ANNONSØRINNHOLD

FINT TIL JUL: Med noen enkle triks tar du juletreet til nye høyder.
FINT TIL JUL: Med noen enkle triks tar du juletreet til nye høyder.Vis mer

Disse pyntetriksene gjør juletreet ekstra fint til jul

Det skal faktisk ikke så mye til for å få treet til å se mye bedre ut.

Julen er rett rundt hjørnet, og mange har allerede gått i gang med pyntingen. Her får du tipsene til hvordan du kan gjøre det ekstra fint både inne, ute, og på juletreet!

Tips 1: Velg riktig type juletrelys

Enten du pyntet treet 1. desember eller venter til lille julaften, er det noen triks som er lure å få med seg – de tar nemlig juletreet til nye høyder, uansett om du har ekte eller et kunstig tre.

Første punkt er å velge riktig juletrelys. Her finnes det flere alternativer, avhengig av hva du selv synes er fint. Mange liker å ha massevis av lys på juletreet, og da er en lysslynge med varmhvite LED-pærer midt i blinken. Dersom du ønsker ekstra mye lys på treet, kan du bruke to lysslynger som legges dobbelt før du legger dem på treet.

Det finnes også lysslynger med forskjellige farger på lysene, dersom du ønsker å gå for noe nytt på treet i år.

GENIAL SLYNGE: Juletre-LED-slyngen tres på toppen av treet, og så danderes lysene nedover treet mer eller mindre av seg selv.
GENIAL SLYNGE: Juletre-LED-slyngen tres på toppen av treet, og så danderes lysene nedover treet mer eller mindre av seg selv. Vis mer

Et litt enklere alternativ er den smarte juletre-LED-slyngen, som består av en ring med seks LED-slynger som tres på toppen av juletreet. Etter at ringen er tredd på toppen er det bare å slippe, så danderes de seks LED-slyngene pent på treet mer eller mindre av seg selv.

For et enda enklere alternativ finnes det også trådløs julebelysning som enkelt kan styres med fjernkontroll. Disse lysene klipses rett på greinene slik som de tradisjonelle juletrelysene – bare minus kabelkaoset som ofte følger med.

Tips 2: Pynt i dybden

Juletreet blir ekstra fint dersom du pynter i dybden – altså at pynten ikke bare henges ytterst på greinene, men at det spres ut slik at noe henger ytterst og noe henger lenger inn nærmere stammen.

For å pynte i dybden bør du bruke dekorasjonskroker. Disse gjør det mulig å henge pynten rett opp på de innerste greinene. Det tar også mindre tid enn å tre dem på.

KJEKKE KROKER: Med enkle dekorasjonskroker kan du henge pynten på de innerste greinene, pluss at du slipper alt styret med snorer og bånd.
KJEKKE KROKER: Med enkle dekorasjonskroker kan du henge pynten på de innerste greinene, pluss at du slipper alt styret med snorer og bånd. Vis mer

Med dybdepynting får man en variasjon i hvordan pynten henger, og treet ser ikke «platt» ut (som det kan gjøre når man henger pynten vilkårlig). Dybdepynting gjør seg spesielt godt på trær som har litt spredning mellom greinene, men fungerer også fint på andre typer trær.

PYNT I DYBDEN: Heng pynt ikke bare ytterst på greinene, men også lenger inn ved stammen.
PYNT I DYBDEN: Heng pynt ikke bare ytterst på greinene, men også lenger inn ved stammen. Vis mer

Og kanskje trenger også juletrepynten en liten oppfrisking i år? Det finnes massevis av flotte kuler i forskjellige farger og størrelser, samt fine snøstjerner som gir et stemningsfullt juletre.

Tips 3: Skjul juletrefoten

Juletrefoten er ofte ikke allverdens å se på, men det finnes en enkel løsning. Det går nemlig an å skjule den kjedelige juletrefoten med en kurv. Kurven er enkel å montere rundt foten, og gir et rustikt uttrykk.

SKJUL FOTEN: Denne kurven er enkel å montere rundt juletrefoten og gir et rustikt uttrykk.
SKJUL FOTEN: Denne kurven er enkel å montere rundt juletrefoten og gir et rustikt uttrykk. Vis mer

Tips 4: «Fluff» greinene på det kunstige treet

De kunstige juletrærne blir stadig mer populære, og det er det mange grunner til. Man slipper den evinnelige dryssingen, samt at trærne kan brukes år etter år. Det er heller ikke lenger slik at de kunstige trærne ser tydelig «fake» ut – det finnes nemlig et enkelt triks som får treet til å se helt naturtro ut!

Når treet er helt nytt er det ofte litt sammenklemt og flatt. Heldigvis er det enkelt å fikse: Gå gjennom hele treet og «fluff» greinene – altså spre greinene ut og form dem slik at de ser mer naturlige ut. Hele prosessen tar en liten halvtime, men resultatet blir fantastisk. Det skal godt gjøres å se forskjell på et kunstig og ekte tre dersom du gjør dette.

ENKELT TRIKS: Dersom du «fluffer» greinene, ser det kunstige treet mye mer naturtro ut.
ENKELT TRIKS: Dersom du «fluffer» greinene, ser det kunstige treet mye mer naturtro ut. Vis mer

Det finnes et stort utvalg kunstige trær slik at man kan velge den stilen man selv liker best. Det frodige furutreet har tettere greiner med lange, fine barnåler, mens den tradisjonelle norske granen har mer spredde, tynnere greiner. Noen trær har også innebygd belysning, slik som det amerikansk-inspirerte juletreet. Dette luksuriøse treet trenger du bare montere og plugge i strømuttaket, og vips – ferdig!

EKTE ELLER KUNSTIG?: Du skal se godt etter for å skjønne at dette juletreet er kunstig.
EKTE ELLER KUNSTIG?: Du skal se godt etter for å skjønne at dette juletreet er kunstig. Vis mer

På bildet: Juletre, 1298 kr. LED-slynge til juletre, 199 kr. Dekorasjonsfugler (2-pack), 29,90 kr. Små juletrekuler i gull (20-pack), 29,90 kr. Juletrekuler med dekor (12-pack), 49,90 kr. Frostede juletrekuler (2-pack), 39,90 kr. Juletrekuler i tre størrelser (54-pack), 119 kr. Dekorasjonskroker (200-pack), 19,90 kr. Toppstjerne, 39,90 kr. Snøstjerner (10-pack), 29,90 kr. Glitter, 19,90 kr. Kurv til juletrefot, 199 kr. LED-kubbelys, 79,90 kr. Adventsstjerne, 129 kr.

Tips 5: Enkel pynt for den med mindre plass hjemme

Det finnes også mindre juletrær som kan plasseres hvor som helst – perfekt hvis man har mindre plass hjemme. Disse passer for eksempel fint på sofabordet eller på barnerommet.

JULESTEMNING PÅ BARNEROMMET: Et lite juletre og en adventsstjerne setter stemningen.
JULESTEMNING PÅ BARNEROMMET: Et lite juletre og en adventsstjerne setter stemningen. Vis mer

Et annet enkelt tips for plassbesparende julepynt er å henge opp flere adventsstjerner. Disse trenger nemlig ikke bare henge i vinduet! De kan også henges opp for eksempel på bokhylla, på skapet eller hvor det måtte være.

Du kan også enkelt lage ditt eget «juletre» som kan henges på veggen. Alt du trenger er noen pinner i forskjellige lengder, litt hyssing, en lysslynge, og eventuelt noen julekuler eller julekongler. Like enkelt som det er genialt!

LAG SELV: Dette «juletreet» kan du lage helt selv!
LAG SELV: Dette «juletreet» kan du lage helt selv! Vis mer

Tips 6: Lys opp mørke vinterkvelder

Utearealet ditt kan også pyntes til jul! Det gir en koselig stemning nå som det blir mørkt tidlig på kveldene. Har du gjerde eller trær i hagen, kan disse fint lyses opp av en lysslynge eller to. Disse gjør seg også godt som en ramme rundt balkongen.

Oppkjørselen kan du lyse opp med et koselig dekorasjonstre med LED-lys, og en girlander med naturtro granbar ser også flott ut rundt inngangsdøren. Et opplyst uteareal får opp julestemningen hos gjestene allerede før de kommer inn døra, og er dessuten hyggelig for naboene også.

Det finnes også fine dekorasjonsfigurer som kan stå eller henges opp både inne og ute.

LYS OPP: Koselig LED-dekorasjonsfigur formet som et elghode.
LYS OPP: Koselig LED-dekorasjonsfigur formet som et elghode. Vis mer

Elgen på bildet over er utsolgt i nettbutikken, men finnes fortsatt i butikker rundt om i landet (produktet har artikkelnummer 36-6757 – spør i butikken, de finner det for deg!).

God jul!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.