Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

KAN VÆRE SKADELIG: Du skal være forsiktig med å spraye hele huset når du gjør rent. Foto: Shutterstock
KAN VÆRE SKADELIG: Du skal være forsiktig med å spraye hele huset når du gjør rent. Foto: Shutterstock Vis mer

Du trenger faktisk ikke sterke kjemikalier for å få det rent hjemme

Sterke rengjøringssprayer kan i verste fall være helseskadelige.

Vi vil gjerne at det skal bli ordentlig rent hjemme, men visste du at noen rengjøringsmidler kan være helseskadelige?

Ifølge Astma- og Allergiforbundet er risikoen for å utvikle astma 30 til 50 prosent høyere hos mennesker som jevnlig utsettes for vaskesprayer enn hos andre.

Her får du smarte rengjøringstips for å få det rent hjemme uten at det går utover helsa.

Bruk mindre kjemikalier

Det virker kanskje som en no-brainer, men du gjør lurt i å redusere bruk av kjemikalier når du gjør rent. Man tror kanskje at det ikke blir rent uten kjemikalier, men det stemmer faktisk ikke. Du kommer vel så langt ved å bruke en mikrofiberklut og vann.

HELT RENT: Ofte er det ikke mer enn en mikrofiberklut og vann som skal til for å gjøre rent.
HELT RENT: Ofte er det ikke mer enn en mikrofiberklut og vann som skal til for å gjøre rent. Vis mer

Men vær obs på at det også er store kvalitetsforskjeller på hvor gode de forskjellige mikrofiberklutene er. Clas Ohlsons mikrofiberkluter er Svanemerkede, som betyr at de oppfyller en rekke strenge krav. Blant annet har de høy rengjøringseffekt, er svært holdbare og skånsomme, og er bra for miljøet. Husk også at forskjellige mikrofiberkluter har forskjellige bruksområder, så du bør for eksempel ha én type klut til kjøkkenbenken og en annen til gulvet.

En annen genial dings til gulvet er en mikrofiber-spraymopp, som du bare fyller opp med vann. Moppen fjerner raskt smuss fra gulvet og er vaskbar, slik at den kan brukes om og om igjen.

FYLL, SPRAY OG MOPP: Fyll spraymoppen med vann, spray på smuss og skitt, og borte blir det.
FYLL, SPRAY OG MOPP: Fyll spraymoppen med vann, spray på smuss og skitt, og borte blir det. Vis mer

En annen allergivennlig rengjøringsmetode er faktisk rett og slett å støvsuge. En støvsuger med HEPA-filter gir ren utblåsningsluft, og Clas Ohlsons støvsugerposer er slitesterke og har plass til opptil 50 % mer enn sammenlignbare poser. Da slipper du skifte så ofte!

Gjør rent med damp

HYGIENISK: Dampvaskeren gjør hygienisk rent med glovarm damp.
HYGIENISK: Dampvaskeren gjør hygienisk rent med glovarm damp. Vis mer

Du kan også gjøre rent ved hjelp av damp. En dampvasker er en maskin som gjør hygienisk rent på en naturlig måte. Den fylles med vann som varmes opp, og deretter kan man dampe vekk flekker, skitt og annet smuss. Den glovarme dampen tar knekken på nesten alt av bakterier, helt uten kjemikalier. Det gjør den også til et godt valg for allergikere.

HARDE FLATER: Dampvaskeren fungerer utmerket til rengjøring av harde flater.
HARDE FLATER: Dampvaskeren fungerer utmerket til rengjøring av harde flater. Vis mer

Dampvaskeren egner seg perfekt til rengjøring av harde flater, så dette er en vinner når man skal vaske for eksempel gulv, kjøkken og bad. Det følger med en rekke forskjellige munnstykker som gjør at man enkelt kan rengjøre alt fra fliser og beslag til komfyrtopper, kjøkkenventilatorer og rustfrie flater.

Spray med måte

SVANEMERKEDE: Rengjøringssprayene oppfyller de strenge kravene til Svanemerket.
SVANEMERKEDE: Rengjøringssprayene oppfyller de strenge kravene til Svanemerket. Vis mer

Som tidligere nevnt kan mikrofiberkluter erstatte mye av spraybruken, men noen ganger er man rett og slett nødt til å ty til hardere skyts for å få has på de verste flekkene. Da er det godt å vite at det finnes Svanemerkede rengjøringssprayer som gjør effektivt rent, samtidig som de inneholder mindre skadelige stoffer.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media