Annonsørinnhold

Familien Berg ønsket en mer behagelig biltur til Spania - slik løste vi det

Se video med ti tips til hvordan gjøre bilturer mest mulig behagelig.

ANNONSØRINNHOLD FOR PEUGEOT: VI TRENGER HJELP! Familien Berg fortalte Peugeot om sin bilutfordring, og ba om hjelp til å gjøre den årlige bilturen til Spania mer behagelig for hele familien. Vi tok med oss en Peugeot 3008 SUV og ga dem ti tips til en mer behagelig biltur. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hvert år kjører familien Berg til Spania på sommerferie. Det er langt. Veldig langt! De ønsket derfor vår hjelp til å gjøre kjøreturen mer behagelig.

Peugeot oppfordret nemlig publikum til å fortelle om sine bilutfordringer, og familien Berg fortalte om deres årlige biltur til Spania.

- Vi kjører bil til Spania hver sommer, og vi trenger hjelp, sier mamma Heidi.

Vi tok selvfølgelig utfordringen, og troppet opp med en splitter ny Peugeot 3008 SUV for å gi Heidi, Jan, og døtrene Nora og Oda de beste tipsene for å gjøre turen så behagelig som mulig.

ROMSLIG OG BEHAGELIG: Peugeot 3008 SUV gir komfort til hele familien på lange turer. Romslig og med god plass til alle, er bilen perfekt for bilferier.
ROMSLIG OG BEHAGELIG: Peugeot 3008 SUV gir komfort til hele familien på lange turer. Romslig og med god plass til alle, er bilen perfekt for bilferier. Vis mer

Tips 1: Kle deg riktig

Unngå for mye klær og fottøy! I tillegg til at det tar opp plass, kan det bli varmt og ubehagelig i lengden - spesielt for familien Berg som kjører nedover til Spania i sommervarmen.

Dropp derfor tungt fottøy som slagstøvler, og ta av deg tjukke jakker og gensere. Bruk heller lette sko samt løse og ledige klær.

Om du likevel ender opp med å kle på deg for mye, har heldigvis Peugeot 3008 et supert klimaanlegg som gir en behagelig temperatur i bilen, selv på de varmeste dagene.

Tips 2: Unngå for mye bagasje i kupéen

PAKK SMART: For Oda (13) og Nora (17) blir bilturen mer behagelig uten unødvendig bagasje på fanget.
PAKK SMART: For Oda (13) og Nora (17) blir bilturen mer behagelig uten unødvendig bagasje på fanget. Vis mer

Jo mindre man har av bagasje på fanget, jo bedre blir turen. Unngå derfor å stappe unødvendig oppakning i kupéen.

Pakk heller smart, og fyll Peugeot 3008s romslige bagasjerom med det du ikke trenger under turen. Da blir det desto bedre plass til barnas iPad, matpakker og vannflasker.

I tillegg til at mye oppakning i baksetet er ubehagelig for dem som sitter der, er også løse gjenstander i bilen trafikkfarlig. Ved en kollisjon vil selv usikrede, lette ting bli som prosjektiler.

En gjenstand som veier tre kilo vil ved en kollisjon i 50 km/t oppføre seg som om den veier 72 kilo. Vær smart, og pakk trafikksikkert!

Tips 3: En sekk med det mest nødvendige

Når bilturen er godt i gang, og hele familien sitter behagelig, er det kjedelig å måtte stoppe og romstere i bagasjen. Pakk derfor en sekk med det aller viktigste dere trenger underveis.

Smarte ting å ha med i sekken er drikkeflasker til alle, matpakker og frukt, tørkepapir eller engangsservietter, bilsyketabletter, samt pastiller eller tyggegummi (uten sukker selvfølgelig).

ALT I ÉN SEKK: Mamma Heidi likte vårt sekke-tips, og vil fra nå av pakke det viktigste familien trenger i én sekk. Slik slipper de unødvendig rot i bilen.
ALT I ÉN SEKK: Mamma Heidi likte vårt sekke-tips, og vil fra nå av pakke det viktigste familien trenger i én sekk. Slik slipper de unødvendig rot i bilen. Vis mer

Tips 4: Planlegg bilturen på forhånd

Mangfoldige timer i bilen blir slitsomt for alle i lengden. Bryt derfor opp lange kjøredager, og planlegg morsomme stopp underveis.

Peugeot 3008 SUV

En sporty SUV for hele familien

• Kåret til «Årets bil i Europa» i 2017
• 21,9 cm bakkeklaring
• Fem seter
• Klasseledende interiørkvalitet
• Kamera forover og bakover
• Heldigitalt instrumentpanel
Veiledende pris fra kr. 299.900,-

Det er nemlig ikke alltid om å gjøre å komme fram til destinasjonen raskest mulig. I tillegg er det godt å strekke på beina og trekke litt frisk luft.

Legg inn planlagte stopp og lag «minimål» for reisen. Da blir bilturen morsommere for alle. Dessuten er én eller to iskrem-pauser aldri feil i ferien!

Tips 5: Unngå bare motorvei

Man trenger ikke å komme raskest mulig fram. Ta heller av motorveien i ny og ne og oppdag spennende alternativer. Sju timer med vakker natur er bedre enn fem timer motorvei.

En litt lengre tur på lokale veier med mer å se på, gir langt bedre ferieminner enn kun asfalt og møtende kø. Og med Peugeot 3008s kjøreegenskaper er det helt klart verdt å prøve vakre sideveier, selv om turen tar litt lengre tid.

TA EN OMVEI: Med Peugeot 3008 SUVs kjøreegenskaper, blir selv de minste sideveiene omgjort til flotte ferieminner for hele familien.
TA EN OMVEI: Med Peugeot 3008 SUVs kjøreegenskaper, blir selv de minste sideveiene omgjort til flotte ferieminner for hele familien. Vis mer

Tips 6: Prøv lydbok

UNNGÅ BILSYKE: Med hodetelefoner kan Oda (13) høre på sin egen lydbok uten å forstyrre resten av familien.
UNNGÅ BILSYKE: Med hodetelefoner kan Oda (13) høre på sin egen lydbok uten å forstyrre resten av familien. Vis mer

Mange blir bilsyke av å lese blader og bøker, eller å se på en skjerm over lengre tid. Lydbok er derfor et knallbra alternativ til iPad eller magasiner.

Ved å holde blikket ut av vinduet, vil man i tillegg til å unngå bilsyke, også få med seg mer av bilturen.

Om alle i bilen ønsker å høre på hver sin lydbok, er høretelefoner smart. Hvis ikke, er det koselig at alle hører sammen på bilens stereo.

Peugeot 3008 er også tilgjengelig med Apple Carplay - en programvare som lar deg koble opp mot Spotify og lydbok-apper. Dette er standard på Allure og GT-line.

Tips 7: Spis riktig

Gi ungene ordentlig mat på bilturen. Dropp kun godteri og usunn mat, og ta heller med sunne alternativer. Dette holder energien oppe til store og små mye lenger.

Dere sparer også en god slump penger ved ikke å stoppe langs dyre veikroer.

DROPP USUNT: Unngå sukker og usunn mat som på bildet over. Ungene kanskje elsker godteri, men med ordentlig mat holder energien seg oppe mye lenger.
DROPP USUNT: Unngå sukker og usunn mat som på bildet over. Ungene kanskje elsker godteri, men med ordentlig mat holder energien seg oppe mye lenger. Vis mer

Frisk frukt og brødskiver med godt pålegg er langt bedre enn sjokolade eller potetgull som smuler ned baksetet. Vårt supertips er å på forhånd lage en deilig fruktsalat i smarte porsjonspakninger til alle - sunt og veldig godt!

Tips 8: Lag en søppelpose

Ikke sleng søppel som lukter på gulvet eller i dørlomma. Og hvert fall ikke ut av vinduet! Dediker heller en pose til dette formålet.

Du slipper ubehagelig lukt og griseri, og du får bonuspoeng for ikke å forsøple naturen langs veien. Når posen er full, kaster du den bare i en søppelbøtte under neste stopp.

Tips 9: Bytt på hvem som kjører

BYTT SJÅFØR: Selv om Peugeot 3008 SUV sier fra om sjåføren er i ferd med å sovne, er det alltid lurt å bytte på hvem som kjører.
BYTT SJÅFØR: Selv om Peugeot 3008 SUV sier fra om sjåføren er i ferd med å sovne, er det alltid lurt å bytte på hvem som kjører. Vis mer

Det er lett å bli sliten og trøtt bak rattet når bilturen blir lang. Sikkerhet er derfor viktig.

Peugeot 3008 er også veldig smart, noe familien Berg fikk oppleve. Den sier fra hvis den merker at vedkommende bak rattet er i ferd med å sovne.

Likevel er det et godt tips å bytte på å kjøre. Da får alle muligheten til å slappe av i tillegg til å kunne fokusere på andre ting enn veien og trafikken.

Husk også at det er bedre å komme fem minutter for sent, enn ikke å komme fram i det hele tatt! Sett derfor sikkerhet i bilen høyt.

Tips 10: Ha gøyale aktiviteter i bilen

Tidsfordriv i bilen er så mye mer enn bare iPad. Mulighetene er uendelige, og det er kun fantasien som setter stopper.

Legg derfor bort nettbrett og telefoner, og planlegg heller morsomme ting alle i familien kan være med på. Da blir det garantert en mer givende biltur for både voksne og barn. Du husker vel kanskje «Bilbingo» fra da du var liten? Eller hva med «Mitt skip er lastet med»?

Quiz, tegnekonkurranse eller å holde pusten gjennom tunneler, er også gøyale aktiviteter som kan trigge konkurranseinstinktet til enhver i familien. Ellers kan man jo gjøre som familien Berg liker å gjøre - nemlig å rive i en allsang.

AKTIVITETER: Legg iPaden til siden og gjør noe annet bilturen. Tar dere med tegnesaker, kan de som ikke kjører utfordre hverandre i en tegnekonkurranse! Forslag til premie: En softis under neste stopp!
AKTIVITETER: Legg iPaden til siden og gjør noe annet bilturen. Tar dere med tegnesaker, kan de som ikke kjører utfordre hverandre i en tegnekonkurranse! Forslag til premie: En softis under neste stopp! Vis mer

Husk at bilferien skal være noe alle liker. Planlegg derfor godt i forveien, pakk smart og tenke sikkerhet. Slik får hvert fall familien Berg en langt mer behagelig biltur til Spania denne sommeren!

Bestill prøvekjøring av Peugeot 3008 SUV på peugeot.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer