Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

BANAN- OG PEANØTTIS: Finnes det noen bedre kombinasjon enn peanøttsmør og bananer? Ja, når de kommer i en is! Foto: Mills
BANAN- OG PEANØTTIS: Finnes det noen bedre kombinasjon enn peanøttsmør og bananer? Ja, når de kommer i en is! Foto: Mills Vis mer

Peanøttsmør:

Fem oppskrifter du aldri har brukt peanøttsmør i

...men som hele familien vil elske!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen ingredienser er rett og slett ment til å brukes til det meste; til søtt og til salt, til frokost og til middag. En av disse er peanøttsmør!

Har du en boks stående, er du så å si garantert å kunne lage deg en middag, frokost, dessert eller snacks - og det ganske fort! Retter med et godt peanøttsmør krever nemlig ikke all verdens. Peanøttsmøret i seg selv gir nemlig retten det lille ekstra og krever ikke mye bearbeiding - men kun dersom du velger riktig peanøttsmør!

Ja, for konsistensen har nemlig mye å si for hvor lett det er å bruke peanøttsmøret til de forskjellige oppskriftene. Mills Peanut Butter har den perfekte konsistensen - både kremete og grov - som gjør at den kan bli brukt til det meste. Og nevnte vi at den faktisk har hele 89 prosent peanøtter?

Bruk den som pålegg alene eller i kombinasjon med andre pålegg. Eller vil du kanskje prøve noe nytt? Her er 5 oppskrifter du aldri hadde tenkt deg at du kunne bruke peanøttsmør i!

Denne peanøttsausen er perfekt til vårrullene!

Dessertquesadilla

En helt ny vri på Mexicansk quesadilla! Dette er en fantastisk rask og god dessert som garantert blir en storfavoritt. Du kan selv bestemme hvor mye fyll du ønsker eller legge til ingredienser etter eget ønske.

Dessertquesadilla. Foto: Mills
Dessertquesadilla. Foto: Mills Vis mer

Tid: 15 min

Ingredienser:

-Tortillaer

- Banan

- Jordbær

- Sjokoladeknapper

- Mills Peanut butter

- Sukker

- Kanel

Fremgangsmåte: Legg en tortilla flatt og smør peanøttsmør utover hele. Skjær banan og jordbær i tynne skiver og fordel utover peanøttsmøret på halve tortillaen. Strø sjokoladeknapper og litt kanel over frukten og brett tortillaen i to.

Stek på middels varme i en tørr stekepanne. Server varm, hel eller skåret i trekanter, og gjerne med en kule god is.

Tips: hvis du skal lage mange porsjoner kan du legge alt fyllet på hele tortillaen og dekke med en ny tortilla på toppen. Du kan også fint legge til andre bær du liker, eller kanskje bytte ut sjokoladen med karamell?

Disse peanøttlunsjbarene er både gode og sunne

Afrikansk peanøttsuppe

Den herlige kombinasjonen av løk, søtpotet og Mills Peanut Butter blir en fantastisk kremet suppe med masse smak. Den krydrede suppen lages i en fei og passer perfekt som hverdagsmiddag på travle dager. Suppen kan fint lages kvelden i forveien og varmes opp til middag dagen etter.

Afrikansk peanøttsuppe. Foto: Mills
Afrikansk peanøttsuppe. Foto: Mills Vis mer

Tid: 30 min

4 porsjoner

Ingredienser:

1 stk løk, grovhakket

1 stk chili, grovhakket

4 fedd hvitløk

2 ts revet ingefær

1 liter grønnsaksbuljong

2 stk søtpoteter, i store terninger

400 gram hakkede tomater

0.5 ts salt

0.5 ts pepper

1 dl Mills Peanut butter

1 ss Mills Soyaolje

Fremgangsmåte: Varm opp Mills Soyaolje i en kjele. Fres løk, hvitløk og chili til løken er myk. Tilsett revet ingefær og la det frese i 1 minutt til. Ha i grønnsaksbuljong, søtpoteter og hakkede tomater. Kok opp og la det småkoke til potetene er møre. Tilsett Mills Peanut Butter og mos til suppe med stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.

Tips! Vil du ha enda mer chilismak i suppen, kan du tilsette 1 ss Sriracha-saus for ekstra sting.

Desserten som tar kun 5 minutter å lage - men som gjestene vil elske

Kjøleskapsgrøt med banan og peanøttsmør

Kjøleskapsgrøt er den fantastiske frokosten som nesten lager seg selv. Ved å bruke 10 minutter på kvelden, har du ferdig frokost klar når du står opp. Peanøttsmør og banan gir en kremet, fyldig og mettende grøt som gir deg en ekstra god start på dagen.

Kjøleskapsgrøt med banan og peanøttsmør. Foto: Mills
Kjøleskapsgrøt med banan og peanøttsmør. Foto: Mills Vis mer

Tid: 10 min

4 porsjoner

Ingredienser:

4 ss Mills Peanut butter

4 stk banan, most

200 gram havregryn

4 dl melk

8 ss yoghurt naturell

4 ss chiafrø

1 ts kanel

200 gram bringebær, valgfritt

2 stk banan, valgfritt

Fremgangsmåte: Mos bananen med en gaffel og bland inn Mills Peanut Butter. Bland sammen havregryn, melk, yoghurt, chiafrø, kanel og bananblandingen i en skål eller et glass. Dekk til med plast eller lokk og sett i kjøleskapet. La grøten stå i minst 2 timer før servering.

Spis grøten som den er, eller topp med banan og friske bær.

Sjokoladefondant med peanøttsmør

Det er få desserter som får tennene til å løpe i vann som en rik sjokoladefondant med flytende kjerne. Vi har tilsatt Mills Peanut Butter i kjernen for å en enda fyldigere sjokoladefondant med et hint av salt. Hemmeligheten bak en perfekt sjokoladefondant er å bake kantene, men la kjernen forbli rå. Ta ut fondanten når toppen akkurat er ferdigbakt.

Sjokoladefondant med peanøttsmør. Foto: Mills
Sjokoladefondant med peanøttsmør. Foto: Mills Vis mer

Tid: 20 min

4 Porsjoner

Ingredienser:

100 gram kokesjokolade

100 gram Melange - klassikeren siden 1919

2 stk egg

100 gram sukker

50 gram hvetemel

4 ss Mills Peanut butter

1 ss Flytende Melange

Fremgangsmåte: Varm opp stekeovnen til 200 grader. Smelt kokesjokolade og Melange i en bolle over vannbad. Visp sammen egg og sukker. Vend egg og sukker inn i sjokoladeblandingen og rør godt. Sikt i hvetemelet og rør til du har en jevn røre.

Bruk små, ildfaste former eller et muffinsbrett, og smør disse godt inn med flytende Melange.Fyll formene halvfulle med sjokoladerøre. Ha i 1 ss Mills Peanut Butter i hver form. Ha i mer røre til den dekker ¾ av formen. Stek sjokoladefondantene i 10 minutter eller til toppen er akkurat bakt. La sjokoladefondanten hvile i 5 minutter før servering.

Vend sjokoladefondantene over på en tallerken og nyt den himmelske smaken.

Tips! Om du er redd for at sjokoladefondanten skal sprekke eller falle sammen ved servering, kan du servere den i formen.

Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør

Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør både smaker himmelsk og ser fantastisk ut. I tillegg er denne "nice creamen" enkel og raskt å lage! Denne oppskriften gir deg 8 ispinner.

Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør. Foto: Mills
Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør. Foto: Mills Vis mer

Tid: 20 min

8 porsjoner

Ingredienser:

3 stk bananer, frosne

5 ss Mills Peanut butter

1 dl melk

2 ss honning

1 ts vaniljeessens

100 gram kokesjokolade

2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje

3 ss peanøtter, knust

Fremgangsmåte: Ha frosne bananbiter, peanøttsmør, melk, honning og vaniljeessens i en foodprosessor eller sterk blender, og kjør til du får en jevn blanding. Hell blandingen i ispinneformer, sett i pinner og sett isen på en flat plass i fryseren. La isen stå i 5 timer, eller helst over natten, slik at den stivner godt. Har du ikke ispinneformer kan du også bruke en liten brødform og forme iskuler.

Når du er klar for å servere pinneisen kan du gjøre klar sjokoladen. Smelt kokesjokolade sammen med flytende Melange over vannbad. Ta isen ut av formene. De kommer lettere ut hvis du holder formene under varmt vann i 5-10 sekunder. Dypp pinneisen i smeltet sjokolade, og så i knuste peanøtter, og nyt den deilige isen.

Tips! Siden det er brukt frosne bananer kan du også servere isen med en gang, rett fra foodprosessor eller blender.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.