Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

UTE I DET FRI: Ta sommerdagen til nye høyder.
UTE I DET FRI: Ta sommerdagen til nye høyder. Vis mer

Dingsene som tar strandturen til nye høyder

Endelig er det sommer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endelig begynner sommervarmen å gjøre sitt inntog! Og hva er vel bedre enn å kose seg ute på stranda eller i parken når sola skinner?

Komfortabelt på bak(k)en

Det er ikke alltid så digg å sitte rett på gresset eller på sanda. Å sitte rett på gresset kan fort bli en fuktig (og grønskete!) affære, og sand i shortsen er heller ikke å foretrekke.

Dermed er det en fordel å ha med seg noe å sitte på. Et piknikpledd med vannavvisende bakside fungerer for eksempel ypperlig på gresset, mens på stranda er en matte i naturmateriale et praktisk alternativ. Begge er enkle å rulle sammen og bære, og tar ikke mye plass på tur. Mye komfort for lite anstrengelse, med andre ord.

ALT DU TRENGER: Strandstoler, parasoll, piknikpledd – strandturen er i boks.
ALT DU TRENGER: Strandstoler, parasoll, piknikpledd – strandturen er i boks. Vis mer

Et enda mer komfortabelt alternativ er å ta med seg en strandstol eller to. Strandstolen er enkel å klappe sammen og bære, og har to innstillinger på rygglenet slik at du både kan sitte og ligge i stolen.

For den som foretrekker skyggen framfor sola er en enkel strandparasoll midt i blinken. Spesielt barn har godt av å være i skyggen mens sola skinner sterkest. For at parasollen skal stå stødig trenger du en parasollfot. Parasollfoten er like enkel å skru ned i sanden som i gresset, og er lett og praktisk å ta med seg.

Skal du være ute hele dagen, kan du legge alt du trenger i en lekker strandveske. Da har du alt på ett sted.

DEILIG PIKNIK: Ta med mat og drikke til hele dagen i en kjølebag.
DEILIG PIKNIK: Ta med mat og drikke til hele dagen i en kjølebag. Vis mer

Trygg oppbevaring av maten

Når man skal være ute hele dagen, er det også viktig å huske på å ta med nok mat og drikke. Enten du skal grille på stranda med familien eller kose deg med en frisk sommersalat i parken, er det viktig å holde maten kjølig utover dagen. En romslig kjølebag gir masse plass til både mat og drikke, så du har nok til å holde hele dagen. Slenger du oppi et kjøleelement eller to, holder maten seg frisk enda lenger.

FRISKT: Legger du mat og drikke i en kjølebag sammen med et kjøleelement eller to, holder det seg kjølig hele dagen.
FRISKT: Legger du mat og drikke i en kjølebag sammen med et kjøleelement eller to, holder det seg kjølig hele dagen. Vis mer

Skal du grille, er en mini-kulegrill kjekt å ha. Grillen har et lokk som kan festes, slik at det er enkelt å flytte på den. Til grillen trenger du også grillkull – velg gjerne miljøvennlig grillkull som er FSC®-sertifisert (symbolet for bærekraftig skogbruk). En sikker og praktisk måte å få fyr på grillen på er å bruke opptenningspapir. Opptenningspapiret inneholder kun biologisk nedbrytbare stoffer og er et godt miljøvalg.

TENK MILJØ: Grillkullet fra Clas Ohlson er FSC®-sertifisert.
TENK MILJØ: Grillkullet fra Clas Ohlson er FSC®-sertifisert. Vis mer

Når maten skal serveres, er det ikke mye som skal til for å ta matopplevelsen til nye høyder. Server maten på lekre papptallerkener (disse er miljømerket med FSC®-symbolet), eller hva med miljøvennlige bambustallerkener som kan brukes flere ganger?

Drikke kan nytes fra sommerlige plastflasker med sugerør, eller fra en større drikkeflaske med kjøleblokk.

SOMMERSTEMNING: Sol, kald drikke og jordbær. Bedre blir det ikke!
SOMMERSTEMNING: Sol, kald drikke og jordbær. Bedre blir det ikke! Vis mer

Strandlek

Skal du ut på tur med familien, finnes det massevis av leker som er gøyale for folk i alle aldre. Kubb er en klassiker som alltid slår an, og å kaste frisbee er like morsomt i parken som på stranda. Frisbeen er myk og kan rulles sammen, så den får plass nært sagt overalt. Er det varmt nok til å bade, byr en kringle-formet badering på mye moro for de yngre. Og er det uutholdelig varmt kan en håndholdt minivifte være en velsignelse ...

MORO PÅ STRANDA: Kubb og frisbee byr på massevis av underholdning.
MORO PÅ STRANDA: Kubb og frisbee byr på massevis av underholdning. Vis mer

En allerede bra dag ute blir enda bedre med litt god musikk å høre på. Men det er ikke alle høyttalere som egner seg så bra utendørs. Pass på at du velger en høyttaler som tåler vær og vind, og som kan kobles til mobiltelefonen via Bluetooth. Og er du redd for å bruke mobilen på stranda, finnes det også mobildeksel som gjør mobilen 100 % vanntett, og som beskytter telefonen mot støt og slag (for iPhone 7 og iPhone 7 plus).

VANNTETT: Høyttaler, powerbank og mobildeksel som tåler en skvett. Det kommer godt med på stranda!
VANNTETT: Høyttaler, powerbank og mobildeksel som tåler en skvett. Det kommer godt med på stranda! Vis mer

Bruker du mobilen til å høre på musikk, er det godt å ha en ekstra powerbank i bakhånd i tilfelle du går tom for strøm. På stranda kan det være lurt med en vanntett powerbank som er spesialtilpasset utendørsbruk. For den miljøbevisste går det faktisk også an å lade mobiltelefonen med solenergi. Solcelleladeren bør rettes direkte mot sola for raskest mulig lading, og kan enkelt festes på for eksempel ryggsekken eller kjølebagen.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson