Annonsørinnhold

SØVNPROBLEMER: Kim Elvegård (64) fra Oslo slet i mange år med å sovne. Da han prøvde det respetfrie søvnproblemproduktet Relaxin Forte, fant han endelig noe som hjalp.
SØVNPROBLEMER: Kim Elvegård (64) fra Oslo slet i mange år med å sovne. Da han prøvde det respetfrie søvnproblemproduktet Relaxin Forte, fant han endelig noe som hjalp. Vis mer

- Endelig fikk jeg sove

Å ligge og vri seg og kjempe for å sovne, er noe de fleste av oss har opplevd. For noen er det et sant mareritt. Heldigvis finnes det en løsning som hjelper Ole Lukkeøye.

Melatonin er kroppens eget søvnhormon.

Populært kalles det "mørkets hormon", fordi det lages når kroppen hviler i nattemørket. Når dagslyset treffer øynene våre, brytes melatoninet i blodet ned og blir ikke lenger utskilt. Og hvis du tenker at det må bety at vi er trøttere om vinteren, har du rett - for om vinteren varer utskillelsen av søvnhormonet lengre enn om sommeren. Akkurat som nettene er lengre enn dagene.

Men hva gjør du om døgnrytmen er i ulage? Om kroppen ikke leverer nok melatonin?

UBALANSE: Når døgnrytmen er i ulage, ringer klokka altfor tidlig. Eller man våkner lang tid før vekkerklokka i det hele tatt klemter til! Heldigvis finnes det hjelp å få.
UBALANSE: Når døgnrytmen er i ulage, ringer klokka altfor tidlig. Eller man våkner lang tid før vekkerklokka i det hele tatt klemter til! Heldigvis finnes det hjelp å få. Vis mer

Nattesøvnen som ikke ville innfinne seg

For noen er det vanskeligere å sovne enn andre. Enkelte lider av insomni, som betyr at de nærmest ikke sover i det hele tatt. Det er en stor belastning for kroppen, som trenger hvilen søvnen gir. Andre er også plaget av vansker med å sovne. Eller av at de våkner for tidlig og ikke føler seg opplagte.

I mange år var Kim Elvegård (64) fra Oslo en av disse "søvngjengerne".

SØVNPLAGET: I mange år slet Kim Elvegård fra Oslo med å sovne. Til slutt fant han heldigvis løsningen. Nå sover han bra om natta!
SØVNPLAGET: I mange år slet Kim Elvegård fra Oslo med å sovne. Til slutt fant han heldigvis løsningen. Nå sover han bra om natta! Vis mer

Han satt gjerne foran tv-en om kvelden og kjente trøttheten komme sigende. Men da han gikk og la seg, ble han lys våken og kunne ligge i timevis. Der lå han og vred seg, uten å få lukket et øye.

- Jeg prøvde mange produkter fra helsekosten, men ingen av dem ga noen merkbare resultater. Enkelte kvelder så jeg meg nødt til å bruke Imovane for i det hele tatt å få sove. Det resulterte i at jeg var trøtt og sigen da jeg sto opp, sier Elvegård.

En dag kom han over en artikkel om reseptfrie RelaxinForte på Facebook. Det skulle vise seg å bli et vendepunkt for den søvnplagede Oslo-mannen.

1/3 av nordmenn sliter med søvnen

Kim Elvegård er langt fra alene. Så mange som en tredjedel av oss har en eller annen form for søvnbesvær. Og blant søvnforstyrrelsene er søvnløshet det vanligste.

For noen handler det om innsovningen, at man ligger og venter på en søvn som ikke kommer. Andre sliter med at de våkner i tide og utide, noe som gjør at nattesøvnen blir urolig. Uansett resulteter søvnbesvær ofte i at vi blir trøtte og uopplagte på dagtid, når kroppen egentlig skulle ha vært uthvilt og klar til en ny dag.

VANLIG: Så mange som en tredjedel av oss sliter med en eller annen form for søvnproblemer. Uansett om det gjelder urolig søvn, innsovningsbesvær eller for tidlige oppvåkninger, kan Relaxin Forte hjelpe.
VANLIG: Så mange som en tredjedel av oss sliter med en eller annen form for søvnproblemer. Uansett om det gjelder urolig søvn, innsovningsbesvær eller for tidlige oppvåkninger, kan Relaxin Forte hjelpe. Vis mer

For mange er resultatet konsentrasjonsvanskeligheter og humørsvingninger. Det er ikke gøy for en selv - eller omgivelsene.

Ingredisensene i Relaxin Forte er nøye utvalgt og sammensatt for å kunne hjelpe både med innsovningen og mot urolig nattesøvn. Den viktigste ingrediensen er melatonin.

Én kapsel inneholder 1 mg melatonin - kroppens naturlige søvnhormon, som endelig blir reseptfritt i Norge.

I kroppen er det konglekjertelen som produserer melatonin. Den sitter over mellomhjernen - og er på størrrelse med en halv ert! Ikke mye, tenker du, men til gjengjeld har den blitt gjenstand for stor beundring.

Den franske filosofen René Descartes mente faktisk at det var i akkurat denne bittelille kjertelen at kropp og sjel møttes!

I tillegg til melatonin inneholder Relaxin Forte andre naturlige ingredienser som skal være bra for søvnen:

Kamille kan virke mildt beroligende, og regnes som et av de fremste naturmildene mot søvnløshet. Man antar at det er stoffet apiogenin som finnes i kamille som sørger for de beroligende egenskapene.

NATURLIG: Med melatonin, humle, havre, kamille og andre naturlige ingredienser, kan Relaxin Forte hjelpe Ole Lukkeøye med å få deg til å sove godt.
NATURLIG: Med melatonin, humle, havre, kamille og andre naturlige ingredienser, kan Relaxin Forte hjelpe Ole Lukkeøye med å få deg til å sove godt. Vis mer

Kattemynte kan også ha en beroligende virkning på oss mennesker, og inneholder stoffer som minner mye om det som finnes i legevendelrot.

Magnesium - som ser ut til å ha en veldig gunstig effekt mot innsovningsvanskeligheter, søvnlengde og søvnkvalitet.

Havre er en naturlig melatoninkilde - og inneholder også B-vitaminer som er gull for søvnen.

I tillegg inneholder Relaxin Forte humle og sitronmelisse, som i årtusener er blitt brukt mot henholdsvis søvnløshet og som et beroligende middel.

OPPLAGT: Bytt ut trøblete netter med uthvilte morgener!
OPPLAGT: Bytt ut trøblete netter med uthvilte morgener! Vis mer

- Endelig noe som funker

At Relaxin Forte er spesialutviklet for folk som sliter med dårlig søvnkvalitet, (for) tidlig morgenoppvåkning og innsovningsvansker, fikk Kim Elvegård merke på egen kropp.

- Jeg startet med å ta én tablett, og gikk opp til to etter cirka en uke. Etter hvert merket jeg at jeg ble mer avslappet og rolig. Det medførte igjen at jeg endelig fikk sove, sier han.

Nå har han brukt Relaxin Forte i et halvår, sovner etter kort tid og våkner mer uthvilt enn på lenge.

- For meg virker det veldig bra. Jeg har ikke merket noen bivirkninger. Jeg er rett og slett utrolig glad for endelig å ha funnet et produkt som virker.

Akkurat nå kan du selv prøve Relaxin Forte i hele to måneder til halv pris! Ikke er det kjøpsforpliktelser, heller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer