Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

KLART DU KAN: En limpistol kan brukes til massevis av gøyale prosjekter.
KLART DU KAN: En limpistol kan brukes til massevis av gøyale prosjekter. Vis mer

Disse kreative hjemmeprosjektene fikser du enkelt med limpistol

En limpistol er et genialt verktøy for gøyale småprosjekter hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visste du at en limpistol er en av de mest hendige tingene du kan ha hjemme?

Limpistolen kan brukes til gøyale småprosjekter hjemme, samt å fikse løse ledninger og annet smått.

Her får du en haug med kjekke limpistol-tips!

LITEN DINGS, STORE MULIGHETER: Limpistol kan brukes til så mangt.
LITEN DINGS, STORE MULIGHETER: Limpistol kan brukes til så mangt. Vis mer

Kjekke småprosjekter

Det finnes massevis av småprosjekter du kan bruke limpistol til. Og det beste av alt er at det slett ikke trenger være komplisert!

Pynt opp kjøleskapet eller magnettavlen ved å lime noen tøffe flaskekorker på enkle magneter. Du kan også lage tøffe vaser av tomflaskene. Bruk limpistolen til å skrive eller tegne ditt eget mønster på flasken, og spraymal deretter flasken. Da har du plutselig en stilig vase ingen andre har maken til!

HJEMMELAGET LAMPE: Lim sammen lekebiler og spraymal med gull. Vips! En hjemmelaget lampe.
HJEMMELAGET LAMPE: Lim sammen lekebiler og spraymal med gull. Vips! En hjemmelaget lampe. Vis mer

Du kan faktisk også bygge din egen lampe ved hjelp av en limpistol. Her har vi limt sammen noen lekebiler og spraymalt dem i en tøff gullfarge, men du kan egentlig lime sammen hva du vil. For eksempel kan du bruke kongler, filtblomster eller andre småfigurer.

Og nå når det nærmer seg jul, er det massevis av ting du kan bruke limpistolen til! Lim kuler, stjerner og tørket frukt på en isoporring for en vakker julekrans, eller sett prikken over i-en på julegavene: Lim på sløyfer, glitter eller annen pynt for å heve gavene til et nytt nivå.

Limpistolen kan også brukes på garderoben. Har du hull i yndlingsjeansen kan det fikses med en limpistol. Bare vreng buksene og lim på en lapp av stoff du liker. Hvitt stoff med blonder passer ofte veldig godt til blå denim, men du kan også bruke mer fargerikt stoff for å sette ditt eget preg på buksene dine.

Smarte løsninger

Limpistolen kan effektivt brukes som anti-skli-materiale. Tegn et gøyalt mønster under glatte tøfler, og vips har du fiks ferdige tøfler med anti-skli på sålene. Har du barn som bruker innesko i barnehagen eller på skolen, kan du bruke limpistol til å skrive navnet på barnet under skoene. Da er de både skli-sikret, og merket med navn. Smart!

PÅ PLASS: Lim under teppet gjør at det holder seg på plass.
PÅ PLASS: Lim under teppet gjør at det holder seg på plass. Vis mer

Har du tepper som nekter å ligge på plass på gulvet, kan du bruke limpistol til å tegne mønster under dem. Da blir de liggende på plass.

UNNGÅ ROT I BUNNEN AV SKAPET: Litt lim på skuldrene til glatte kleshengere gjør at klærne ikke sklir av hengerne.
UNNGÅ ROT I BUNNEN AV SKAPET: Litt lim på skuldrene til glatte kleshengere gjør at klærne ikke sklir av hengerne. Vis mer

Limpistolen kan også brukes til å lage anti-skli på glatte kleshengere. Bare tegn et sikk-sakk-mønster på skuldrene til hengerne, og vent til limet tørker. Da kan du henge opp kjoler, skjorter og jakker uten at de sklir av.

En limpistol kan også brukes til andre praktiske ting. Har du løse ledninger trenger du ikke montere kabelkanaler eller kabelklammer. En stripe lim fra limpistolen fester ledningen pent og enkelt.

En limpistol er altså et veldig hendig verktøy i heimen som kan brukes til mye forskjellig, både til dekor og praktiske gjøremål.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.