Annonsørinnhold

Ekstreme bensinpriser - slik sparer du mens du fyller tanken!

Drivstoffprisene har steget kraftig det siste året. Her er kortene som hjelper deg å kutte utgiftene.

Ekstreme bensinpriser - slik sparer du mens du fyller tanken!

Høsten er her, samfunnet har åpnet opp og flere av oss er tilbake på jobben igjen etter måneder med hjemmekontor. Bilen, som mange har latt stå under pandemien, blir brukt mer nå når jobb pendlingen er tilbake som normalt.

Skyhøy pris på bensin

Bensinprisen påvirkes av råoljeprisen og under sommeren har vi sett skyhøye bensinpriser. Mandag lå bensinprisen på over 18 kroner - dette kan sammenlignes med bensinprisen under det siste kvartalet i 2020 som lå rundt 13,60 kroner.

Bensin har alltid vært dyrt i Norge, men priser opp mot 20 kronersstreken er ekstremt selv her til lands. Det er ingenting som tyder på at vi får lavere bensinpriser fremover. Heldigvis finnes det måter å redusere utgiftene og få billigere bensin på.

Sørg for å få rabatt når du tanker drivstoff

De fleste av oss har en favoritt bensinstasjon der vi fyller tanken oftere enn på andre stasjoner. Det kan være den bensinstasjonen som ligger nærmest der du bor eller kanskje en som er nære jobben. For bensinstasjonene er faste kunder særdeles verdifulle og de aller fleste bensinstasjoner tilbyr fordelsprogram med kredittkort som lar deg opptjene bonus og få rabatt på literprisen på bensin og drivstoff.

Se beste bensinkort for deg her

Det er mange gode grunner til å skaffe et bensinkort - så om du ikke allerede har et bensinkort så er tiden inne å skaff et.

3 grunner til hvorfor du bør ha et bensinkort:

• Du får billigere bensin - Bensin og drivstoff er dyrt i Norge så sørg for at du sparer penger der du kan. Med de beste bensinkortene kan du spare så mye som opptil 55 øre per liter bensin. Det kan fort bli noen tusenlapper i løpet av et år.

• Du får bonus og rabatter - De fleste bensinkort gir bonus når du handler på stasjonen. Du kan få rabatter på bilrelaterte tjenester som bilvask, billig kaffe eller spesialtilbud på spylervæske.

•Du får bedre økonomisk oversikt - Om du bruker bensinkortet kun til bilrelaterte ærender ser du fort hva bilen koster deg per måned. De fleste bensinkort gir mellom 50 - 150.000 kroner i kreditt. Disse pengene er i prinsippet et rentefritt lån så lenge du betaler de tilbake inne den rentefrie perioden er over.

Merk! Kredittkort kan ha en meget høy effektiv rente om du ikke betaler tilbake innen den rentefrie perioden. FlexiVisa som er en av markedets beste bensinkort har effektiv rente på hele 24,6%

*Effektiv rente: 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349

Skal du på bilferie og vil spare penger? Da bør du gå gjennom hvilket kredittkort du betaler med. Med rett kredittkort kan du både spare penger på bensin og få reiseforsikring når du betaler reisen med kortet. Du kan også spare penger på leiebil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer