt i sone 1 bare tre ganger tur/retur i uka, lønner det seg å kjøpe 30-dagersbillett. For øvrige soner må du reise tre – fire ganger tur/retur i uka for at det lønner seg med 30-dagersbillett.

Så enkelt gjør du det:

  • Last ned appen i din app-butikk.

  • Registrer bankkortet du ønsker å betale med. Dette trenger du kun å gjøre én gang.

  • Kjøp enkeltbillett og periodebillett med noen få tastetrykk.

- Vi tror appen har gjort det såpass raskt og enkelt å kjøpe billett på farten at mange bare velger enkeltbillett, selv om det med litt planlegging kanskje kunne ha lønt seg med en periodebillett, sier Fjær.

Ønsker seg flere app-kunder i Akershus

I dag er app-andelen større i Oslo enn i Akershus. Ruter ønsker seg flere app-kunder i nabofylket.

- Vi synes egentlig det er litt underlig at det er mer vanlig å kjøpe billett med mobilen i Oslo enn i Akershus. For å ordne seg en billett på reisekortet må kunden innom en kiosk eller billettautomat. I Akershus er det lengre mellom kiosker og utsalgssteder, så vi oppfordrer gjerne Akershus-kundene våre til å teste ut RuterBillett-appen neste gang de skal reise kollektivt, sier Fjær.

Her kan du lese mer om RuterBillett-appen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer