Naturen viser seg i sin flotteste prakt for tiden. Det finnes vel knapt et bedre tidspunkt å legge hverdag og inneliv bak seg, enn akkurat nå!
Uansett om du belager deg på langtur, en kort tur i skogholtet i nabolaget eller har lyst til å campe i hagen, finnes det flust med gode ideer til hvordan du best kan nyte friluftslivet !
Her har du noen skikkelig gode turideer!
1. Nyt et måltid i det fri
Den beste maten er den du spiser ute! Du trenger ikke ha trasket i timevis for at matpakken eller middagsmaten får et par ekstra dimensjoner. Det holder lenge å overvinne tørstokken!
Det enkleste du kan gjøre, er å ta med denne bærbare gassgrillen. Den anmelderroste grillen er en perfekt erstatning for engangsgrill. Rask å få varm - og enkel å bære med seg når du og resten av turgjengerne skal videre til neste åskam (eller hjem igjen).

Sverger du til god, gammeldags primus må du huske å ta med gassboksen! Et praktisk stormkjøkken med både stekepanne og ulike kokekar i ett, er en super løsning for matlaging på tur. I tillegg er det er gøy for barna å bidra– men husk at det er en voksen som skal styre det!
Om det øser ned, kan det være kjekt å ha litt tennstål i bakhånd. Så blir det nok mat uansett vær! Og når bålet skal slukkes etter at maten er spist, kan det være smart med en foldbar turbøtte til å hente vann i.

2. Husk noe å spise på og med!
Sekken er full av mat. Grillen er tent og maten begynner å bli spiseklar. Har du husket det du skal servere godsakene på?
Prøv den geniale, svenskproduserte Light My Fire-serien.
Et fikst ferdig serveringssett for to personer med tallerkener, bestikk og kopper - som foldes i hverandre og fyller lite, for eksempel. Perfekt til en liten utflukt i skogen, på fjellet - eller på stranda.
Det fås i to fargekombinasjoner: Rosa og grønn, og blå og gul. Er dere flere på tur og skal dere nyte noe godt i koppene, finnes det sugerør som passer ypperlig til settet. De kan brukes igjen og igjen. De kommer i en fire-pakning.

Skal du ha et par lekekamerater eller svigers med på tur, er det bare å bygge ut settet med et par ekstra kopper. Ekstratallerkener får du selvfølgelig også.
En snerten kaffekjele bør også få plass i sekken. Da kan du til enhver tid nyte nykokt kaffe fra turkoppen i det fri, noe som garantert smaker bedre enn hjemme! Om du vil at kaffen skal holde seg varm, er det bare å helle den over på et termokrus. Kruset kan også brukes til kald drikke. Det samme gjelder den gode, gamle termosen.
Om det kniper med plassen i sekken, kan du gå for en sammenleggbar kopp. Like god til kaffe som til vann eller saft. Den er faktisk så liten at den passer i lomma når den er brettet sammen!
Hvis du gjerne vil ha maten klar på forhånd, kan du ty til mat-termos. Det finnes vel ikke smartere måte å frakte med seg mat til skogs. Eller til stranda. Som en bonus slipper du å styre med åpen ild.
Om bål hører med, går det likevel an å forberede litt hjemmefra. Har du smakt et sprøtt ostesmørbrød stekt på bål, kanskje? Det eneste du skal gjøre, er å pakke smørbrødet inn i aluminiumsfolie så det ikke brenner seg. Nam!

Er du forresten usikker på om vannet du camper ved kan drikkes, kan du bruke tabletter for desinfisering. Det fjerner alt av parasitter og bakterier.
3. Slå leir!
Enten det er snakk om hagen, skogbrynet bak skolen eller dypet av Femundsmarka er det alfa og omega å finne en god plass å slå leir. Finn et jevn underlag, sjekk om utsikten er god - og slå opp teltet!
Noe av det viktigste å sørge for når det gjelder soveplassen ute i naturen, er underlaget. Det er ikke stas å legge seg til å sove med småstein eller røtter i ryggen.
Det slipper du heldigvis, om du tar med deg et selvoppblåsbart liggeunderlag! Lett å gjøre klart, like lett å pakke sammen.

Når dere benker dere rundt bålet - eller den bærbare grillen! - kan det være smart med et foldbart sitteunderlag. Det tar ikke mye plass i sekken, men gjør det behagelig å sette seg ned, uansett hvor dere er.
Én ting er underlaget, men ikke glem puta! Du ville vel ikke lagt deg til å sove uten pute hjemme, heller? Prøv det som kanskje er verdens beste turpute. Den har memoryskum som tilpasser seg helt perfekt uansett hvem som bruker den. Kommer med trekk som beskytter puta.
Når vi snakker om beskyttelse: Det er jo alltids en sjanse for litt duskregn. Derfor er det smart å ta med en vanntett pose som tar vare på de som ikke tåler fukt. Eller å spenne et regntrekk rundt sekken.
Og når dagen lakker mot enden, er det deilig å krype ned i soveposen. Om du vil ha en sovepose som også kan fungere som reservedyne hjemme - så finnes den også! Den er like fin i bruk om du får overraskelsesbesøk eller om du skal på tur.

Vil du gjerne ha en mer fleksible sovepose, kan du gå for denne ekspanderbare varianten. Den er utstyrt med to glidelåser - og kan lett utvides. Det finnes ikke noe bedre for trøtte turtær!
4. Pakk for litt av hvert
Når man først gir seg i kast med friluftslivet, kan det være klokt å pakke med seg noen smarte gjenstander som godt kan komme til nytte.

Det første først: En solid sekk med gode hoftebelter. En sekk kan jo bli tung når alle godsakene skal med, og da trengs det en sekk som sitter godt - og som ikke gnager.
Det er alltid smart å ha med en kniv eller et multiverktøy når naturen skal besøkes. Ta gjerne med et turhåndkle, et kompass og førstehjelpssaker .

Om planen er å traske langt - og det er usikkert hvor lett det er å få tak i vann underveis, er det optimalt å ha en drikkepose i sekken. Den har sugerør, så du trenger ikke engang ta av sekken for å ta deg en slurk.

Og du - husk reisetannbørsten, da!
5. Sørg for stemningen! (Bli kvitt myggen!)
Nå som du har husket det mest nødvendige, er det tid til å tenke på noe som kanskje er nesten like viktig: Hvordan skape god stemning på tur?
Det er lett å glemme hvor viktig lys er, når vi er vant til å bare trykke på bryteren på veggen. I teltet, derimot, finnes det ikke noen lysbryter. Selv om sommernettene er lyse, kan det brått bli mørkt når vi skal orientere oss i friluft!

Er du typen som vil lese litt når mørket faller på, kan du ta med en oppladbar LED-lampe. Perfekt til telt, bare heng den opp i teltduken!
En stillegående gasslykt kan også sørge for behagelig belysning i sommermørket. Og er du - eller minstemann - en frossenpinn, kan disse varmeposene holde både store og små føtter og hender varme.

Nesten like viktig som å være på tur, er å ta bilder! Så varer turen lenger. Men om dagen har vært lang, er det kanskje ikke mer batteri igjen på mobilen? Fortvil ikke: ta med en powerbank. Eller to!
Og et siste tips: Husk at når det blir kveld, stortrives myggen. Spesielt om noen har slått seg ned for å holde leir! Pakk med denne lille myggjageren - og hold de irriterende småtassene vekk. Du får også tak i både myggspray og myggservietter. Og husk en god flåttfjerner!

Til slutt, husk det viktigste av alt: Si fra til noen om hvor du går!