Annonsørinnhold

Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!

– Det er viktig at vi kan bruke produktene med «god samvittighet»!

SKINNENDE RENT: Slik fikk oppvasksåpe, kjøkkenspray og kjøkkenklut sin naturlige plass på kjøkkenet hjemme hos Sandra under testingen.
SKINNENDE RENT: Slik fikk oppvasksåpe, kjøkkenspray og kjøkkenklut sin naturlige plass på kjøkkenet hjemme hos Sandra under testingen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uniks Rent Kjøkken-serie er spesielt utviklet for å ta godt vare på både hjem og miljø, samtidig som produktene virker effektivt.

Men stemmer dette med virkeligheten, når produktene tas i bruk i et kjøkken som trenger hyppig vask og grundig shining av flater?

For å finne ut av dette søkte vi etter fem personer med familie som skulle teste og vurdere tre miljøvennlige og svanemerkede rengjøringsprodukter fra Unik. Om lag 1500 meldte seg, bare fem ble plukket ut: Sandra, Gunnar, Anne, Anine og Stine.

De utvalgte testpilotene mottok både oppvasksåpe, kjøkkenspray og mikrofiberklut, til intensiv testing hjemme i sitt eget kjøkken. Etter et par ukers testing var testpilotene klare med sin dom:

Har rengjøringsproduktene fra Unik levd opp til forventningene? Svaret fra alle fem testpiloter var et enstemmig «ja!».

Helt nederst i artikkelen ser du hver enkelt score.

TESTPAKKEN: Dette var produktene testpilotene fikk tilsendt.
TESTPAKKEN: Dette var produktene testpilotene fikk tilsendt. Vis mer

Oppvasksåpe

Først over til kjøkkenets kanskje mest brukte produkt: Oppvasksåpen. Spørsmålet testpilotene skulle svare på etter testing, var om oppvasken ble ren og om såpen var effektiv mot fett.

Her var det bare positive svar fra samtlige testpiloter. Anne og Sandra slår fast at oppvasksåpen vasker rent, nettopp som den skal.

Stine er en av flere som trekker fram duften av oppvasken:

Den vasket rent, var effektiv mot fett og luktet nydelig! Veldig fornøyd! Like effektiv som andre, pluss at den lukter mye bedre. Så denne blir fast inventar på kjøkkenet heretter!

Nettopp duften er noe Gunnar også setter pris på:

– Denne er mye freshere på lukten. Den lukter friskt.

Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!

– Det lukter knallgodt, sier Anne mens Stine beskriver duften som «nydelig».

Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!

Anine var mest av alt fornøyd med resultatet av oppvasken.

Den løste godt opp og gjorde selv stekebrett skinnende rent.

En del av testpilotenes oppgave er å gi produktene en score, fra 1 til 10. Oppvasksåpen belønnes med et snitt på 8,4 poeng av 10, som er meget bra.

Kjøkkenspray

Et kjøkken handler ikke bare om ren oppvask, testpilotene fikk også en kjøkkenspray som skulle gi rene benker og bakteriefrie overflater. Men synes testpilotene at kjøkkensprayen vasket rent? Og var den effektiv mot fett?

– Ja, det var den, svarer Anne – og igjen svarer fem av fem testpiloter at kjøkkensprayen gjorde jobben sin – også målt mot konkurrerende sprayer.

– Ja, jeg brukte den til å vaske kjøleskapet innvendig. Den var veldig god i kombinasjon med kluten, sier Anine.

Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!

Lukten er populær hos fire av fem testpiloter. Sandra svarer «super», Anine synes den er «litt kjemisk», mens resten samler seg bak Gunnars stempel:

Lukter friskt og godt!

Totalt får kjøkkensprayen følgende dom av testpilotene: Meget bra, 8,0 av 10 i totalscore.

Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!

Kjøkkenklut

Dermed er vi i gang med det tredje og siste produktet testpilotene mottok: En kjøkkenklut av mikrofiber, til rengjøring og skuring av topper og flater. Kluten falt i smak hos samtlige testpiloter.

Det er spesielt en liten detalj flere av testpilotene biter seg merke i:

– Kjøkkenkluten er veldig bra! Den er helt super, jeg liker spesielt godt at det var et «skurehjørne», det hjalp utrolig på flekker etc.

Det sier Anine, og får støtte av Gunnar:

Den er super, og skuredelen var en nyttig detalj.

På spørsmål om mikrofiberkluten var hygienisk og effektiv mot smuss svarer samtlige bekreftende. Etter testen foretrekker alle fem Uniks kjøkkenklut mot den de bruker til vanlig.

– Den er tykkere og bedre, sier Anine.

Totalt ender kjøkkenkluten opp med denne totalscoren: 9,6 av 10 poeng. Det er en særdeles bra score!

Miljøvennlig

Både kjøkkensprayen og oppvasksåpen kommer på flasker laget av resirkulert, lys plast (RPET) – med tanke på optimal gjenvinning. Det er et element som testerne setter stor pris på, eller slik Stine uttrykker det:

Det er viktig at vi kan bruke produktene med «god samvittighet»!

Sandra er generelt opptatt av gjenbruk og miljøet og synes det er et stort pluss. Det samme gjelder Gunnar.

Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!

– Miljø er jo viktig og spesielt med kjemikalier som dette er det viktig at det gjør så lite skade på naturen som mulig.

Med tanke på de gode tilbakemeldingene er det ikke så rart at samtlige fem testpiloter vil anbefale både oppvasksåpe, kjøkkenspray og kjøkkenklut til en venn.

Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!

Fem av fem er også klare på om kjøkkensprayen og kjøkkenkluten er verd prisen: Ja!

Kan stå på benken

Stine har følgende tanker om de tre produktene etter testingen:

– Jeg synes de har et fresht design, det kommer tydelig fram at de er miljøvennlige uten for mye unødvendig «fjas». Det er pene produkter som kan stå på benken uten å skjemmes.

Hun falt spesielt for oppvasksåpen:

Oppvasksåpen var en positiv overraskelse. Jeg trodde ikke noe skulle danke ut den gode gamle, men det gjorde denne. Fantastisk deilig lukt, og den gjør jobben sin perfekt. Skummer passe og er effektiv mot fett. Prisen taler også til fordel for produktene!

Anne følger opp:

– Håper de kommer med refill, siden det er gunstig. Kluten kunne jeg tenke meg i flere farger for å bruke andre steder også. Kjøkkenspray bruker jeg ikke til vanlig, men var et ok bekjentskap.

Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!
Fem familier fikk teste kjøkken-rengjøring. Her er dommen!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer