Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

EGENTID: Med Fabel.no har du tusenvis av lydbøker å velge mellom når du bare vil slappe av. I sommer kan du prøve gratis i fire uker.
EGENTID: Med Fabel.no har du tusenvis av lydbøker å velge mellom når du bare vil slappe av. I sommer kan du prøve gratis i fire uker. Vis mer

Ferietid er lydboktid

Jo Nesbøs forrykende spenningsroman Kniv er bare en av mange lytteopplevelser du får på Fabel i sommer.

Endelig ferie! Om du vil stekes i sola eller svales i skyggen – eller om det er dårlig vær – er lydbok den perfekte måten å slappe av på.

Med øynene lukket kan du få med deg bøkene alle snakker om, som de ti på våre topplister i denne artikkelen.

Selv huslige plikter som å støvsuge eller luke i hagen blir kvalitetstid om du har en god bok på øret.

På Fabel.no får du tilgang til tusenvis av lydbøker, rett på mobilen. Du kan også laste ned og lytte offline.

BRENNAKTUELL: Jo Nesbøs tolvte bok om Harry Hole, Kniv, er endelig tilgjengelig som lydbok, lest av skuespiller Dennis Storhøi.
BRENNAKTUELL: Jo Nesbøs tolvte bok om Harry Hole, Kniv, er endelig tilgjengelig som lydbok, lest av skuespiller Dennis Storhøi. Vis mer

– Nesbø på sitt beste

Jo Nesbøs Kniv er den tolvte i serien om hele Norges favorittetterforsker Harry Hole, og en heftig blanding av thriller og mordmysterium.

Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup kaller boka en «fabelaktig og forrykende spenningsroman. Og en krim på høyt nivå.»

– Knivskarp Nesbø på sitt beste, skriver han.

Harry Hole har mistet alt. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut, han har mistet jobben på Politihøgskolen, men får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset.

image: Ferietid er lydboktid

Når han tror det ikke er mer å tape, starter han en ensom jakt på en gammel fiende.

Fabel.no kan du nå høre Dennis Storhøi i rollen som Harry Hole, både i Kniv og de andre bøkene i serien.

Mektig kriminalepos

Svenske Stefan Anhems X måter å dø på er den femte i suksesserien om Fabian Risk. Helsingborgpolitiet har de siste ukene vært opptatt med flere kompliserte, parallelle etterforskninger, som de anser som løst.

Når et nytt drapsoffer blir funnet, innser de at alt de trodde de visste er feil.

image: Ferietid er lydboktid

Stefan Ahnhem bygger videre på sitt mektige kriminalepos og den stadig voksende verden han har skapt rundt Risk og hans kolleger.

Sterk metoo-romaner

Sveriges mestselgende forfatter Camilla Läckberg har blitt oversatt til over 60 land.

image: Ferietid er lydboktid

Den tankevekkende boka Gullburet griper rett inn i metoo-debatten, og er en gripende spenningsroman om en kvinne som blir bedratt og utnyttet, men tar kontroll over sin egen skjebne.

En dramatisk beretning om svik, oppreisning og hevn.

Årets sommerbok

Om du vil lese noe annet enn krim på stranda, anbefaler vi fem medrivende romaner å dykke ned i på vakre sommerdager, av Katherine Webb, Sally Rooney, Matias Faldbakken, Heather Morris og Lucy Diamond.

image: Ferietid er lydboktid

Strandkafeen av sistnevnte var «årets sommerbok» i 2019. Nå kan du høre den som lydbok på fabel.no.

– Jeg ville fange magien ved å bo ved havet. Det vakre lyset, følelsen av plass og frihet, følelsen av at hva som helst kan skje, har forfatteren fortalt til Ugla.

Lucy Diamond debuterte i 2007, men forfatteren var da allerede en etablert barnebokforfatter under sitt fødenavn Sue Mongredin.

Utrolig, men sann kjærlighetshistorie

Kan man finne kjærlighet i en konsentrasjonsleir? Tatovøren i Auschwitz er en utrolig sterk historie av Heather Morris.

image: Ferietid er lydboktid

Gita og Lale møttes da hun var fange og han var tatovør i Auschwitz. Historien holdt de hemmelig nesten hele livet da de bodde sammen og stiftet familie i Australia etter krigen. Han gikk bort i 2003, og hun døde tre år seinere.

Skarp og humoristisk

Matias Faldbakkens femte roman er en bygdefortelling helt utenom det vanlige – en skarp, humoristisk og særpreget roman, som blander eventyr, horror, mytologi og science fiction med rå realisme.

image: Ferietid er lydboktid

– Romanen kan selvsagt også leses som en dystopisk advarsel om hva vi har i vente når teknologien løper løpsk og vi mister kontrollen over monstrene vi har skapt, skriver Dagbladet

NRK skriver:

«Historia fungerer så det susar uansett korleis ein vel å gå inn i ho.»

I sommer prøver alle nye lyttere Fabel helt gratis i 4 uker

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.