Annonsørinnhold

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo

Västgötaturen er den perfekte rundreise med svensk idyll for store og små.

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På tide å planlegge sommerferien? Du trenger ikke reise langt for å oppfylle feriedrømmen for både de minste og største i familien. Enten det er eventyrslott, Nordens største vannpark eller sykkeltur i idylliske omgivelser som lokker mest, byr Västgötaturen på det meste. Ingenting kan måle seg med en skikkelig skandinavisk sommer!

Skaraborg er et län (fylke) som ligger midt mellom de store innsjøene Vänern og Vättern. På sommeren er hele området et paradis for barnefamilier, og Västgötaturen er en eventyrlig rundreise med fem helt unike stopp. Her ligger alt til rette for gode familieopplevelser. Velg det som passer best for deg og dine, enten det er å følge hele ruta eller bare velge ett eller to av reisemålene.

LES MER om Västgötaturen

Gratis sykkelleie og trygge omgivelser

Göta Kanal er en av Sveriges største turistattraksjoner. På turen fra Vänern i vest til Vättern i øst finner du 21 av kanalens 58 flotte sluser. Her kan du og barna sykle trygt på en 87 kilometer lang bilfri vei, nyte naturskjønne omgivelser og studere slusene. La barna styre tempoet, og ta pauser underveis med piknik i det fri. Enten du velger en dagstur, eller ønsker å sykle langs hele kanalen, finnes det skreddersydde pakker for hele familien. Sykkelleie til barn er gratis, og den flate ruta langs kanalen er perfekt for små syklister - med og uten støttehjul.

LES MER om Göta Kanal

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo

Gulljakt med historisk sus

Ved Vättern ligger Karlsborgs Fästning, den perfekte destinasjonen om du vil ta med familien på en eventyrlig og lærerik dag. Den gedigne borgen tok hele 90 år å bygge, og skulle brukes som en sikker plass for den svenske regjeringen og kongefamilien dersom landet ble angrepet. I tillegg skulle festningen fungere som oppbevaring for Sveriges gullreserver. På Karlsborg Fästning kan hele familien delta i spennende lagkonkurranser med oppgaver og utfordringer i den spennende «Jakten på den forsvunndede gullreserven». Kanskje blir du festningens helt og vinner gull for 30.000 kroner? Nytt i år er også «Jakten på den försvunna osten». Et show tilrettelagt for de minste, forståelig på alle språk og med masse musikk og dans!

LES MER om Karlsborgs Fästning

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo

Badeeventyr uansett vær

Om været skulle svikte, kan du uansett få den ultimate badeopplevelsen i Arena Skövde, på tilbakeveien mellom de to innsjøene. Det gedigne innendørs badelandet har blitt kåret til Sveriges beste 6 år på rad. Her finner du vannsklier, bølgebasseng, varmekulper og Sim-sala-bim-bassenget for de aller minste. Skinner solen, kan dere boltre dere på Arena Skövdes store utendørsområde med basseng, soldekk og servering. Badelandet har selvsagt matservering, men her er det også lov å nyte medbragt. Lag matpakker med familiens favoritter og nyt en avslappende piknik mellom svømmetakene. Gå heller ikke glipp av årets nyhet, den digitale poolen. som gir deg opplevelser som å dykke med haier i en piratbukt og rømme fra isbjørner i arktiske strøk!

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo

Skandinavias største vannpark

Et lite stykke vest for Arena Skövde ligger Skara Sommarland. Her kan du boltre deg i utrolige 4 millioner liter vann og 45 spennende attraksjoner. De tøffeste kan prøve seg på Big Drop, som har Europas høyeste frie fall i vann med en fallhøyde på 21 meter! En ting er sikkert: Her kommer ingen til å kjede seg. Sommerlandet har også en tivolidel med berg- og dalbaner og 2. juni i år åpner en helt ny attraksjon: Den gamle Western-gata blir da forvandlet til en fargesprakende karibisk festgate. Folkefest blir det også på sommerens magiske konserter, med artister som Petter og Markoolio. For dere som ønsker flere dager i parken, har Skara Sommarland sin helt egen camping med 500 plasser til campingvogner og telt, i tillegg til 300 hytter og leiligheter til utleie. Har du ikke campingvogn, men lyst til å prøve deg på campingferie? I Skara Sommarland kan du leie en campingvogn.

LES MER om Skara Sommarland

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo

Eventyrslottet

Siste stopp på rundturen, tilbake ved Vänern, er 700 år gamle Läckö Slott, som i 2013 vant Det Stora Turismpriset og er utnevnt til Sveriges vakreste slott. Her får barna virkelig levd ut sine prins- og prinsessedrømmer. Lilla Slottsträdgården, som omgir palasset, er en opplevelse i seg selv: en oase av fortryllende farger og dufter. På Restaurant Hvita Hjorten kan du se ut over den fantastiske hagen mens du nyter dagsferske grønnsaker og krydder fra den. Her snakker vi ekte lokale råvarer - tilberedt med kjærlighet.

LES MER om Läckö Slott

Fem komplette familieeventyr - bare fire timer unna Oslo

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer