ANNONSØRINNHOLD

Dingsene som gjør hjemmet ditt smart og hverdagen din enklere

Mister du ofte nøklene eller ønsker å styre lyset i stua med stemmen? Vi gir deg tipsene til et smartere hjem.

Å gjøre huset eller leiligheten smart, har mange fordeler. Smarthus dreier seg nemlig om komfort, sikkerhet, og ikke minst en enklere hverdag. At du kan spare både miljøet og penger samtidig, er også en fin bonus!

Så hvordan får man oversikt i et hav av smarte muligheter? Hva trenger man egentlig, og hvor «smarte» er produktene? Vi gir deg en oversikt på enkle og smarte løsninger som garantert gjør hverdagen din enklere.

Og du? Er du én av mange som ofte roter bort nøklene, brillene eller mobilen? Da har vi den perfekte dingsen for deg!

Gir deg værmeldingen og tar tiden på eggene

La oss si at du står ved kjøkkenbenken med hendene fulle. Da er det kjekt med en medhjelper som alltid kan bistå. Google Nest Hub, den smarte, stemmestyrte skjermen fra Google, gir deg svar på hva du måtte lure på. Den hjelper deg også om du trenger en ekstra hånd.

HAR SVAR PÅ ALT: Få informasjon om avtalene dine og hvordan kalenderen din ser ut. Bruk stemmen til å starte YouTube-videoer og spill sanger fra Spotify eller YouTube.
HAR SVAR PÅ ALT: Få informasjon om avtalene dine og hvordan kalenderen din ser ut. Bruk stemmen til å starte YouTube-videoer og spill sanger fra Spotify eller YouTube. Vis mer

Den gir deg informasjon om været, sport og mye mer via stemmekommandoer som for eksempel «Hey Google, når stenger matbutikken?», «Hey Google, sett timeren på 10 minutter» eller «Hey Google, gi meg en oppskrift på skolebrød».

Stemmeassistenten gir deg også enkelt informasjon om dine kommende avtaler og finner ut hvordan kalenderen din ser ut. I tillegg kan den selvfølgelig spille av din favorittmusikk!

Google Home og Google Home Mini, er også stemmestyrte assistenter det er lett å bli glad i, og de kan hjelpe deg med så og si alt. Som Google Nest Hub gjør de hverdagen din enklere som å styre digitale enheter, få orden i kalenderen din, justere lyset eller sette på din favorittfilm eller musikk.

De er enkle å sette opp og skiller mellom familiens ulike stemmer. Med Voice Match kan de begge skille stemmen din fra andres, slik at alle kan høre sine egne timeplaner, reisetider, spillelister med mer.

Styr lyset fra hvor du vil

Med Philips Hue-belysningssystem kan du styre lyset trådløst akkurat slik du vil, og fra der du til enhver befinner deg. Ønsker du et smart belysningssystem i hele boligen, er denne dingsen perfekt. Den kan styre inntil 50 lyskilder eller armaturer, og dette gjøres via Philips Hue-appen som finnes både for iOS- og Android-enheter.

SMART LYS: Styr lyset fra der du til en hver tid befinner deg medPhilips Hue Bridge.
SMART LYS: Styr lyset fra der du til en hver tid befinner deg medPhilips Hue Bridge. Vis mer

Bruk appen hvis du vil at lysstyrken skal øke gradvis om morgenen, som en naturlig soloppgang. Og på kvelden kan den tone ned lyset til et mykt lys, så du sakte blir forberedt på å sovne inn til en god natts søvn.

STEMNINGSFULLT: Med 16 millioner (!) farger tilgjengelig på lysskinnen, er det ikke vanskelig å finne den riktige stemningsfargen.
STEMNINGSFULLT: Med 16 millioner (!) farger tilgjengelig på lysskinnen, er det ikke vanskelig å finne den riktige stemningsfargen. Vis mer

Du kan også koble til en lysskinne med hele 50.000 nyanser av hvitt lys og 16 millioner farger. Super for å skape stemningsfull bakgrunnsbelysning for eksempel bak TV-en! Ønsker du heller å bruke en trådløs dimmer med fjernkontroll, er ikke det noe problem.

Det fine med systemet fra Philips Hue, er at det ikke spiller noen rolle om du kobler til smarte bordlamper, taklamper eller en lysslynger - alt fungerer, og alt kan styres med telefonen! Sleng også med en bevegelsessensor i oppsettet, og lyset skrur seg automatisk av eller på.

AUTOMATISK: Med denne lyssensoren tennes lysene kun når det trengs.
AUTOMATISK: Med denne lyssensoren tennes lysene kun når det trengs. Vis mer

Ønsker du en enklere variant, og ikke vil gå «all in» med et smart belysningssystem, er smarte lyspærer genialt. De fjernstyres enkelt fra mobilen din, og har seks forprogrammerte lysmoduser - fra dempet kveldsbelysning til godt arbeidslys.

Brannvarsler på mobilen og varmeown med WiFi

Dette er fremtidens brannvarslere. Nest Protect gir deg bedre kontroll og mindre usikkerhet. Gjennom appen i smarttelefonen ser du statusen på ditt hjem 24 timer i døgnet, uansett hvor du befinner deg.

Du kan enkelt koble flere sammen, og hvis én av detektorene utløses av enten røyk eller kullos, vil alle alarmene i boligen varsle, i tillegg til telefonen. Den ser også forskjell på brannrøyk og vanndamp, så du slipper falsk alarm dersom du skulle dusje for lenge.

TRYGT OG SIKKERT: Moderne brannvarsler som gir full kontroll over hjemmet.
TRYGT OG SIKKERT: Moderne brannvarsler som gir full kontroll over hjemmet. Vis mer

Du har sikkert tenkt på det før; «Hvorfor i alle dager skrudde jeg ikke ned ovnen før jeg dro på helgetur?». Med en smart panelovn, kan du glemme unødvendige høye strømregninger.

SPAR PENGER: Ovnen kobles til det eksisterende trådløse nettverket, og du har full kontroll fra mobilen din.
SPAR PENGER: Ovnen kobles til det eksisterende trådløse nettverket, og du har full kontroll fra mobilen din. Vis mer

Den veggmonterte varmeovnen fra Mill kobler du til internett via det eksisterende trådløse nettverket ditt. På den måten kan du styre den gjennom en app fra der du til enhver tid befinner deg.

Legg inn et tidsskjema i appen, og den justerer automatisk temperaturen til spesielle tider på døgnet. Du kan også senke varmen når du reiser bort, og sørge for at den heves rett før du kommer hjem igjen. Slik unngår du unødvendig strømbruk.

Appstyrt «dingsefinner» med Bluetooth

Vi har spart det beste til slutt - nemlig to utrolige kjekke dingser for deg som har lett for å rote bort nøkler, hodetelefoner, lommebok, eller mobilen din. Og har du glemt hvor du parkerte bilen din? Null problem!

Key Finder fra Chipolo er en trådløs nøkkelfinner du kobler til smarttelefonen din via Bluetooth. Fest den lille taggen på husnøklene, verdisakene eller kanskje på din bærbare PC.

APPSTYRT DINGSESØKER: Søk nøklene fra mobilen eller trykk på taggen for å finne mobilen.
APPSTYRT DINGSESØKER: Søk nøklene fra mobilen eller trykk på taggen for å finne mobilen. Vis mer

Med taggen festet til gjenstanden, og med appen Chipolo installert på telefonen, trenger du ikke lenger være redd for å miste noe. Med hjelp av telefonens GPS husker appen taggens siste posisjon og viser dette på et kart.

GENIALT FOR DEN GLEMSKE: Med et sporekort fra Chipolo trenger du ikke å være bekymret!
GENIALT FOR DEN GLEMSKE: Med et sporekort fra Chipolo trenger du ikke å være bekymret! Vis mer

Og om du har mistet mobilen, trykker du bare på taggen. Da vil mobilen starte å ringe. Ønsker du heller å sikre lommeboka eller kortmappen, er Chipolo Card Wallet Finder tingen.

Den fungerer på samme måte, men i stedet for en tagg, er dette et sporekort du legger i gjenstanden du vil sikre.

På denne måten trenger du aldri å være bekymret for å miste ting!

• Noen av produktene i denne saken finnes ikke nødvendigvis i butikken, men kan fint kjøpes på nett.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.