Annonsørinnhold

En varmepumpe kan redde deg fra strømkrisen

Hvis du vil unngå sjokkregninger i vinter, er denne miljøvennlige investeringen et sjakktrekk.

Du kan få støtte på opptil 10 000 kroner av Enova hvis du går til anskaffelse av en varmepumpe. Samtidig kan den bidra til at strømforbruket ditt reduserers kraftig.
Du kan få støtte på opptil 10 000 kroner av Enova hvis du går til anskaffelse av en varmepumpe. Samtidig kan den bidra til at strømforbruket ditt reduserers kraftig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

2021 har vært preget av ekstremt høye strømpriser, og i vinter har situasjonen bare blitt verre og verre. I desember har prisen ligget på mellom 1,5 og 4 kroner per kilowattime i store deler av landet. En utrolig økning fra sommeren 2020 - da prisen var på ca 2 øre per kilowattime.

For mange strømkunder svir regningene virkelig nå, og det kan være lurt å ta grep for å kutte utgiftene.

Se også: Den smarte appen hjelper deg å kutte strømforbruket

To gode tips for å kutte strømregningene
Det kanskje beste grepet du kan gjøre for å redusere regningene, er å gå til anskaffelse av en varmepumpe. Ifølge Enova kan du spare aller mest på en væske-til-vann-varmepumpe – 150 000 kroner i løpet av varmepumpens levetid.

Regnestykket innebærer et årlig strømforbruk på 25 000 kWh per år i 20 år og en strømpris på 1 kr/kWh. Luft-luft- og luft-vann-varmepumper er andre gode alternativ som riktignok er forventet å spare deg mindre over pumpens levetid, men til gjengjeld har langt lavere installasjonskostnad og større fleksibilitet i typen bolig det kan installeres i.

Enova gir også tilskudd til å installere væske-til-vann-varmepumpe og vannbåren varme, med inntil 10 000 kroner per tiltak.

Det andre tipset for lavere strømpriser er å sjekke om du har en god avtale (les mer nederst i saken).

Få tilbud på varmepumper tilpasset ditt behov
Men hvilken modell og type varmepumpe bør du velge, og hva er en god pris?

Varmepumpe.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig varmepumpe tilpasset ditt hjem.

Fyll ut dette skjemaet og bli kontaktet av seriøse varmepumpeleverandører som fører tradisjonelle modeller, gulvplasserte varmepumper og varmepumper som har vunnet designerpriser. Det viktigste er å finne en modell som passer til ditt behov.

I tillegg til markedsledende tilbud kan leverandørene gi deg gode råd om hvilken type varmepumpe som egner seg best i din bolig, og ikke minst hvor den bør plasseres for å gi best mulig effekt.

Få gode tilbud på varmepumper her

Gratis og uforpliktende
Det er både gratis og uforpliktende for deg å bruke varmepumpe.no. Dette betyr at det ikke koster deg noe å motta konkurransedyktige tilbud fra flere leverandører. Ikke kast bort tid på å lete fram tilbud selv. La leverandørene komme til deg.

Ikke kast bort tid på å lete fram priser på varmepumper selv. La leverandørene komme til deg med sine beste tilbud!

Flere fordeler med varmepumpe En varmepumpe vil ikke bare gi deg lavere strømregninger, du får også et sunnere hjem med bedre inneklima og jevnere temperatur.

Skaffer du deg en varmepumpe, kan det også føre til at energiattesten for boligen din blir bedre, noe som kan øke verdien på boligen din. Og som nevnt tidligere: Du kan få støtte fra Enova på opptil 10.000 kroner ved installering av varmepumpe.

Varmepumpe.no - få de beste prisene i markedet

Se også: Sjekk kredittscoren din gratis her

Mye penger å spare på å bytte strømavtale
Det andre grepet du bør vurdere for å kutte strømregningene mest mulig, er å sjekke om du har en konkurransedyktig avtale og eventuelt bytte til en bedre deal. Prisforskjellene på de billigste og dyreste avtalene er store.

På gratistjenesten Dagbladets Strømsjekk kan du til enhver tid få oversikt over de beste strømavtalene der du bor. Finner du en som er mye billigere enn den du har nå? Sjekk selv her.

Se også: Denne strømavtalen er best i test i fersk undersøkelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer