Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

SKREMMENDE MORO: Liseberg er en favoritt for mange barn – år etter år etter år! FOTO: Liseberg
SKREMMENDE MORO: Liseberg er en favoritt for mange barn – år etter år etter år! FOTO: Liseberg Vis mer

Drømmeferien for ungene

Hver dag er barnas dag når dere besøker svenske ferieparker. Her er 12 favoritter!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drømmen for mange barn er å være innom så mange fornøyelsesparker som mulig i løpet av sommerferien. Men dere trenger ikke ta sort belte i karusell for at barna skal være fornøyde. Legg inn en park her og en park der, og barna vil garantert ha det så gøy at minnene varer helt til neste sommer.

Og husk – når barna får tatt seg helt ut i en fornøyelsespark, har mor og far noen dager å gå på etterpå. Da kan dere gjøre det de voksne vil!

Her er noen utvalgte svenske ferieparker.

BLIR ALDRI LEI: Mange barn kan boltre seg i dagesvis på Liseberg. Her er det noe å finne på for absolutt alle – voksne også! Foto: Liseberg
BLIR ALDRI LEI: Mange barn kan boltre seg i dagesvis på Liseberg. Her er det noe å finne på for absolutt alle – voksne også! Foto: Liseberg Vis mer

Liseberg: Denne klassikeren er for mange et fast innslag i sommerferien. Dette er stedet for halsbrekkende opplevelser som kiler i magen. Årets nyhet er Loke – en roterende gondol som tar deg hele 42 meter opp i luften. Anbefales bare for de som synes slikt høres skrekkelig morsomt ut… Her er også langt mer jordnære attraksjoner som likevel gjør dagen gøyal.
Les mer her

MORSOM LÆRING: På Tom Tits Experiment lærer du naturfag – og får grave etter gull. Foto: Tom Tits Experiment 
MORSOM LÆRING: På Tom Tits Experiment lærer du naturfag – og får grave etter gull. Foto: Tom Tits Experiment  Vis mer

Tom Tits Experiment: Rett utenfor Stockholm ligger er spennende opplevelsessenter med eksperimenter som passer både for barn, ungdom og voksne. Her leker man mens man lærer om teknikk, fysikk, matematikk, geografi og biologi. Senteret spenner over fire etasjer innendørs, og en utepark som er åpen om sommeren. Her kan du teste hva som skjer når du svinger deg i jo-jo’en, regulerer vindstyrken i stormen eller tar en kjøretur i industriroboten Robocoaster.
Les mer her

Nordens Ark: Denne dyreparken er laget for å bevare utrydningstruede skandinaviske dyr. Her finner du ville dyr som amurtiger, snøleopard, pallaskatt, jerv, gaupe, ulv og rein. Alle innhegningene er bygget for dyrenes beste, og for å få en best mulig opplevelse er det lurt å ta med seg kikkert og en porsjon tålmodighet. Det flotte anlegget ligger mellom Strømstad og Göteborg, og er vel verdt et besøk.
Les mer her

SE SÅ SØT: Denne skjønne amurtigerungen bor på Nordens Ark. Foto: Tom Svensson
SE SÅ SØT: Denne skjønne amurtigerungen bor på Nordens Ark. Foto: Tom Svensson Vis mer
MAJESTETISK: Snakk om nærkontakt – her får dere virkelig se de spennende dyrene på nært hold! Foto: Borås Djurpark
MAJESTETISK: Snakk om nærkontakt – her får dere virkelig se de spennende dyrene på nært hold! Foto: Borås Djurpark Vis mer

Borås Djurpark: Nærmere 600 dyr av omtrent 65 arter holder til i denne dyreparken en kort time fra Göteborg. En stor savanne med afrikanske dyr er selve hjertet i Borås Djurpark. Her ser du geparder og neshorn leve side om side, noe som gjør dyreparken unik i Europa. Parken deltar i flere program med mål om å bevare truede dyrearter, deriblant afrikansk elefant, hvite neshorn, sibirsk tiger og orangutang. Du finner også store svenske rovdyr her, blant annet i et bjørneanlegg med en stor sjø der bjørnene kan bade.
Les mer her

FULL FART: Skara Sommerland byr på mange fartsfylte aktiviteter i det våte element. Foto: Jesper Anhede
FULL FART: Skara Sommerland byr på mange fartsfylte aktiviteter i det våte element. Foto: Jesper Anhede Vis mer

Skara Sommarland: Den største vannparken i Skandinavia har fire millioner liter vann, og mange våte opplevelser som gir sug i magen. Her ligger Europas høyeste frie fall i vann, der fallhøyden er hele 21 meter. Dere kan tilbringe mange timer med bading, lek og moro – og skulle dere bli lei av det våte elementet, kan dere boltre dere i tivolidelen med berg- og dalbaner, en western-by og go-karter. Sommarlandet ligger også en time fra Göteborg.
Les mer her

SPENNING FOR DE SMÅ: Vær med på mating – og klapping – av dyrene på Skånes Djurpark. Foto: Mikael Tannus
SPENNING FOR DE SMÅ: Vær med på mating – og klapping – av dyrene på Skånes Djurpark. Foto: Mikael Tannus Vis mer

Skånes Djurpark: Gaupen stemmes ofte fram som Sveriges flotteste dyr – og den kan du oppleve på nært hold i denne dyreparken. Her er også mange andre «kortreiste» dyr, deriblant ulv, bjørn, dådyr og gråsel. Parken har også veldig mange aktiviteter å by på, og særlig de minste vil nok sette pris på et besøk hos sauen Shaun, og kjøre rundt på supermoderne traktorer inne på en bane.
Les mer her

ALLTID NOE Å FINNE PÅ: På Folkets Park i Malmö er det stadig nye aktiviteter som fenger både fastboende og turister. Foto: Carolina Romare
ALLTID NOE Å FINNE PÅ: På Folkets Park i Malmö er det stadig nye aktiviteter som fenger både fastboende og turister. Foto: Carolina Romare Vis mer

Folkets park i Malmö: I rekken av fornøyelsesparker må vi likevel nevne denne perlen i Malmö, som har vært et samlingspunkt i over 120 år. Det er gratis å komme inn, og du kan se teater, konserter, handle på loppemarked eller spille minigolf. To store lekeplasser med klatrestativ er det også funnet plass til, samt et terrarium der dere kan hilse på slanger, øgler, skilpadder og apekatter.
Les mer her

Tosselilla: Et sommerland med både vannpark og motorsport? Selvsagt! Midt på Österlen ligger dette innholdsrike sommerlandet med flere kule vannrutsjebaner, berg- og dalbaner, karuseller, go-carts og Segways. Perfekt for en barneflokk med forskjellige interesser.
Les mer her

INNENDØRS MORO: Det hersker en tropisk stemning over Lost City. Foto: Lost City - Gustavsvik
INNENDØRS MORO: Det hersker en tropisk stemning over Lost City. Foto: Lost City - Gustavsvik Vis mer

Lost City: Det er ikke alltid været gjør at man er helt i strandmodus. Da er det greit å vite hvor du finner noen av Sveriges lengste og heftige vannsklier – som kan brukes i all slags vær! Dette badelandet i Örebro har også boblebad, klatrevegg og basseng med bølgemaskin. Gøy – selv om det skulle regne.
Les mer her

VERDENS STØRSTE: I Orsa Rovdjurspark ligger verdens største isbjørnanlegg. Foto: Orsa Rovdjurspark
VERDENS STØRSTE: I Orsa Rovdjurspark ligger verdens største isbjørnanlegg. Foto: Orsa Rovdjurspark Vis mer

Orsa Rovdjurspark: Denne dyreparken er annerledes enn de andre – her lever dyrene i sitt naturlige miljø, i store innhegninger med naturlig skog rundt seg. I vakre Dalarna kan du se både bjørner, ulver, gauper og jerv – sammen! Her ligger også verdens største isbjørnanlegg, Polar World, hvor du kan oppleve isbjørnene i en unik atmosfære. Og på Leopard Center ser du både persisk leopard og snøleopard med sin imponerende balanse og smidighet. Ta med dere gode sko, og legg ut på tur på parkens gangveier mellom de strategisk plasserte utsiktsrampene.
Les mer her

Kneippbyns Sommarland: Øya Gotland er på andreplass over Lonely Planets liste over steder du må besøke sommeren 2017. På denne øya finner du selveste Villa Villekulla – den ekte som ble brukt i Pippi-filmene. I denne hyggelige fornøyelsparken er det 30 attraksjoner, og det er ikke rart at mange barn sitter igjen med et besøk her som høydepunktet på hele sommerferien. Her kan de ta berg- og dalbane eller hoppe i hoppeslott, vaske etter gull eller kjøre radiobiler. Dere finner også et utendørs badeland, for badeglade i alle aldre.
Les mer her

EN AV MANGE: I Astrid Lindgrens Värld kan dere hilse på Pippi og gjengen hennes – og mange andre kjente og kjære figurer fra de mange bøkene Astrid Lindgren har skrevet. Foto: Astrid Lindgrens Värld
EN AV MANGE: I Astrid Lindgrens Värld kan dere hilse på Pippi og gjengen hennes – og mange andre kjente og kjære figurer fra de mange bøkene Astrid Lindgren har skrevet. Foto: Astrid Lindgrens Värld Vis mer
EKTE VILLA: I Kneippbyns Sommarland står den ekte Villa Villekulla. Nostalgisk for de store og gøy for de små! Foto: Astrid Lindgrens Värld
EKTE VILLA: I Kneippbyns Sommarland står den ekte Villa Villekulla. Nostalgisk for de store og gøy for de små! Foto: Astrid Lindgrens Värld Vis mer

Astrid Lindgrens Värld: I denne fornøyelsesparken blir grensen mellom historie og virkelighet flytende, siden dere plutselig befinner dere midt i de klassiske fortellingene vi alle kjenner så godt. Her kan dere være med når Emil heiser opp lille Ida i flaggstangen, eller leke med Pippi Langstrømpe. I fjor fikk parken et nytt temaland tilegnet Brødrene Løvehjerte, og fra i år kan dere overnatte i Den lilla staden, en miniatyrutgave av Astrid Lindgrens barndomsgrend Vimmerby. For barna er dette paradis, og for voksne er det en nostalgitripp uten sidestykke.
Les mer her

Mer fra Visit Sweden:

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.