Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

AUTOMATISERT: Denne sensoren måler jordfuktighet, lysstyrke og lufttemperatur. I tillegg forteller den deg nøyaktig når det trengs å vanne.
AUTOMATISERT: Denne sensoren måler jordfuktighet, lysstyrke og lufttemperatur. I tillegg forteller den deg nøyaktig når det trengs å vanne. Vis mer

Dingsene som vanner hagen din mens du er på ferie

Bortreist i sommer og redd for at blomster og planter skal visne? Slik holder du dem i live.

Får vi i nærheten av den samme ekstremvarmen som i fjor, er det nok mange nordmenn som kommer hjem etter ferien til en gulsvidd gressplen og uttørkede planter.

Heldigvis er det flere måter å sikre seg at hagen holder seg grønn og frodig på - uten at du må ty til naboen eller familiemedlemmer for vannehjelp.

Vanning med mobilen

Om du sitter på hytta med en god bok, eller på en koselig utekafé i Roma, er Gardena vanningskontroll din beste venn! Denne smarte dingsen lar deg fjernstyre vanningen - kun med mobilen. Aldri mer for mye eller for lite vann!

BRUK MOBILEN: Gardena vanningskontroll gir deg mulighet til å fjernstyre vanningen..
BRUK MOBILEN: Gardena vanningskontroll gir deg mulighet til å fjernstyre vanningen.. Vis mer

Det eneste du trenger å gjøre er å koble vanningskontrollen til en utekran og det trådløse hjemmenettverket ditt via WiFi. Deretter kan du pakke kofferten. Med en enkel app på mobilen, fjernstyrer du deretter kranen, og dermed vanning av gressplen eller blomsterbed. Vanningskontrollen kan selvfølgelig også styres manuelt om du er hjemme.

STYRES MED APP: Appen Gardena Smart System gir deg full kontroll, selv når du er bortreist.
STYRES MED APP: Appen Gardena Smart System gir deg full kontroll, selv når du er bortreist. Vis mer

En annen variant er en en manuell vanningstimer. Den er superenkel å programmere, og kan stilles inn for vanning fra hver time og opptil én gang i uka. Vanningstiden bestemmer du selv, alt fra 1-120 minutter. På den måten sikrer du deg at hagen står like frodig når du er tilbake fra ferien.

VANNINGSTIMER: Denne kan stilles inn for vanning fra hver time opp til en gang i uka.
VANNINGSTIMER: Denne kan stilles inn for vanning fra hver time opp til en gang i uka. Vis mer

Vanning for den ekte hobbygartneren

Er du er virkelig glad i uteplantene dine og ønsker å slå litt ekstra på stortromma, er Gardena Smart System Set tingen. Her får du nemlig alt i ett, og vanningen foregår kun et par tastetrykk unna.

I tillegg til vanningskontrolllen og en gateway, følger det også med en hagesensor som måler fuktighet i jorda, lysstyrke og lufttemperatur. Sensoren forteller deg nøyaktig når det trengs å vannes, noe som gir deg 100 prosent automatisk vanning, i tillegg til at det er svært vannbesparende.

SIER FRA NÅR VANNING TRENGS: Gardena hagesensor hjelper deg til å ha kontroll over hagen via mobilen.
SIER FRA NÅR VANNING TRENGS: Gardena hagesensor hjelper deg til å ha kontroll over hagen via mobilen. Vis mer

Sensoren plasseres i hagen, blomsterbeddet eller i kjøkkenhagen, og informasjonen sendes direkte til din mobil via WiFi. Har du en større hage, kan du supplementere med flere sensorer.

Vann bærekraftig med hjelp fra sola

SOLENERGI: Bruk solceller og det geniale dryppvanningsystemet til planter i potter, krukker og bed.
SOLENERGI: Bruk solceller og det geniale dryppvanningsystemet til planter i potter, krukker og bed. Vis mer

Å bruke solenergi er effektivt og klimasmart. GreenLine automatisk dryppvanningssystem vanner bed, krukker, potter eller drivhus med dryppvannings-metoden.

Automatisk dryppvanning gir en jevn vannmengde, holder jorden fuktig og gir plantene et godt vekstmiljø.

Fordelene med dryppvanning er at jorden har lettere for å ta til seg vann når det tilføres sakte og dryppvis, enn når en større mengde vann flyter over jorden fra en slange eller vannkanne.

KLIMAVENNLIG DRYPPVANNING: Fordelene med dryppvanning er at jorden har lettere for å ta til seg vann når det tilføres sakte og dryppvis.
KLIMAVENNLIG DRYPPVANNING: Fordelene med dryppvanning er at jorden har lettere for å ta til seg vann når det tilføres sakte og dryppvis. Vis mer

Vannet kan du ta fra en bøtte eller vanntønne, og systemet drives helt av en solcelle som tilpasser mengden vann etter sollyset. Om du virkelig vil spare miljøet, bruker du regnvann i stedet for vann fra kranen.

Kun noen dråper er nok

Å dryppvanne sparer på vannet, og er en perfekt måte å vanne frukt, bær, grønnsaker eller blomster på. Vannet tilføres og fordeles gjennom spesielle slanger med munnstykker som sørger for nøyaktig fordeling av vannet.

Om du har en mindre hage eller terrasse, er dryppvanning for potter et godt alternativ. Det gir frodige planter uten at du trenger å bruke mye tid på vanning.

DRÅPE ETTER DRÅPE: Enkle dryppvanningssystemer finnes både til krukker, potter, veksthus og større hagearealer.
DRÅPE ETTER DRÅPE: Enkle dryppvanningssystemer finnes både til krukker, potter, veksthus og større hagearealer. Vis mer

En grønnsakshage eller et større blomsterbred trenger noe mer vanning enn krukker. Da vil Gardena Micro Drip vanningssystem gjøre jobben. Plantene vannes nøyaktig og individuelt med hjelp av dryppmunnstykket.

Vanning med slange

Om du likevel velger å få vanningshjelp av naboen, eller om du ikke skal være bortreist så lenge selv, husk at riktig vanningsutstyr er viktig. En god vannslange som ikke lekker bør enhver hageeier ha. Ønsker du å kunne gjemme slangen etter bruk, er en automatisk slangetrommel tingen.

KONTROLL PÅ SLANGEN: Etter bruk er det fint å kunne gjemme hageslangen unna. En slangetrommel på veggen gjør jobben.
KONTROLL PÅ SLANGEN: Etter bruk er det fint å kunne gjemme hageslangen unna. En slangetrommel på veggen gjør jobben. Vis mer

Til mindre hager kan en spiralslange være nyttig. Den kveiler seg opp selv etter bruk og er perfekt for små hager, altaner eller balkonger.

Uansett hvilken slange du går for så trenger du slangekoblinger. Da kan du enkelt montere på en vannspreder for vanning av gressplenen, eller en sprøytepistol hvor du kan justere vanntrykket for vanning av bed og krukker. Om du trenger en enda lenger hageslange, kan dette enkelt skjøtes.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling