Annonsørinnhold

Dingsene som kan spare deg for tusenvis av kroner

Få full oversikt over hjemmet ditt, og styr hvordan og når boligen bruker strøm.

FULL KONTROLL: Tibber Pulse gir deg et smartere og grønnere hjem, og hjelper deg med å finne «strømtyvene».
FULL KONTROLL: Tibber Pulse gir deg et smartere og grønnere hjem, og hjelper deg med å finne «strømtyvene». Vis mer

Å redusere strømforbruket er bra for både miljøet og lommeboka. På vinteren er strømsparing ekstra viktig ettersom man ofte bruker mye strøm på å varme opp boligen.

Så hvilke smarte løsninger bør man gå for? Hvis du er ny med smart varmestyring, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne. I et hav av kjekke sparetips er det fort gjort å bli forvirret. Vi skal prøve å gi deg en enkel oversikt med tips som kan senke strømutgiftene betraktelig.

Finner «strømtyvene» for deg

La oss starte med Tibber Pulse. Denne geniale dingsen fungerer som en pulsmåler og plugges rett i strømmåleren i sikringsskapet. Derfra måler den strømforbruket i hele boligen opp til annethvert sekund, og sender resultatet rett til telefonen din. Det eneste du trenger er Tibber-appen og et trådløst hjemmenettverk.

TAR PULSEN PÅ HJEMMET: Tibber Pulse måler strømforbruket ditt til enhver tid.
TAR PULSEN PÅ HJEMMET: Tibber Pulse måler strømforbruket ditt til enhver tid. Vis mer

Hvorfor er dette smart? På denne måten får du full oversikt over forbruket ditt til enhver tid, enten du er hjemme, på jobb eller bortreist på ferie.

Resultatene får du i sanntid, og med litt detektivarbeid kan du enkelt finne enhetene som er de store «strømtyvene», og når på døgnet det lønner seg å bruke strøm.

Pulse er også norskprodusert og passer alle de tre typene av automatiske strømmålere vi har i Norge. Den trenger heller ikke ekstern strømforsyning mens den er i bruk.

Bruker strøm når det er billigst

I tillegg til Pulse kan du koble andre smarte enheter til Tibber-appen. Én ting er å se hvor mye strøm du bruker (som jo er veldig praktisk), en annen ting er å styre strømforbruket uansett hvor du er.

FJERNSTYR VARMEN: Sensibo lar deg styre varmepumpa uansett hvor du befinner deg.
FJERNSTYR VARMEN: Sensibo lar deg styre varmepumpa uansett hvor du befinner deg. Vis mer

Sensibo Sky er neste smarte dings ut, og lar deg gjøre akkurat det – nemlig styre varmen i boligen selv om du ikke er hjemme. Den fungerer som en termostat og snakker med varmepumpa eller airconditionen via infrarøde signaler (på samme måte som en fjernkontroll).

Sensibo måler temperatur og fuktighet i rommet, og Tibber-appen henter inn værmelding, strømpriser og styrer deretter varmepumpa eller AC-en gjennom Sensibo for å gi deg så lav strømpris og oppvarmingskostnad som mulig.

STRØMSPARENDE: La Sensibo velge når ulike enheter skal trekke strøm.
STRØMSPARENDE: La Sensibo velge når ulike enheter skal trekke strøm. Vis mer

Lønner dette seg? Ja, helt klart! Dette betyr nemlig at oppvarmingen kan reduseres når du sover, er på jobb, eller om strømprisen er høy. Ved å spesifisere hvilke tider du sover eller er borte, kan Tibber sørge for at hjemmet ditt er varmt når du kommer hjem eller våkner. En smart måte å spare strømutgifter på.

* Om man vil kunne benytte seg av smart oppvarming basert på strømpris, kreves dette et eget abonnement.

Ved å tegne et abonnement på strøm hos Tibber så vil man også få muligheten til å la oppvarming og lading av elbil styre seg selv gjennom algoritmer basert på blant annet temperatur og strømpris.

Smarte ovner og nytt liv i gamle

Denne geniale ovnen fra Mill har innebygd vifte og konvektor, som effektivt sprer varmen i hele rommet. Dette bidrar til en raskere og mer økonomisk oppvarming.

SPRER VARMEN: Denne ovnen sprer varmen med en innebygd vifte.
SPRER VARMEN: Denne ovnen sprer varmen med en innebygd vifte. Vis mer

Andre Mill-ovner kan til og med kobles til en egen app (Millheat), som styres gjennom telefonen. Her kan du planlegge ovnens temperatur, som regulerer seg automatisk til høyere eller lavere temperaturer til ulike tider av døgnet.

Kombinerer du dette med et Tibber-abonnement, får du mer kontroll, og styringen av hjemmets varmeforbruk blir enda bedre.

Hva med de gamle ovnene du allerede har, men kanskje ikke vil kaste? Fortvil ikke! Disse kobler du bare til en Mill WiFi-Socket. Da styrer du dem på samme måte som du ville gjort med en ny smart-ovn gjennom appen Millheat.

NYTT LIV I GAMLE OVNER: Denne lille dingsen lar deg styre gamle ovner med en app på telefonen.
NYTT LIV I GAMLE OVNER: Denne lille dingsen lar deg styre gamle ovner med en app på telefonen. Vis mer

Flere WiFi-sockets kan brukes for å styre temperaturen individuelt i ulike rom, og de kan også kombineres med nyere Mill WiFi-ovner.

Mer kontroll med «egen værmelding»

Om du ønsker enda mer kontroll på strømbruken, kan du bruke din egen værstasjon fra Netatmo. De to trådløse enhetene plasseres ute og inne, og i tillegg til å måle temperatur, måler værstasjonen luftfuktighet, luftkvalitet og lydnivå.

EGEN VÆRMELDING: Få nøyaktig informasjon på temperature ute og inne, luftfuktighet og luftkvalitet med din egen værstasjon.
EGEN VÆRMELDING: Få nøyaktig informasjon på temperature ute og inne, luftfuktighet og luftkvalitet med din egen værstasjon. Vis mer

Informasjonen sendes direkte til din telefon eller nettbrett, og blir for eksempel luftkvaliteten inne dårlig, sier den fra at det er på tide å lufte.

PÅLITELIG: Til og med Yr bruker Netatmos værstasjoner!
PÅLITELIG: Til og med Yr bruker Netatmos værstasjoner! Vis mer

Kobler du værstasjonen opp mot Tibber-abonnementet, får Tibber et enda bedre bilde av husets isoleringsegenskaper, og kan dermed gi en mer eksakt styring av energiforbruket.

I tillegg er Netatmos værstasjoner så pålitelige at til og med Yr bruker dem! Takket være alle værstasjonseiere som vil dele egne lokale data, blir prognosene fra Yr både raskere og mer nøyaktige.

Ble du noe klokere?

Avhengig av hva du velger å koble til Tibber-appen, er det ulike muligheter for smart styring i appen, som igjen kan senke strømutgiftene betraktelig.

• Kobler du til en strømmåler, får du tilgang til strømforbruket i sanntid, og kan finne «strømtyvene» i boligen din.
• Med en værstasjon får du tilgang til mer nøyaktige værdata, uansett hvor du befinner deg. Med denne informasjonen blir det enklere å bestemme varmestyringen.
• En temperatursensor gir bedre oversikt over inneklimaet, som igjen brukes til å styre varmen på en smartere måte.
• Tibber = penger spart!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer