Annonsørinnhold

Folkets dom over ILOU kaffetrakter

Ti personer fikk teste kaffetrakteren i en uke. Her er dommen.

FIKK TESTE: Ti personer fikk teste kaffetrakteren i en uke, og var stort sett begeistrede.
FIKK TESTE: Ti personer fikk teste kaffetrakteren i en uke, og var stort sett begeistrede. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Som alle årstider er så klart høsten også kaffetid, og lite er bedre enn duften av nytraktet kaffe om morgenen. Derfor var det vel ikke merkelig at nesten 4500 interesserte seg for å teste ILOU kaffetrakter denne gangen. Ti piloter ble trukket ut, fikk levert ILOU hjem på døra, og fikk kose seg med kaffe en ukes tid. Nå har vi fått dommen.

Det første vi ville vite, var hvordan testpilotene syns det var å ta kaffetrakteren i bruk. Her var svarene entydige. Alle ti er enige om at det gikk som smurt, og ingen hadde en eneste innvending.

På spørsmål om brukervennlighet, gir åtte av ti tespiloter toppscore: Ti av ti poeng. To gir åtte av ti poeng. En god start for ILOU, med andre ord.

Smak

Slik scoret kaffetrakteren:

Design: 8 av 10 poeng.

Utseende: 8,2 av 10 poeng.

Brukervennlighet: 9,6 av 10 poeng.

Totalvurdering: 8,8 av 10 poeng.

Ni av ti testpiloter slår fast at de vil anbefale ILOU kaffetrakter til andre.

For at kaffen skal få optimal smak, bør vanntemperaturen ligge på mellom 92-96 grader i trakteprosessen. ILOU kaffetrakter skal ifølge produsenten levere riktig temperatur fra første dråpe.

Så hva synes pilotene om smaken på kaffen?

Miriam skriver:

Torstein følger opp:

Fortreffelig smak av kaffen! Har opplevelse av at ILOU kaffetrakteren får det beste ut av kaffen.

Fredrik trekker fram at kaffen ble veldig god, og mener temperaturen er den viktigste årsaken til dette. Øyvind synes også kaffen ble veldig god, men mener samtidig den ikke skilte seg nevneverdig fra kaffe fra andre gode traktere.

Smaken på kaffen var veldig god den. Føler meg veldig sikker på at jeg ikke har smakt Friele filterkaffe på denne måten før.

Cesilie likte også det hun fikk i koppen:

ENKEL OG PEN: Testpilotene likte designet godt, at trakteren var lett å bruke - og selvfølgelig smaken av kaffen.
ENKEL OG PEN: Testpilotene likte designet godt, at trakteren var lett å bruke - og selvfølgelig smaken av kaffen. Vis mer

Vanntank og rengjøring

Smaken var god. Sammenlignet med (7 år gammel) moccamaster var den mindre bitter på smak.

For å sikre god kaffe over tid, er det viktig at trakteren er enkel å rengjøre. Samtlige piloter mener ILOU kaffetrakter leverer på dette punktet.

Miriam trekker fram følgende punkter:

Øyvind skryter også, med et lite forslag til forbedring:

Rengjøring er ganske enkelt pga. at vanntank kan tas av og keramisk filtersystem kan også enkelt rengjøres. Det er greit med det lille medfølgende verktøyet for rengjøring av vannsprederen.

Torstein likte at det ble helt rent for kafferester:

Det var veldig praktisk å kunne ta av hele filterholderen for rengjøring, og ikke bare innsatsen som hos mange andre. Glasskannen har en øvre del av plast som ikke kan fjernes for rengjøring.

ILOU kaffetrakter har også en avtakbar vanntank som sikrer rent og friskt vann – hver gang. Dette mener alle pilotene er praktisk.

Kaffeholderen er lett å ta ut. De gangene jeg prøvde gikk hele filterposten rett i søpla uten å legge igjen noen filterkorn i beholderen. Så renhold vil jeg si er enkelt. Om jeg skulle dra noe ned, syns jeg kaffeholderen kan virke litt løs.

Øyvind skriver:

Fredrik mener dette først og fremst er en smakssak, og utdyper:

Veldig praktisk. Mange bruker kaffetrakterens glasskanne for å helle vann i trakteren. Det ødelegger både kaffen og kaffetrakteren så nå er det lettere å få god smak på kaffen. På kaffetraktere med fast vannbeholder kan det være vanskelig å justere vannmengden spesielt hvis du har fylt på for mye.

Alle ti tespilotene trekker også fram som positivt at ILOU har keramisk overflate i filterholderen, som forhindrer kafferester og sikrer smak og aroma.

Det er nok for noen definitivt en fordel med avtagbar vanntank. Jeg foretrekker å bruke et litermål og helle i tanken når den står på maskinen for å treffe helt nøyaktig på mengden, men det er bare en smakssak. Jeg likte spesielt godt at det står skrevet en «veiledende» anbefaling om hvor mange gram kaffe du skal bruke i forhold til hvor mange kopper man trakter, slik at man slipper å tenke på det i en travel hverdag.

Design og utseende

BENKESLITER: ILOU kaffetrakter i aksjon hos to av testpilotene.
BENKESLITER: ILOU kaffetrakter i aksjon hos to av testpilotene. Vis mer

Kaffetrakteren skal jo stå der på benken stort sett hele tiden, og da er det viktig at den tar seg ut. Så hva synes pilotene om ILOUs design og utseende?

Tallenes tale er ganske klar her. Syv av pilotene gir åtte av ti for design, to gir ti av ti. Malins anmeldelse:

Fredrik gir seks av ti, det er lavest på dette punktet. Han mener:

Stilrent design, tar litt mindre plass enn en klassisk moccamaster, og passer dermed bedre inn på mitt bitte lille kjøkken. Lett å forstå seg på trakteren også.

Det var design, hva med selve utseendet? Her gir pilotene nøyaktig samme poengsum: To tiere, syv åttere og en sekser. Bodil gir toppscore, og mener kaffetrakteren er flott. Også Malin gir ti av ti:

Designet er OK. Jeg synes personlig at det kanskje blir litt kjedelig i sort. Men trakteren gir inntrykk av at den er godt bygget, noe som er viktig for meg.

Øyvind legger til:

Ser bra ut og sklir fint inn med de andre tingene jeg har på kjøkkenet.

Glasskannens utforming

Ganske kult og moderne utseende på selve trakteren. Glasskannen har litt storkjøkkenpreg, spesielt plastdelen som er limt på toppen.

En av ILOU kaffetrakters særtrekk er selve glasskannen, som er formet som et cognacglass for å sikre kaffens naturlige aroma etter trakting. Dette likte testpilotene stort sett veldig godt.

Torstein skryter:

Malin slet litt med å få ut de siste dråpene, men tror det kan være en vanesak - det trekker også Tomas fram. Bodil er den eneste som ikke liker utformingen av glasskannen. Miriam er blant de fornøyde:

Både ut av filterholderen og kannen er det god plass for dampen å komme ut, dette gjør jo også at aromaen kommer godt frem i rommet, mens kaffen traktes. Når sant skal sies så skal vel ikke kaffe stå på en kanne for lenge for å unngå brent smak av kaffe, så usikker hvor mye jeg merket til selve utformingen i henhold til aroma. Men når det gjelder selve helletuten på kannen, skal de ha terningkast 6, altfor mange kanner er utformet med den klassiske korte tuten. Skal man helle over på en termos etc risikerer man at halve kannen havner på kjøkkenbenken rett og slett fordi kannen er håpløs å helle med. Men her er designet gull. Topp.

Høydepunkter

Oppleves som en vesentlig styrke at glasskannen har en utforming som bevarer god kaffearoma. Det merkes.

Som vi har skjønt nå, testpilotene er jevnt over veldig fornøyde med ILOU kaffetrakter etter noen dager med testing.

Men hva likte de aller best?

Miriams vurdering:

Øyvind:

Avtakbar vanntank, at trakteren gir lyd fra seg når kaffen er ferdig traktet, keramisk filtersystem, enkelt renhold og jeg synes det er av stor betydning at trakteren ikke starter hvis dryppstopp er aktivert. Og at trakteren skrur seg av etter 40 minutter hvis jeg glemmer det.

Også Torstein har gitt toppkarakter på totalopplevelsen, og skriver:

Teknologien. Sensor i deksel over filterholderen, Flow control osv. Lydsignal når kaffen er klar, Den keramiske filterholderen virker utrolig bra. Avtagbar vanntank.

Fredrik gir åtte av ti totalt sett, og forklarer hvorfor:

Meget god kaffe, enkel å bruke. Koke kaffe er ingen vanskelig sak for bruker, men resultatet er jo det som i dette tilfellet skiller seg ut.

Vi ba også testpilotene om å fortelle hva de eventuelt kunne ønske seg var annerledes med trakteren. Her nevnes igjen det som tidligere ble pekt på om de siste dråpene i vannkanna. Et par synes også ILOU kaffetrakter har en noe høy traktelyd under selve traktingen, som Fredrik skriver:

Den har et meget funksjonelt design og gir inntrykk av god byggekvalitet. Den er enkel i bruk og skrur seg av automatisk etter at den er ferdig. Dryppstopp-funksjonen kombinert med en høykvalitets-filterholder gjør det veldig enkelt å tilberede god kaffe selv om kannen er halvfull. Men dens viktigste og beste egenskap er nok at kaffen blir skikkelig varm.

Miriam legger til:

Den støyer litt mer enn en Moccamaster under trakting. Det virker rett og slett å være støy knyttet til oppvarmingen av vannet og transporten av vannet fra «koke»-sonen til filterholderen. Når det er sagt, så er det flisespikkeri.

Ni av ti testpiloter slår fast at de vil anbefale ILOU kaffetrakter til andre.

Men det oppleves også som en «god lyd» -«for om litt er kaffen klar». Vi er 4 personer som smakte på kaffen. Vi er alle enige om at ILOU kaffetrakteren får det beste ut av kaffen. Plutselig var kaffekannen tom ved frokostbordet.
Folkets dom over ILOU kaffetrakter

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer