Annonsørinnhold

Visit Sweden

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo

Västgötaturen er den perfekte rundreise med svensk idyll for store og små.

FERIEKOS: Sykkeltur langs Göta Kanal er en av mulighetene på Västgötaturen. Her kan hele familien nyte bilfrie, naturskjønne omgivelser. Leie av sykler er gratis for barn.
FERIEKOS: Sykkeltur langs Göta Kanal er en av mulighetene på Västgötaturen. Her kan hele familien nyte bilfrie, naturskjønne omgivelser. Leie av sykler er gratis for barn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På tide å planlegge sommerferien? Du trenger ikke reise langt for å oppfylle feriedrømmen for både de minste og største i familien. Enten det er eventyrslott, Skandinavias største vannpark eller sykkeltur i idylliske omgivelser som lokker mest, byr Västgötaturen på det meste. Ingenting kan måle seg med en skikkelig skandinavisk sommer!

Skaraborg er et län (fylke) som ligger midt mellom de store innsjøene Vänern og Vättern. På sommeren er hele området et paradis for barnefamilier, og Västgötaturen er en eventyrlig rundreise med fem helt unike stopp. Her ligger alt til rette for gode familieopplevelser. Velg det som passer best for deg og dine, enten det er å følge hele ruta eller bare velge ett eller to av reisemålene.

LES MER om Västgötaturen

Gratis sykkelleie og trygge omgivelser

Göta Kanal er en av Sveriges største turistattraksjoner. På turen fra Vänern i vest til Vättern i øst finner du 21 av kanalens 58 flotte sluser. Her kan du og barna sykle trygt på en 87 kilometer lang bilfri vei, nyte naturskjønne omgivelser og studere slusene. La barna styre tempoet, og ta pauser underveis med piknik i det fri. Enten du velger en dagstur, eller ønsker å sykle langs hele kanalen, finnes det skreddersydde pakker for hele familien. Sykkelleie til barn er gratis Västgötaturen, og den flate ruta langs kanalen er perfekt for små syklister - med og uten støttehjul.

LES MER om Göta Kanal

TIPS TIL SYKKELTUREN: Ta det i barnas tempo, og ikke glem å legge inn pauser til å studere kanalene eller ta en piknik.
TIPS TIL SYKKELTUREN: Ta det i barnas tempo, og ikke glem å legge inn pauser til å studere kanalene eller ta en piknik. Vis mer

Gulljakt med historisk sus

Ved Vättern ligger Karlsborgs Fästning, den perfekte destinasjonen om du vil ta med familien på en eventyrlig og lærerik dag. Den gedigne borgen tok hele 90 år å bygge, og skulle brukes som en sikker plass for den svenske regjeringen og kongefamilien dersom landet ble angrepet. I tillegg skulle festningen fungere som oppbevaring for Sveriges gullreserver. I år er det dessuten bursdag å feire - Karlsborgs Fästning er nemlig 200 år i år!

På Karlsborg Fästning kan hele familien delta i spennende lagkonkurranser med oppgaver og utfordringer i den spennende «Jakten på den forsvunnede gullreserven». Kanskje blir du festningens helt og vinner gull for 30.000 kroner?

LES MER om Karlsborg Fästning

LÆRERIKT OG SPENNENDE: På Karlsborg Fästning kan du ta med hele familien på gulljakt (Foto Karlsborgs Fästning/ vastsverige.com)
LÆRERIKT OG SPENNENDE: På Karlsborg Fästning kan du ta med hele familien på gulljakt (Foto Karlsborgs Fästning/ vastsverige.com) Vis mer

Badeeventyr uansett vær!

Om været skulle svikte, kan du uansett få den ultimate badeopplevelsen i Arena Skövde, på tilbakeveien mellom de to innsjøene. Det gedigne innendørs badelandet har blitt kåret til Sveriges beste 6 år på rad. Her finner du vannsklier, bølgebasseng, varmekulper og Sim-sala-bim-bassenget for de aller minste. Skinner solen, kan dere boltre dere på Arena Skövdes store utendørsområde med basseng, soldekk og servering. Badelandet har selvsagt matservering, men her er det også lov å nyte medbragt. Lag matpakker med familiens favoritter og nyt en avslappende piknik mellom svømmetakene. Gå heller ikke glipp av den digitale poolen, som gir deg opplevelser som å dykke med haier i en piratbukt og rømme fra isbjørner i arktiske strøk!

LES MER om Arena Skövde

VANN-EVENTYRET: Moro for hele familien! (Foto Arena Skövde / vastsverige.com)
VANN-EVENTYRET: Moro for hele familien! (Foto Arena Skövde / vastsverige.com) Vis mer

Skandinavias største vannpark

Et lite stykke vest for Arena Skövde ligger Skara Sommarland. Her kan du boltre deg i utrolige 4 millioner liter vann og 44 spennende attraksjoner. De tøffeste kan prøve seg på Big Drop, som har Europas høyeste frie fall i vann med en fallhøyde på 21 meter! En ting er sikkert: Her kommer ingen til å kjede seg. Sommerlandet har også en tivolidel med berg- og dalbaner, en Westernby fylt med spill og premier, og et vågalt dykkeshow.

Nytt i år er sklien Waka Waka - en 210 meter lang dobbelt-ring-sklie, der man kan skli to og to sammen i ringer ned noe som best kan kalles en «slalåm»-løype. Her blir det mye fart og massevis av svinger, garantert å gi et godt sug i magen! Med Waka Waka på plass har Skara Sommarland de to lengste vannskliene i Skandinavia.

For dere som ønsker flere dager i parken, har Skara Sommarland sin helt egen camping med 500 plasser til campingvogner og telt, i tillegg til 300 hytter og leiligheter til utleie. Har du ikke campingvogn, men lyst til å prøve deg på campingferie? I Skara Sommarland kan du leie en campingvogn.

LES MER om Skara Sommarland

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo

Eventyrslottet

Siste stopp på rundturen, tilbake ved Vänern, er 700 år gamle Läckö Slott, som i 2013 vant Det Stora Turismpriset og er utnevnt til Sveriges vakreste slott. Her får barna virkelig levd ut sine prins- og prinsessedrømmer. Lilla Slottsträdgården, som omgir palasset, er en opplevelse i seg selv: en oase av fortryllende farger og dufter. På Restaurant Hvita Hjorten kan du se ut over den fantastiske hagen mens du nyter dagsferske grønnsaker og krydder fra den. Her snakker vi ekte lokale råvarer - tilberedt med kjærlighet.

LES MER om Läckö Slott

SVERIGES VAKRESTE: Slipp løs din indre prins eller prinsesse på Läckö Slott. (Foto Petter Magnusson/ vastsverige.com)
SVERIGES VAKRESTE: Slipp løs din indre prins eller prinsesse på Läckö Slott. (Foto Petter Magnusson/ vastsverige.com) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer