Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

HOLDER VEKTEN: Dersom du ønsker å gå ned i vekt, er det flere ting du må være spesielt oppmerksom på. Illustrasjonsbilder: NTB Scanpix/Shutterstock
HOLDER VEKTEN: Dersom du ønsker å gå ned i vekt, er det flere ting du må være spesielt oppmerksom på. Illustrasjonsbilder: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer

Fem tips for å bli kvitt de ekstra kiloene før ferien

Bruk tiden fram til sommerferien best mulig. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den tiden av året igjen: Sola står opp grytidlig og skinner til seint på kvelden.

Temperaturen stiger og plaggene blir mindre og færre. Det er ofte da følelsen presser seg på for mange:

Er det mulig å gå litt ned i vekt før sommerferien begynner?

Ola Jakob Bomo har en bachelor i ernæringsfysiologi og en master i klinisk helsevitenskap. Han jobber for Allévos eierselskap Karo Pharma, og sitter på gode tips for å få til vektnedgangen - og samtidig øke livskvaliteten.

Vektnedgang kan oppnås på mange måter. Bomo anbefaler spesielt Allévos VLCD-produkter hvis du trenger en rask innledende vektreduksjon, en slags kickstart før ferien.

KICKSTART: Allévos VLCD-produkter, som denne sjokoladeshaken, er for deg som ønsker en rask innledende vektreduksjon. En kickstart for å komme i gang med vektreduksjon og for å bryte raskt med gammelt spisemønster. 
KICKSTART: Allévos VLCD-produkter, som denne sjokoladeshaken, er for deg som ønsker en rask innledende vektreduksjon. En kickstart for å komme i gang med vektreduksjon og for å bryte raskt med gammelt spisemønster.  Vis mer

Han anslår at vanlige folk kan gå ned mellom 1-2,5 kg per uke ved bruk av VLCD-produkter, og at store menn går ned raskest i vekt. Samtidig har pågående studier ved NTNU/St.Olavs vist at at Allévos produkter virkelig fungerer når det kommer til vektnedgang.

PASS PÅ: Det gjelder å være bevisst på hvilken mat du legger på tallerkenen.
PASS PÅ: Det gjelder å være bevisst på hvilken mat du legger på tallerkenen. Vis mer

• Her er Bomos fem tips for smart og rask vektnedgang:


1) Vær årvåken og bevisst på hva du spiser

- Det gjelder å tenke seg om, og følge med på hva du putter i munnen. Du må søke kunnskap om hva som skal til for å gå ned i vekt. Det er lett nå i 2017, og det handler om motivasjon og interesse.

2) Beveg deg mer - men gjør det du liker

- Det er samme hvordan du beveger deg, bare du synes det er artig. Ikke start for hardt, og ikke gjøre som alle andre som starter i januar og slutter i januar. Du må fortsette. Gjør noe du liker, uansett om du spiller fotball eller går tur i skogen.

FINN DIN AKTIVITET: Husk at det skal være moro når du beveger deg mer i hverdagen. 
FINN DIN AKTIVITET: Husk at det skal være moro når du beveger deg mer i hverdagen.  Vis mer

3) Ta tilbake helgen

- Forbehold søtsaker til helgedagene, slik det var i gamle dager. Dropp snacks og dessert på hverdagene. Da kommer du langt.

4) Spør ekte fagfolk

- Ikke stol på selverklærte eksperter, som ofte er høylytte i sosiale medier og rundt deg. Oppsøk folk som har utdannelse innen ernæring, trening og helse. Det finnes folk som har gått enkle kurs, og som har lest seg opp, som tror de kan mer enn de kan. Hører du på dem risikerer du feilanbefalinger, og det slår ikke bra ut.

5) Test ut Allévos VLCD-produkter

- Dette brukes som en kickstart, en slags motivasjonsboost for de som trenger det. For de som ikke har tilgang på helsepersonale, anbefales produktene til bruk i 1-3 uker.

- Brukerne må holde seg til produktene og ikke spore av med vanlig mat, det er særlig viktig å redusere inntaket av karbohydrater.

- Dietten fungerer etter ketoseprinsippet, der kroppen spiser av sitt eget fettlager. Det anbefales å ha kontakt med fastlegen sin samtidig, og maksimalt gå på dietten i 3 uker.

Bomo anslår at det i løpet av de tre ukene er realistisk å gå ned mellom 6 til 9 kilo, med Allévos VLCD-produkter.

DET FUNGERER: Fem porsjoner av VLCD-produktene daglig inneholder alle de vitaminene og mineralene kroppen trenger for å erstatte hele kosten.
DET FUNGERER: Fem porsjoner av VLCD-produktene daglig inneholder alle de vitaminene og mineralene kroppen trenger for å erstatte hele kosten. Vis mer

Det fungerer

- Vi vet det fungerer, hvis det blir gjort på rett måte. Du må tåle å føle deg sulten og slapp de tre første dagene, så forsvinner det. Når de tre ukene er gått er det viktig at folk følger opp eget liv og eget kosthold. Hvis du faller tilbake til gammelt spisemønster, kommer kiloene tilbake. Det gjelder å legge om livsstilen.

Bomo mener Allévos produkter er nyttige også når den raske vektnedgangen er unnagjort, for da fortsetter kampen om et lett kosthold.

Det er smart å velge måltidserstattere i stedet for å gå på en smell.

- Måltidsserstattere er barer eller ferdigdrikke. De er fullverdig måltider, med det du trenger av vitaminer og mineraler, og er et godt alternativ til en usunn middag eller en kjapp pølse. Du vet at du får i deg det du trenger, og du fortsetter på den sunne bølgen.

ET HELT MÅLTID: Allévo One Meal Bar Toffee er en måltidserstatning for vektkontroll som kan erstatte ett eller to av dagens måltider. Allévo One Meal inneholder alle de næringsstoffene, vitaminene og mineralene som du trenger i et fullgodt måltid, og kun 212 kalorier. 
ET HELT MÅLTID: Allévo One Meal Bar Toffee er en måltidserstatning for vektkontroll som kan erstatte ett eller to av dagens måltider. Allévo One Meal inneholder alle de næringsstoffene, vitaminene og mineralene som du trenger i et fullgodt måltid, og kun 212 kalorier.  Vis mer

Unn deg noe godt

Samtidig skal det være lov å unne seg noe godt i ny og ne. Allévos versjon heter Healthy Choice.

- Healty Choice er en erstatning for blant annet sjokolade, til kino eller kaffe. Du kan unne deg noe godt uten at du føler at du har ødelagt vektnedgangsplanen din. Produktene inneholder mye fiber og proteiner, noe som gir høy metthetsfølelse.

VELG NOE SUNT: Alle får lyst på noe godt iblant. I stedet for å nekte seg selv, synes vi det er bedre å kunne gi etter for suget innimellom. Allévo har derfor tatt frem noen ekstra gode produkter som kanbli din belønning av og til, uten at du ødelegger planen om en sunnere livsstil.
VELG NOE SUNT: Alle får lyst på noe godt iblant. I stedet for å nekte seg selv, synes vi det er bedre å kunne gi etter for suget innimellom. Allévo har derfor tatt frem noen ekstra gode produkter som kan
bli din belønning av og til, uten at du ødelegger planen om en sunnere livsstil.
Vis mer

Flere tips? Sjekk ut Allévos Facebook-side «Sammen går det lettere»

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.