Annonsørinnhold

Familien fikk teste maling til huset. Her er dommen

Familien Ofeigsson ble valgt ut som testpiloter da Butinox Futura søkte etter et hus som skulle males.
Se hvilke tips og råd de fikk!

LITEN HJELPER: Store og små i Ofeigsson-familien fikk være med da husveggene på Årnes ble malt med Butinox Futura Selvrensende Maling.
LITEN HJELPER: Store og små i Ofeigsson-familien fikk være med da husveggene på Årnes ble malt med Butinox Futura Selvrensende Maling. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hva er det du sier? Vi har aldri vunnet noe før i vårt voksne liv, annet enn et tilfeldig flaxlodd i ny og ne. Får vi virkelig alt av maling og utstyr til huset vårt?

Dette var Jon Bjørn Ofeigssons første respons da han fikk beskjed om at nettopp hans familie var plukket ut som testpilot av Butinox Futura, i konkurranse med 935 familier i slutten av mars i fjor.

HURRA: Dette var malingen og utstyret familien Ofeigsson mottok som Butinox Futura-testpiloter.
HURRA: Dette var malingen og utstyret familien Ofeigsson mottok som Butinox Futura-testpiloter. Vis mer

Men, ja, det stemte. Dermed kunne Ofeigsson juble med kone og to barn. Timingen kunne heller neppe vært bedre, for 39-åringen hadde like før blitt korona-permittert fra livredderjobben i Blostrupmoen.

For en flott nyhet i en usikker hverdag! Dette passet perfekt. Testpilot Jon Bjørn Ofeigsson

Så over til testpilotoppgaven i april: Ofeigsson-familien satt med en enebolig som sårt trengte maling, på Årnes i Akershus. Målet var å endre farge på huset, fra hvitt til mørkegrått.

Ekspert-besøk

Ikke bare fikk familien alt de trengte av Butinox Futura Selvrensende Maling, pluss Butinox Terrassebeis, Butinox Husvask- og Kraftvask, Butinox Futura Grunning og Butinox Futura Dør og Vindus Maling. De fikk også malingsutstyr og hjemmebesøk av en Butinox-ekspert, for at familien skulle unngå de mest vanlige malingstabbene.

EKSPERTHJELP: Familien fikk nyttige tips fra Butinox-ekspert Thomas Løvald før de gikk løs på veggene. Se videoklipp lenger ned i artikkelen.
EKSPERTHJELP: Familien fikk nyttige tips fra Butinox-ekspert Thomas Løvald før de gikk løs på veggene. Se videoklipp lenger ned i artikkelen. Vis mer

Les mer om Ofeigssons dom over samtlige Butinox-produktene lenger ned i saken!

Malingsekspert Thomas Løvald ga blant annet familien tips og råd for riktig penselteknikk under påføringen. Han viste også hvorfor man maler 20 prosent raskere med Butinox Futura Selvrensende Maling og hvordan den selvrensende effekten fungerer.

Alle rådene kan du se i videoklippene under, og for Ofeigsson-familien var tipsene gull verdt da de skulle gjøre hele fasaden på huset ny.

I tillegg demonstrerte ekspert Løvald effektiv vask av huset for Ofeigsson, og han påpekte to spesielt viktig detaljer for å unngå feil.

Se hvilke i videoklippet:

- Det var nytt for meg at det er viktig hvor man starter når man vasker av veggen, det visste jeg ikke. Det med høyttrykkspyleren var jeg klar over, sier Ofeigsson.

Butinox-eksperten viste også utførlig fram riktig bruk av pensel, fordi det er mange som gjør en irriterende feil når maling skal over fra spannet og til veggen.

Det var fint å få opplæring i penselbruken, dette er en type maling som ikke drypper så mye. Den var veldig enkel å jobbe med, og vi sparte masse tid Jon Bjørn Ofeiggson

Butinox Futura Selvrensende Maling gir nemlig definitivt en kjappere malejobb.

Se hvordan i videoklippet:

Årnes-mannen ble ferdig med hele huset i løpet av et par april-uker, og gir mye av æren til ekspertrådene som ble gitt før oppstart.

- Alt i alt var det disse tingene som gjorde at vi kunne gjøre oss ferdig så fort. Jeg var meget fornøyd. Dette var en meget god opplevelse for oss, sier islendingen.

Ofeigsson så også på da eksperten viste hvordan skitt bare ble skylt vekk fra veggen med Butinox Futura Selvrensende Maling.

Se demonstrasjonen i videoklippet:

Jeg tenkte på det igjen da det regnet så fælt her: Nå vaskes huset mitt. Det var en fin tanke, vi slipper å vaske selv Ofeigssonn

- Fikk dere noen overraskelser underveis?

- For oss var det overraskende hvor fort malingen tørket, og hvor godt den dekket. En hvit vegg ble tilnærmet mørkegrå med bare ett strøk, uten at det trakk gjennom.

Vi har aldri brukt maling som har tørket så fort!

- Vi har aldri brukt maling som tørker så fort! Det gikk bare et par timer, så kunne vi begynne på det andre strøket. Det gjør jobben veldig mye lettere, sier Ofeigsson.

Fikk farge-råd

Før arbeidet startet fikk familien råd av Butinox' fargesjef Jenny Bull-Gustavsen, for enklere å velge gode fargekombinasjoner til hele huset.

- Vi hadde sett for 992 Lava fra Butinox Futura Fargekart, og sammen med Jenny vi ble enige om at den fargen passet bra til vårt hus. Så fikk vi også gode forslag på terrassebeis, som passer bra til fargen på huset. Det var et meget godt samarbeid med Butinox' eksperter. Resultatet ble veldig vellykket, sier 39-åringen.

Han har ikke håndverker-bakgrunn og leide inn en lift til de største veggene. Han har følgende tips til andre som lurer på om de skal male huset i vår eller sommer.

- Mitt tips er å bare kast deg ut i det. Det kan virke uoverkommelig å male et hus, fordi det er mange kriker og kroker. Men ikke grubl, bare begynn med de største oppgavene og det du gruer deg mest til. Så går det kjempebra!

MIKS: Her blander Ofeigsson ut Butinox Husvask og Kraftvask.
MIKS: Her blander Ofeigsson ut Butinox Husvask og Kraftvask. Vis mer
HUSVASKEN: Ofeigsson gikk løs på veggene etter at han hadde mottatt råd. Her påfører han såpe.
HUSVASKEN: Ofeigsson gikk løs på veggene etter at han hadde mottatt råd. Her påfører han såpe. Vis mer

Testpilot-dommen

En viktig del av testpilot-oppgaven er å gi en dom på produktene som ble brukt i løpet av malingsjobben.

Ofeigsson malte alle fasadene sine med Butinox Futura Selvrensende Maling og gir malingen karakteren 10 av 10 mulige!

Det gikk meget bra, vi er spesielt fornøyd med den raske tørketiden og den gode dekkevnen.

Til husvasken ble Butinox Husvask og Kraftvask benyttet og Ofeigssson gir toppscore igjen: 10 av 10, full pott.

Sparer tid og energi

- Det sparte oss masse tid og energi når vi kunne bruke høytrykkspyleren sammen med en såpedispenser, slik av vi kunne lett fordele vaskemiddelet på huset.

Ofeigsson malte også med Butinox Futura Dør og Vindu Maling. Hvilken karakter gis her? 10 av 10, nok en gang!

- Det gikk meget bra, vi har noen glatte paneler rundt noen dører og vinduer som vi var usikre på om malingen ville sitte bra eller ikke. Butinox Dør og Vindu Maling dekket de flatene meget bra. Malingen sitter som limt på.

FIKS FERDIG: Familien Ofeigsson står foran sitt nymalte hus, med nybeiset terrasse. Arbeidet gikk unna veldig raskt, takket være smarte eksperttips og effektive Butinox Futura Selvrensende Maling.
FIKS FERDIG: Familien Ofeigsson står foran sitt nymalte hus, med nybeiset terrasse. Arbeidet gikk unna veldig raskt, takket være smarte eksperttips og effektive Butinox Futura Selvrensende Maling. Vis mer

Aldri finere terrasse

Mens Ofeigsson-familien var i gang, benyttet de også Butinox Terrassebeis til å gjøre plattingene nye og freshe. Og ja, det ble 10 av 10 på denne også.

- Grunnlaget er den viktigste jobben: Vaske terrassen, så en omgang med Butinox Terrasselysner for å få jevn farge på terrassebordene og så terrassebeisen. Terrassen har aldri vært finere, gliser han.

Familien fikk teste maling til huset. Her er dommen

Hold dere fast, familien velger å gi 10 av 10 i karakter også på Butinox Futura Grunning, som ble brukt før malingsjobben kunne starte på områdene med bart treverk.

Anbefaler Butinox

Alt i alt nøler ikke Ofeigsson-familien med å svare et rungende «JA» på om de kan anbefale Butinox-produkter til andre som skal male huset. Totalkarakteren som gis er selvsagt:

Familien fikk teste maling til huset. Her er dommen

10 av 10 mulige!

Alle produktene jeg fikk av Butinox var av utmerket kvalitet. Jeg og familien ville takke Butinox, huset vårt har fått et velfortjent ansiktsløft og med de beste produkter
Familien fikk teste maling til huset. Her er dommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer