Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

IDYLLISK: Nordjylland byr på vill natur, kilometerlange sandstrender og sjarmerende fiskelandsbyer. Foto: VisitDenmark
IDYLLISK: Nordjylland byr på vill natur, kilometerlange sandstrender og sjarmerende fiskelandsbyer. Foto: VisitDenmark Vis mer

Fem fantastiske ferietips blant Danmarks vakreste sommerperler

Om du ønsker nydelige sandstrender, idylliske fiskelandsbyer og sjømat rett fra havet, bør du prøve Nordjylland.

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker Danmark, og har du ikke planlagt ferien ennå, kan du ta det helt med ro.

Kun få timer unna Norge ligger nemlig Nordjylland - et forlokkende sommerparadis med noen av Danmarks fineste strender.

Langs hele kysten finner du sjarmerende landsbyer med hvert sitt særpreg, et yrende folkeliv, kilometer på kilometer med hvite strender og en fantastisk natur du kan senke skuldrene i.

Vi gir deg fem gode tips på hva du bør få med deg når sommerens eventyr legges til Nordjylland.

1. Tuppen av Danmark

Helt ytterst i Skagen finner du Grenen, Danmarks desidert nordligste punkt. Her møtes Skagerak og Kattegat, og om du står bredbeint kan du oppleve et sjeldent fenomen - at du står med hvert bein i to ulike hav.

Du bør også unne deg et besøk på en av de lekre restaurantene, som for eksempel Villa Vest som ligger helt ute ved havet, eller sjarmerende Ruths Hotell du finner i hjertet av byen.

Nyt fersk sjømat rett fra havet før du spaserer ned til vannkanten og nyter den fantastiske solnedgangen Grenen kan by på.

TUPPEN AV DANMARK: Grenen er Danmarks nordligste punkt, og her møtes havene Skagerak og Kattegat. Foto: VisitDenmark
TUPPEN AV DANMARK: Grenen er Danmarks nordligste punkt, og her møtes havene Skagerak og Kattegat. Foto: VisitDenmark Vis mer

2. Luksus, velvære og havutsikt

VELVÆRE: Spa-avdelingen på Seaside Resort i Skallerup er inspirert fra romertiden. Her kan du virkelig nyte late dager. Foto: VisitDenmark
VELVÆRE: Spa-avdelingen på Seaside Resort i Skallerup er inspirert fra romertiden. Her kan du virkelig nyte late dager. Foto: VisitDenmark Vis mer

Om du virkelig ønsker å nyte ferien til det fulle, anbefales et besøk på et av de ulike badehotellene som finnes i Skallerup.

Skallerup Seaside Resort tilbyr vakre og rolige omgivelser med en unik havutsikt, enten om du bor på hotellet eller leier et av de koselige feriehusene ved havet.

Reiser du med din kjære, er et besøk på hotellets spa- og velværeavdeling noe dere absolutt må prøve. Inspirert av det antikke Rom har de skapt et univers perfekt for velvære og avslapning.

Skjenk i et glass champagne i utendørsbassenget før dere unner dere massasje, sauna eller et gjørmebad blant søyler, kampesteinsvegger og rennende fontener.

Her kan du lese mer om kystbyene i Nordjylland.

BADEHOTELL: Unn deg litt luksus med noe godt i glasset og nyt den fantastiske havutsikten i Skallerup. Foto: VisitDenmark
BADEHOTELL: Unn deg litt luksus med noe godt i glasset og nyt den fantastiske havutsikten i Skallerup. Foto: VisitDenmark Vis mer

3. Kystfiske og kortreist mat

Danskene er kjent for sin forkjærlighet for kortreist mat og gode råvarer, og i fiskebyen Slettestrand i Jammerbukten er det intet unntak. Her får du muligheten til å følge fiskens vei fra bærekraftige fiskerier til tallerkenen på de lokale restaurantene.

KLASSIKER: Prøv det sjarmerende Strandhotellet Blokhus, og nyt en klassisk sommerferie på dansk vis. Foto: VisitDenmark
KLASSIKER: Prøv det sjarmerende Strandhotellet Blokhus, og nyt en klassisk sommerferie på dansk vis. Foto: VisitDenmark Vis mer

Frister det med en klassisk dansk sommerferie, bør du ta inn på Strandhotellet Blokhus - et ekte dansk badehotell fullstappet med sjarm.

Drar du helt sør i Jammerbukten, vil du se at de gamle fiskebåtene fra 20-tallet blir dratt helt opp på land. Slå av en prat med de lokale fiskerne, og kjøp fersk fisk og skalldyr rett fra båten hos Thorup Fisk og Delikatesse.

Følger du kysten nord fra Thorupstrand, ligger de idylliske badebyene som perler på en snor. Lønstrup, Blokhus og Løkken frister med sine koselige kafeér, små sommerhus og klassiske danske badehotell.

image: Fem fantastiske ferietips blant Danmarks vakreste sommerperler

4. Urørt natur i Nasjonalparken Thy

Ut mot Vesterhavet ligger Nasjonalparken Thy. Liker du ro, stillhet og avslapning, er dette plassen for deg. Opplev den fantastiske og ville naturen langs de mange turstiene i området, eller hopp på en guidet tur hvor du kan se hjort, havørn og sel.

Nyt fantastisk mat basert på lokale råvarer på Hotel Thinggaard, eller unn deg en avslappende behandling på deres behagelige spa.

BØLGEACTION: Surfeparadiset Klittmøller byr på Danmarks beste bølger. Foto: VisitDenmark
BØLGEACTION: Surfeparadiset Klittmøller byr på Danmarks beste bølger. Foto: VisitDenmark Vis mer

Om du ønsker mer adrenalin i ferien, finner du Danmarks beste bølger i Klittmøller - midt i nasjonalparken. Her kan du prøve deg på surfing eller vindsurfing, og selv om du er nybegynner er det plenty med surfeskoler.

Den gamle fiskebyen ligger omringet av uberørt natur, og er en god blanding av sjarmerende fiskeby og urbant surfeparadis. Det kryr av surfere, og noen av verdens beste møter årlig opp for å delta i Cold Hawaii PWA World Cup.

NASJONALPARK: Opplev mangfoldige turstier omringet av vill og fantastisk natur. Foto: VisitDenmark.
NASJONALPARK: Opplev mangfoldige turstier omringet av vill og fantastisk natur. Foto: VisitDenmark. Vis mer

5. Kunst og kultur

Den gamle fiskebyen Skagen er Danmarks nordligste by, og er et av de mest populære reisemålene i Nordjylland. I tillegg til et bredt utvalg av kafeér og restauranter, kan byen by på spennende kulturelle attraksjoner.

KULTUR: Blant restauranter og kafeér i Skagen, finner du mange gallerier som byr på spennende kunst. Foto: VisitDenmark
KULTUR: Blant restauranter og kafeér i Skagen, finner du mange gallerier som byr på spennende kunst. Foto: VisitDenmark Vis mer

I Skagen vil du merke innflytelsen ulike kunstnerne har hatt på byen, som har inspirert mange med sitt magiske lys. Ta turen til byens mange gallerier og se kunstverkene til den berømte kunstnerkolonien Skagensmalerne.

Nord-Europas største vandrende sanddyne, Råbjerg Mile, finner du også i Skagen. Dette unike naturfenomenet finnes kun få steder i verden.

Har du ennå ikke fått nok av Nordjyllands fantastiske utsikt, bør du besøke det ikoniske Skagen Grå Fyr fra 1858, og gå alle de 210 trappene opp. Her er det bare å holde på hatten og ta inn den spektakulære utsikten over hele Grenen.

Skagen er også et av Europas beste steder for trekkfugler, og på Skagen Grå Fyr kan du oppleve dette på nært hold.

Les mer om sommerparadisene i Nordjylland her.

SKAGEN: Skagen Grå Fyr ligger midt på Skagens Odde mellom Skagerak og Kattegat. Foto: VisitDenmark
SKAGEN: Skagen Grå Fyr ligger midt på Skagens Odde mellom Skagerak og Kattegat. Foto: VisitDenmark Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media