Annonsørinnhold

Familien Kristiansen sleit med plass i bilen - slik løste vi det

Se video med ni tips til pakking av bilen til ferieturen

Annonsørinnhold for Peugeot: VI TRENGER HJELP! Familien Kristiansen fortalte Peugeot om sin bilutfordring, og ba om hjelp til å løse logistikken når to barn, en tuba og to valthorn skal på tur. Vi tok med oss en Peugeot 5008 SUV og viste dem ni tips til effektiv pakking av bil. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thor Ivar Kristiansen, kona Linn, og barna Eivind (15) og Kaja (12) er glade i biltur.

- Siden barna var små har vi brukt sommerferien på biltur, og kjørt hele veien til Spania, sier Thor Ivar.

Denne sommeren går turen til Italia, men også resten av året er bilen viktig i familielivet: Begge barna spiller i korps. Det er ikke bare enkelt å få med seg alt i en liten bil.

STOR OG FAMILIEVENNLIG: Peugeot 5008 har sju seter og 3,18 meter lastelengde, det gir nok plass til både storfamilien og bagasje.
STOR OG FAMILIEVENNLIG: Peugeot 5008 har sju seter og 3,18 meter lastelengde, det gir nok plass til både storfamilien og bagasje. Vis mer

- Når vi skal på korpstur, er det mye som skal inn i bilen, sier Thor Ivar Kristiansen.

Peugeot oppfordret publikum til å fortelle om sine bilutfordringer, og familien Kristiansen fortalte om logistikken involvert når fire mennesker skal dele plass med to valthorn og en tuba.

FULL BIL: - Når begge barna skal på korpsarrangement, og vi skal ha med oss både tuba og valthorn, blir det fort fullt i bilen, sier Thor Ivar Kristiansen
FULL BIL: - Når begge barna skal på korpsarrangement, og vi skal ha med oss både tuba og valthorn, blir det fort fullt i bilen, sier Thor Ivar Kristiansen Vis mer

- Transport av to barn til korpsarrangement med to valthorn og en tuba er utfordrende om bilen er for liten, sier Thor Ivar.

Vi besøkte familien Kristiansen, og tok med oss en Peugeot 5008. Familie-SUVen har god plass, og mange smarte løsninger. Kombinert med mange gode pakketips, fikk vi pakket både familie, bagasje og instrumenter for korpstur.

Se video øverst i saken!

1. tips: Bruk alle bilens hulrom

Når du skal ha med deg mye, er det viktig å utnytte alle hulrom. Tenk gjennom hvor du kan ha bagasje, mange biler har et ekstra rom under gulvet eller på sidene i bagasjerommet. Utnytt alle mulighetene.

Peugeot 5008 er en 7-seter, og har to ekstra seter i bagasjerommet. Disse kan tas ut når du ikke trenger dem, noe som gir deg 78 liter ekstra bagasjeromskapasitet.

- For oss er både bagasjeromsplass og fleksibilitet viktig. Noen ganger er vi oss fire, og store mengder bagasje. Andre ganger sitter andre i korpset på, da hadde det vært kjekt å ha sju seter, sier Thor Ivar.

STOR BIL: 5008 er Peugeots beste bil for den aktive storfamilien, med masse plass og gode kjøreegenskaper kombinert med et slående design.
STOR BIL: 5008 er Peugeots beste bil for den aktive storfamilien, med masse plass og gode kjøreegenskaper kombinert med et slående design. Vis mer

Peugeot 5008

Flerbruksbil/SUV for hele familien og halve fotballaget

  • Syv seter (to kan tas ut)
  • 23,6 cm bakkeklaring
  • Interiør av klasseledende kvalitet
  • Svært fleksible lastemuligheter, med nedfelt passasjersete foran er hele 3,18 meter lastelengde tilgjengelig
  • Tilgjengelig med panoramatak, sportspakke, HiFi-anlegg fra FOCAL™ og Grip Control for vanskelige kjøreforhold
  • Best i test, Dagbladet 2018
  • Veiledende pris fra kr. 329.900,-

2. tips: Stort og tungt skal nederst og innerst

I bagasjerommet skal de største og tyngste tingene nederst, og inn mot stolryggen. Pakker du de største koffertene fulle med tunge ting som ekstra feriebøker, sportsutstyr, leker og elektronikk, så har du alt samlet.

Med vekten samlet lavt i bagasjerommet, bevarer du mer av bilens kjøreegenskaper. Det kan være viktig på glatt føre, men også for å gjøre den lange kjøreturen mest mulig behagelig.

Også for sikkerheten er det viktig å tenke hvordan bagasjen oppfører seg i en kollisjon: Sikre mest mulig støtte, og minst mulig bevegelsesrom for de tyngste tingene. Ikke legg ned setene med mindre du må. Har du fester for sikkerhetsstropper i bagasjerommet? Bruk dem!

