Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

ENKLERE BLIR DET IKKE: Med disse 5 redskapene kommer ryddingen aldri til å bli et ork igjen. Foto: NTB Scanpix
ENKLERE BLIR DET IKKE: Med disse 5 redskapene kommer ryddingen aldri til å bli et ork igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Disse dingsene gjør husarbeidet lettere, raskere og bedre enn noensinne

... og slik tar du dem i bruk!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruer du deg til husvasken? Her er et utvalg av våre favorittdingser som gjør jobben for deg!​

Robotstøvsugere

Flere smartere digitale hjelpemidler og roboter til hjemmet er en verdenstrend – produsenten Roomba var faktisk ute med sin første robotstøvsuger allerede i 2002! Siden den gang har teknologien utviklet seg i et forrykende tempo, og mange nye produsenter har kommet til.

Dagens robotstøvsugere er bedre på dyrehår, har høyere sugeevne og har langt flere muligheter enn sine forgjengere, dessuten er de billigere enn før. Det er derfor ikke rart at stadig flere får øynene opp for disse geniale hverdagshjelperne

Det finnes robotstøvsugere til alle behov og vi har samlet sammen noen av våre favoritter.

Clas Ohlson har et bredt utvalg av robotstøvsugere i forskjellige prisklasser, slik at du kan finne den støvsugeren som passer best til ditt behov.

Rimelig favoritt

Ser du etter en rimeligere type er Cleanmate S 800 en favoritt! I tillegg til å støvsuge på spesifikke områder du velger selv, er Cleanmate S 800 også en våtmopp. Med andre ord to i en - og faktisk best i test ifølge M3!

image: Disse dingsene gjør husarbeidet lettere, raskere og bedre enn noensinne

Den har også fått gode kundeomtaler og Fredrik har gitt den 5 av 6 mulige stjerner.

«Fungerer bra og holder tritt med både støv og kattehår. Blir litt forvirret om det står masse ting på gulvet, og kan få utfordringer i trange passasjer. Alt i alt gjør den en bra jobb, definitivt et godt kjøp!»

Denne roboten har en rekke funksjoner man vanligvis ser på dyrere modeller. Blant annet har den trappesensor, HEPA-filter som effektivt samler mindre partikler og allergener fra dyr. Den er også helt unik med sitt UV-lys på undersiden som lyser opp underlaget og dreper eventuelle bakterier i forbindelse med rengjøringen. Med magnetlist kan man avgrense ønskede soner.

90 min driftstid, 4 timers ladetid. Dekningsområde 90m2 Pris: 1990kr

Kraftkar med egen app

Ønsker du investere litt mer er Neato Botvac D85 robotstøvsuger et godt alternativ.

image: Disse dingsene gjør husarbeidet lettere, raskere og bedre enn noensinne

Amerikanske Neato startet opp i 2010 og har tatt markedsandeler siden, på grunn av sin høye kvalitet og gode løsninger. Det unike med Neato er robotenes systematiske bevegelsesmønster. Der andre støvsugere går i tilfeldig mønster og leser underlaget, skanner Neato rommet og støvsuger systematisk i rette linjer.

Neato Botvac D85 er spesielt god på dyrehår og en favoritt blant dyreeiere. Den har fått eksepsjonelt gode kundetilbakemeldinger. Den klarer høyder på 16mm og har HEPA-filter.

«Fantastisk liten maskin, bedre enn forventet, tar hånd om dyrehår og støv – og kommer til under lave senger og sofaer. Støvsuger annenhver dag ved hjelp av forhåndsinnstilt skjema i appen, og til og med hunden har blitt vant til Neato-en;)» Kundeomtale fra Åsa som ga fem av fem mulige stjerner.

Driftstid 90 min, ladetid 180 minutter. Dekningsområde 180 m2. Pris 4990,-

image: Disse dingsene gjør husarbeidet lettere, raskere og bedre enn noensinne

Robotstøvsugernes Rolls Royce

Og sist, men ikke minst; dersom du virkelig vil investere i det beste av det beste på markedet, er en av våre favoritter iRobot Roomba 980 robotstøvsuger fra kvalitetsprodusenten Roomba.

kke bare er den 10 ganger sterkere enn 'lillebror', denne ble faktisk kåret til en av de beste robotstøvsugerne i 2016. Og det med god grunn!

Rengjøringsprosessen hos Roomba 980 gjennomføres i 3 trinn: børster som roterer i forskjellige retninger, kraftig suging som fjerner smuss, støv og håravfall og deretter en sidebørste som tar hånd om resten langs listene.

Den har også et veldig godt HEPA-filteret som fanger opp støvpartikler og andre allergener. Perfekt for blant annet husdyrholdere og allergikere.

Denne har hele to timers driftstid og passer derfor ekstra godt til de med store boliger, barn og dyr.

Driftstid 2 timer, ladetid 4 timer, dekningsområde 185 m2. Pris 9749kr

Vaskebot

Vaskerobot er heller ikke noe nytt, men i det siste har prisen gått ned, noe som gjør det aktuelt for flere. Dette er også et produkt som er populært hos erfarne roboteiere som ønsker et enkelt alternativt også for gulvvasken.

image: Disse dingsene gjør husarbeidet lettere, raskere og bedre enn noensinne

iRobot Braava Jet 240 robotgulvvasker. Egner seg også på vanlig gulv, som laminat og tre, men vi elsker den på badet. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle tanken og å sette den i gang med en app.

Akkurat som en robotstøvsuger styrer den unna møbler og går langs vegger. Men siden iRobot Braava Jet 240 både fungerer til støvtørking og våtmopping er den et suverent supplement til robotstøvsugeren.

Det vibrerende rengjøringshodet og presisjonsjet-sprayen løser opp smuss og flekker, før den påmonterte rengjøringskluten effektivt fjerner smuss og skitt. Roboten vasker effektivt badet, mens du leser avisen eller gjør andre ting.

Er du ikke helt klar for egen robot, men vil ligge et steg foran i vaskingen? Da bør du vurdere en Smart Microfiber spraymopp!

Ikke bare gjør den det enklere å vaske gulv, den både rengjør og polerer, så du slipper å ta en ekstra tørkerunde for å unngå skjolder. Fyll moppen med rengjøringsmiddel og vann, spray på og mopp!

Til vinduene

image: Disse dingsene gjør husarbeidet lettere, raskere og bedre enn noensinne

Og sist, men ikke minst; vaskejobben de fleste av oss hater mest av alt; vindusvasken. Også her finnes redskaper som gjør jobben langt enklere og raskere enn vi er vant med.

Kärcher WV 2 Premium vindusvasker er blant annet en av dem - og har du denne, slipper du å ha en bøtte full av forskjellige kluter og sprayer for å få det perfekte resultatet.

WV 2 vindusvaskeren er nemlig alt i en. Den suger enkelt og effektivt opp vannet fra ruten etter rengjøringen, så du slipper å gå over med en ny, tørr klut. For ikke å nevne at du slipper dryppende vaskevann og striper på glasset.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson