Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

FOR VARMT?: Det finnes en haug med smarte løsninger som kjøler deg ned i sommervarmen.
FOR VARMT?: Det finnes en haug med smarte løsninger som kjøler deg ned i sommervarmen. Vis mer

Dingsene som kjøler deg ned i varmen

...og dingsene som varmer deg på kjølige kvelder.

I Norge vet vi aldri helt hvordan været blir, og ofte er det vanskelig å stole på værmeldingen. Blir det skikkelig tropesommer, eller ender vi opp med kjipe og kalde sommermåneder?

Uansett hvordan været blir, får du her tips som garantert kjøler deg ned når det er varmt, eller som hjelper deg å holde varmen hvis det blir kaldt (eller om du bare vil gjøre det litt ekstra koselig på verandaen en sommerkveld).

IKKE BARE VARME DAGER: Vi er ikke alltid forunt varme sommerkvelder. Da er det fint med dingser som gjør jobben.
IKKE BARE VARME DAGER: Vi er ikke alltid forunt varme sommerkvelder. Da er det fint med dingser som gjør jobben. Vis mer

Avkjøling på varme dager

På virkelig varme dager kan de fleste trenge ekstra avkjøling, enten man prøver å sove på et varmt soverom eller står over varme gryter på kjøkkenet. En god vifte setter fart på luftstrømmen, i tillegg til å lage et bedre innendørsklima.

For avkjøling av større områder anbefaler vi en gulvvifte eller såkalte tårnvifter. Sistnevnte får du i ulike varianter, og de mest avanserte har både fjernkontroll og display som viser romtemperatur.

STÅENDE VIFTER: Gulvvifter og tårnvifter gjør underverker på varme dager.
STÅENDE VIFTER: Gulvvifter og tårnvifter gjør underverker på varme dager. Vis mer

Ett hakk opp finner du denne vifta med luftkjøling. Den avkjøler og gir lufta fuktighet med hjelp av kaldt vann. Perfekt til små og middels store rom.

Vifta har tre hastigheter og en sveipende bevegelse som sprer lufta over en større flate. Fjernkontrollen gjør at den er enkel å bruke, og timerfunksjonen gjør at den kan stilles inn så den stopper automatisk etter 1 til 8 timer.

I tillegg kommer den med et støvfilter som gir enda bedre inneklima!

EKSTRA SVALT: Denne effektive vifta med luftkjøler setter fart på luften og gir en behagelig avkjøling.Vis merVis merVis mer Vis mer

Om du ikke trenger å kjøle ned mer enn et lite rom, eller kun ønsker svalere luft og sirkulasjon, er en enkel bordvifte nok for mange.

Disse finnes også i kraftigere varianter med flere hastigheter. Det fine med bordvifter er at de er enkle å ta med rundt i hjemmet, uansett hvilket rom du befinner deg i.

Noen fås også med timer og automatisk avstenging, mens andre passer like fint på gulvet som på bordet.

BORDVIFTER: Geniale små vifter på varme dager sirkulerer lufta og gjør tilværelsen mer behagelig.
BORDVIFTER: Geniale små vifter på varme dager sirkulerer lufta og gjør tilværelsen mer behagelig. Vis mer

For varme dager på terrassen, i parken eller på stranda, kan en liten batteridrevet minivifte være redningen. På de varmeste dagene har du også denne krabaten - nemlig en håndvifte som også sprayer deg med avkjølende vanndamp for ekstra avkjøling.

BATTERIDREVET: En snerten håndholdt vifte som enkelt får plass i strandveska kan være en god venn på varme dager.
BATTERIDREVET: En snerten håndholdt vifte som enkelt får plass i strandveska kan være en god venn på varme dager. Vis mer

Om du virkelig trenger å kjøle deg ned

Det er ikke alltid en vifte er nok for å få det svalt innendørs, og da trengs det kraftigere våpen til. Ønsker du å kjøle ned større flater, vil en Cotech aircondition være midt i blinken.

Velg mellom ulike viftehastigheter avhengig av hvor varmt rommet er, og med en kjekk fjernkontroll blir det enkelt å styre enheten fra sofaen eller senga.

For rom opptil 30 kvadratmeter bør du velge en noe kraftigere aircondition. Med Electrolux ChillFlex Pro kan du velge mellom kjøling, avfukting eller vifte. I tillegg kommer den med timer og fire ulike hastigheter.

Aircondition: AC-er er en effektive når du trenger å kjøle ned større rom.
Aircondition: AC-er er en effektive når du trenger å kjøle ned større rom. Vis mer

Det finnes også airconditioner som kan varme opp boligen din, og kongen på haugen (som også er portabel) er Electrolux Well P7. Her får du alt i ett!

Den kommer med appstyrt luftkondisjonering med både avkjøling og oppvarming, og med WiFi-tilkobling og en egen app kan du enkelt styre temperaturen fra der du til enhver tid befinner deg.

FRA MOBILEN: Electrolux Well P7 kan både kjøle ned og varme opp boligen, og alt kan gjøres fra telefonen.
FRA MOBILEN: Electrolux Well P7 kan både kjøle ned og varme opp boligen, og alt kan gjøres fra telefonen. Vis mer

Hva om sommervarmen uteblir?

Vi er ikke alltid sikret sommervær i dette landet, og de fleste av oss har nok sittet på verandaen, inntullet i tjukke ullpledd og hakket tenner midt i juli, mens vi nekter å gå innendørs fordi «det er jo tross alt ferie».

Heldigvis finnes det smarte løsninger for å nyte sene sommerkvelder i hagen eller på verandaen i guffent vær, og det helt uten å fryse. Hils på dingsene som forlenger utesesongen!

Varmelamper, eller infravarmere som det også heter, blir stadig mer populære. Det er en smart løsning som sørger for at du kan bli sittende litt lenger.

VARMELAMPER: På kjølige kvelder er infravarmere gode å ha, og de kommer i mangfoldige varianter.
VARMELAMPER: På kjølige kvelder er infravarmere gode å ha, og de kommer i mangfoldige varianter. Vis mer

For deg som ikke har så stor plass, kan en terrassevarmer på 600 Watt være tingen. Den tar ikke store plassen, men varmer godt likevel med sine sveipende bevegelser. Storebroren på 900 Watt har i tillegg automatisk avstenging.

Har du tak på uteplassen kan du gå for en hengende terrassevarmer. I tillegg til å varme godt, lyser den også opp som en lun utelampe. Praktisk om du ikke har plass på gulvet. Et annet godt alternativ her er denne som også kan skrus på veggen.

VARME I ALLE RETNINGER: Denne smarte infravarmeren sprer varmen 360 grader.
VARME I ALLE RETNINGER: Denne smarte infravarmeren sprer varmen 360 grader. Vis mer

For de virkelig kjølige kveldene anbefaler vi en noe mer effektiv infravarmer. Med sine 1200 Watt og 360 graders spredning av varmen, blir det garantert lunt og godt.

Her får du også en solid variant på hele 2000 Watt som monteres på veggen eller i taket. I tillegg til god varme, gir Ultra Low Glare-teknologien et mykt og behagelig lys. Og med en praktisk fjernkontroll blir den enkel i bruk.

LUNT OG GODT: Mills CB 2000 er en supereffektiv infravarmer til uteplassen. Kan monteres i taket eller på veggen.
LUNT OG GODT: Mills CB 2000 er en supereffektiv infravarmer til uteplassen. Kan monteres i taket eller på veggen. Vis mer

God sommer!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.