HÅNDFRI: Peugeot 5008 har en smart håndfri åpne- og lukkemekanisme av bagasjerommet som aktiveres ved å stikke en fot under støtfangeren. Smart når koffertene er tunge.
HÅNDFRI: Peugeot 5008 har en smart håndfri åpne- og lukkemekanisme av bagasjerommet som aktiveres ved å stikke en fot under støtfangeren. Smart når koffertene er tunge. Vis mer

Peugeot 5008 har en smart håndfri åpne- og lukkemekanisme av bagasjerommet som aktiveres ved å stikke en fot under støtfangeren. Smart når koffertene er tunge.​

3. tips: Pakk myke ting i plastposer

Harde kofferter er smarte fordi de beskytter godt, og er praktiske å bære på. Men med flere slike i bagasjerommet, vil det alltid være hulrom som ikke er fylt.

Pakk klær og andre ting som tåler å presses sammen, i poser. De kan du skvise inn i hulrom i bagasjerommet, og utnytte enda mer av plassen. En stor IKEA-pose eller lignende kan brukes til å bære dem samlet når du kommer fram.

4. tips: Ting skal ikke ligge løst i bilen

Ved en kollisjon vil selv usikrede, lette ting bli som prosjektiler. En gjenstand som veier tre kilo vil ved en kollisjon i 50 km/t oppføre seg som om den veier 72 kilo.

Typiske gjenstander som bør sikres er: Ipad, mobiltelefoner, brusflasker, bøker og leker. Bruk setelommen, og legg ting under setet. Kurver og esker med løse gjenstander bør dekkes med et teppe eller lignende.

5. tips: Bruk sikkerhetsbeltet som sikring

Noen ganger får ikke alt plass i bagasjerommet. Hvis du må ha større gjenstander som kofferter i et passasjersete, bør du sikre gjenstanden med setebeltet.

6. tips: Tenk på hva dere trenger på selve turen

Det er dumt hvis allergimedisinen er pakket i den største og nederste kofferten når du trenger den underveis på turen.

Pakk en liten sekk med det aller nødvendigste: Toalettsaker, mat og snacks, medisiner, underholdning og et enkelt skift. Hvis dere må stoppe underveis og overnatte på et hotell, slipper dere å pakke all bagasjen ut av bilen.

7. tips: Uten mat og drikke duger bilhelten ikke

Selv om du sitter helt i ro bilen, trenger kroppen ny energi underveis. Det er som regel tett mellom veikroene og bensinstasjonene, er det lurt å ta med mat på turen. Det er både økonomisk og tidsbesparende.

TENK PÅ KOSTHOLDET: Peugeot 5008 har praktiske bord i seteryggen, kjekt for når familien spiser turmaten i bilen.
TENK PÅ KOSTHOLDET: Peugeot 5008 har praktiske bord i seteryggen, kjekt for når familien spiser turmaten i bilen. Vis mer

Men dere kan ikke bare spise godteri! Pakk med sunn mat: Matpakke med grovbrødskiver, frukt og drikke uten sukker.

Peugeot 5008 er utstyrt med nedfellbare bord i seteryggen på baksetene. Det er praktisk når man skal spise matpakken i bilen.

8. tips: Pass på verdisakene

Langs veien er det mange fristelser for frekke tyver. Ikke gjør det enkelt for dem! Når dere parkerer for å spise, for natten, eller for å se på severdigheter: Ta en kikk gjennom bilruta, og se hva som er synlig. En iPad som ligger i setet kan en tyv få med seg på sekunder, mens det er mye mer risikabelt hvis han må lete gjennom bilen etter noe som er verdt å stjele.

Bruk hanskerom, hulrom og plassen under setet til å gjemme unna det mest verdifulle.

9. tips: Sjekk dekkene før du kjører!

Riktig lufttrykk i dekkene er viktig for å sikre best mulig grep på veien. Feil trykk vil dessuten slite dekkene ujevnt, slik at du må bytte dem tidligere.

En fulllastet bil skal ha et annet trykk enn en tom bil. De riktige verdiene for lufttrykk finner du som regel på et klistremerke på dørkarmen på førersiden, eller på innsiden av drivstofflokket.

Gleder seg til sommeren

Familien Kristiansen gleder seg til å få låne en Peugeot til sommerens Italia-tur.

- Bilen svarte absolutt til forventningene våre. Når vi drar på korpstur, har vi med oss instrumenter, soveposer, liggeunderlag, annen bagasje, i tillegg til oss selv. Da trenger vi mye plass, sier Linn.

- I tillegg synes jeg bilen er pen å se på, og den var oversiktlig og fin å kjøre. Vi gleder oss til sommerferien!, sier Linn.

Bestill prøvekjøring av Peugeot 5008 på peugeot.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer