Annonsørinnhold

Fiks sommerlivet hjemme!

Gjør hus og hage klare til sommerdagene som er på vei. Kom i gang med fiksingen!

FIKSETID: Det er på tide å gjøre klar til sommeren - ute og inne! Kom i gang med fiksingen.
FIKSETID: Det er på tide å gjøre klar til sommeren - ute og inne! Kom i gang med fiksingen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sommeren står for døra - og det gjør kanskje hjemmeprosjektene også? Akkurat nå er et godt tidspunkt til å fikse noen av hengepartiene før sommeren. Vi gir deg fem gode fiksetips til hus og hage!

1. Få styr på det grønne!

Du har kanskje lagt merke til det? Gresset har allerede blitt lenger! Det skal ikke mye sollys og varme til før gressfrøene spirer - og begynner å gro. Det fortsetter de med til langt utpå høsten!

SPIRENDE: Gresset har begynt å gro, og det er på tide å komme i gang med de gode klipperutinene!
SPIRENDE: Gresset har begynt å gro, og det er på tide å komme i gang med de gode klipperutinene! Vis mer

Finn en gressklipper som passer din hage, eller la robotgressklipperne gjøre jobben for deg. Om hekken trenger en stuss, fikser du det med en batteridrevet hekkesaks. Blomsterbedene og hagegangene gjør du enkelt pene med en gresstrimmer.

HEKKESTUSS: Det skal ikke mye til før hekken blir pen igjen! Du kommer langt med en hekksaks. Spesielt én som er batteridrevet, så du ikke kapper ledningen! Vis mer

Ligger fjorårets løv fortsatt på plenen, er det en god idé å fjerne det, så det nye gresset får gro. Det kan du gjøre manuelt - eller du kan bruke en løvblåser. Effektivt - og snillere mot ryggen! Ledning trenger du ikke å tenke på, ettersom den går på batteri.

Og du - når du skal kjøre avkappet vekk, sparer du deg for mange turer frem og tilbake om du bruker en hagevogn. Den er genial både til å frakte greiner og blader vekk - og til å få de tunge jordsekkene frem til bedet.

• Vi har hjemlevering med både Porterbuddy og Bring. Du kan også velge Klikk & Hent - så er det klart til henting innen 30 minutter!

ROBOTHJELP: En robotgressklipper kan bli hageeierens beste venn i sommer! La roboten ta seg av plenen, så har du tid til å fikse noe annet.
ROBOTHJELP: En robotgressklipper kan bli hageeierens beste venn i sommer! La roboten ta seg av plenen, så har du tid til å fikse noe annet. Vis mer

2. Fiks det-du-vet inne!

Når sollyset treffer vinduene, ser du alt i et nytt lys. Også skruehullet etter bildet som pleide å henge på stueveggen!

Fortvil ikke, det er ganske lett å utbedre hull i veggen. Det er enklere å sparkle igjen et hull enn du kanskje tror: Du trenger litt lettsparkel på tube, en sparkelspade - og litt sandpapir.

FIKSETID: Det skal ikke så mye til å fikse et stygt hull i veggen. Gjør det nå, så kan sollyset bare skinne.
FIKSETID: Det skal ikke så mye til å fikse et stygt hull i veggen. Gjør det nå, så kan sollyset bare skinne. Vis mer

Sånn gjør du det:

Start med å pusse forsiktig rundt hullet for å fjerne kanter og eventuelle rester etter gips og tapet. Ta sparkel på spaden, og tett igjen hullet. La det tørke, før du pusser det med sandpapir.

Om det er et digert hull du har fikset, kan det være en god idé å gjenta bedriften en gang til!

SELVHEFTENDE: Om du ikke synes det er innmari gøy å fikse gamle hull, kan du prøve selvheftende spiker eller skruer neste gang!
SELVHEFTENDE: Om du ikke synes det er innmari gøy å fikse gamle hull, kan du prøve selvheftende spiker eller skruer neste gang! Vis mer

Neste gang du henger opp et bilde, kan du jo vurdere å bruke selvheftende spikre eller skruer. De kommer også i en justerbar variant. Så slipper du bekymringene!

3. Lys opp sommerkveldene med solceller

Det er ikke noe som er så hyggelig som å forlenge sommerkveldene. Få litt godstemning på uteplassen og i hagen - bruk solcellebelysning!

AUTOMAGISK: Med solcellebelysning slipper du å tenke på stemningen - den kommer automatisk av seg selv i skumringstimen!
AUTOMAGISK: Med solcellebelysning slipper du å tenke på stemningen - den kommer automatisk av seg selv i skumringstimen! Vis mer

Det geniale med solceller er at de styrer seg selv. Når mørket faller på, tenner de. Så kan du konsentrere deg om samværet!

Du kan både lyse opp hagegangen med solcellejordspyd, lyse opp de flotteste trærne og buskene med runde solcellelamper - og sørge for ekstra sterk belysning når noen kommer ruslende - med Super Bright-lamper.

BEVEGELSESSENSOR: Super Bright-solcellelampene lyser svakt, helt til noen kommer tett på. Da lyser de kraftigere. Smart om du har en pen steintrapp som skjuler seg i mørket.
BEVEGELSESSENSOR: Super Bright-solcellelampene lyser svakt, helt til noen kommer tett på. Da lyser de kraftigere. Smart om du har en pen steintrapp som skjuler seg i mørket. Vis mer

Om du skal arrangere grillfest, skaper du en helt egen stemning ved å bruke solcellefakler og lykter til både terrasse og bord. I fiksingens ånd: Har du en lampe fra i fjor som ikke lenger lader? Prøv en reservedel!

STEMNINGSFULLT: Om du plasserer solcellelamper på strategiske plasser i hagen og terrassen, gjør du begge deler større - og kveldene lengre.
STEMNINGSFULLT: Om du plasserer solcellelamper på strategiske plasser i hagen og terrassen, gjør du begge deler større - og kveldene lengre. Vis mer

4. Bygg noe sammen!

Lune sommerkvelder kan virke inspirerende på skapertrangen. Med en god drill og en god idé eller to skal det ikke mye til før drøm blir til virkelighet.

Kanskje er det i år du skal bygge den leveggen til terrassen? Eller kanskje drømmer du om å snekre ditt eget blomsterstativ?

SELVBYGG: Er det i år uteplassen skal få den leveggen du har drømt om i flere år? Lag den selv, da vel!
SELVBYGG: Er det i år uteplassen skal få den leveggen du har drømt om i flere år? Lag den selv, da vel! Vis mer

Om det kommer en gråværsdag, er det kanskje barnerommet som har fortjent en liten oppgradering?

Her har du en kjapp oppskrift for å lage et bokhyllehus til de små! Alt du skal bruke er lim, skruer, en sag, vinkelhaker, en god drill og noen stavlimte furuplanter. Så gjør du bare sånn:

MINIHUSBYGG: Et innendørsprosjekt kan også være fint å ha i bakhånd dersom regnet bestemmer seg for å øse ned. Med litt utendørsmaling kan du forvandle det til blomsterhus på terrassen!
MINIHUSBYGG: Et innendørsprosjekt kan også være fint å ha i bakhånd dersom regnet bestemmer seg for å øse ned. Med litt utendørsmaling kan du forvandle det til blomsterhus på terrassen! Vis mer

1) Sett sammen stammen: gavlene, bunn- og topplate. Sjekk at alt er nitti grader med en vinkelhake.

2) Forbor gjennom både bunn- og topplaten og gavlene med et bor som passer til treskruene. På den måten er du sikker på at treverket ikke sprekker når du skrur.

3) Skru selve hyllen fast i reisverket.

4) Bruk en gjærings- eller sirkelsag til å skråskjære takplatene i 45-graders vinkel.

5) Fest takplatene i toppen ved å forbore som i stad - og skru i skruene.

6) Legg en stripe trelim på de skråskjærte underkantene - og fest takpartiet på resten.

7) Ja, nemlig: forbor og skru fast taket!

Kanskje kunne du lage et hus til terrassen også? Bare husk å gi huset en omgang med utendørsmaling før du setter det ut!

Om du synes det er litt voldsomt å investere i et verktøy du ikke regner med å bruke daglig, kan du leie det du skal bruke her og nå.

5. Få styr på vanningen i sommer

Mens du har det travelt med å fikse inne og ute, har plantene og blomstene det minst like travelt med å vokse. Husk å vanne dem!

AUTOMATISK: Du slipper å rulle opp slangen selv, om du velger en slangetrommel som har slangeretur. Genialt!
AUTOMATISK: Du slipper å rulle opp slangen selv, om du velger en slangetrommel som har slangeretur. Genialt! Vis mer

Få styr på hageslangen med en slangetrommel med automatisk slangeretur. Den er til og med frostsikker, så du kan bruke den hele året. Med en slange på hele 35 meter er den lang nok til at du kommer bort til hagens fjerneste hjørner.

Om du heller vil bruke tiden på noe annet, kan du få teknologisk hjelp til å ta vare på hagen og blomstene. Du kan også bruke selvvannende potter - både til blomster og jordbærplantene på plattingen.

SOLCELLEVANNING: La solstrålene sørge for at blomstene og plantene får vann i sommer.
SOLCELLEVANNING: La solstrålene sørge for at blomstene og plantene får vann i sommer. Vis mer

Solstrålene kan faktisk hjelpe deg med å vanne plantene også! Om du tar i bruk en Gardena AquaBloom trenger du verken vannkran eller strøm, alt du skal bruke er en bøtte med vann. Så fikser solstrålene resten!

Om du krysser av punktene på denne listen, ligger du godt an til å nyte sommerdagene - både inne og ute!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer