Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

FØRST UT: Nå er det endelig mulig å betale med mobilen når du handler i butikken.
FØRST UT: Nå er det endelig mulig å betale med mobilen når du handler i butikken. Vis mer

Endelig kan du betale med mobilen i butikken

Det har vært snakket om i årevis; Å kunne betale med mobilen når du handler i butikken. Nå er det endelig mulig.

Først kom myntene, så kom sedlene. Etter det fulgte sjekkheftet, før et plastkort for alvor åpnet den digitale tidsalderen for betalinger. Sjekkhefter eksisterer knapt lenger, i hvert fall ikke her til lands, og vi bruker nesten ikke kontanter lenger heller.

Om noen år kan det være at vi ikke har med lommeboka i det hele tatt når vi går ut døra. Mobile enheter gjør livet enklere og mer beleilig.

Apple først ut i Norge

Apple har sin egen lommebok. Samsung og Google likeså. Felles for alle tre mobilprodusentene er at de bruker kraften og sikkerheten til Visa sin tokeniseringsteknologi, der kortopplysningene dine erstattes av en unik sifferkode (et token) som lagres i mobilen eller i skyen.

Dette ekstra laget av sikkerhet gjør at dine kortopplysninger ikke blir brukt eller stjålet av andre parter.

- Betaler du med Visa-kortet ditt i Apple Pay kan du være trygg på at dine kortdata er sikre, og betalingene går raskere og enklere, sier Jens Nes, Norges-sjefen i Visa.

Hvordan komme i gang med mobilbetaling

Apple Pay fungerer på iPhone 6, 7, 8 eller X, og i første omgang er det kunder i Nordea, Sbanken og Santander som kan bruke Apple Pay i Norge. Du kan også betale med Apple Watch i butikk, eller med iPad og Mac når du handler på nett eller i app.

For å aktivere Apple Pay må du legge inn ditt Visa-kort i appen «Wallet», eller koble det til iTunes-kontoen din. Apple Pay fungerer på samme måte som kontaktløse Visa-kort: du holder mobilen inntil betalingsterminalen og legger fingeren på Touch ID knappen. Når betalingen er fullført, høres et pip, mobilen vibrerer og du får en bekreftelse på skjermen. Enklere blir det ikke.

- Apple Pay fungerer på alle butikker som aksepterer kontaktløse betalinger. Se etter kontaktløs symbolet og du er klar til å betale raskt, enkelt og sikkert, sier John Sætre, leder for Nordeas bankvirksomhet i Norge.

Det er ikke bare i butikken at mobilbetaling gjør hverdagen litt enklere. Også når du handler i nettbutikker eller foretar kjøp i app kan du betale med mobilen. Du velger bare Apple Pay som betalingsmåte, og godkjenner betalingen med Touch ID.

Og hvis du ikke har konto og kort i Nordea eller i Santander har Visa-sjefen et tips:

- Ring banken din og fortell dem at du vil ta del i en mobilrevolusjon, avslutter Nes med et smil.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.