ANNONSØRINNHOLD

FALT I SMAK: Spinderella var et populært brettspill blant våre testpiloter. 
FALT I SMAK: Spinderella var et populært brettspill blant våre testpiloter. Vis mer

Folkets dom over tre populære brettspill

Juletid er brettspilltid - her er hva folket mener om tre brettspill du kan kjøpe til jul. 

Ni familier har testet tre brettspill for oss i noen travle førjulsuker.

Testpilotene har prøvd alle tre brettspillene i flere omganger og over flere helger, og har spilt Spinderella og Den forsvunne diamanten sammen med barna sine. I Alias Kvinner mot Menn er det kun de voksne som har spilt mot hverandre.

Spillene de har testet er:

  • Spinderella. Et barnespill hvor spillerne konkurrerer om å få sine tre maur over skogbunnen så raskt som mulig. Men edderkopper venter i grenene over, og med litt hjelp fra motstandere kan disse fange maur i nettet sitt og returnere den til startstreken.
  • Den forsvunne diamanten. I denne familiebrettspillklassikeren handler det om å finne den forsvunne diamanten og bringe den først i mål i Kairo eller Tanger.
  • Alias Kvinner mot Menn. Selskapsspill for voksne. Spillet er en slags kjønnskamp, og du kan bare vinne om du vet hva det motsatte kjønn tenker. Forklar ordene og prøv å komme til mål først.

Her er dommen til testpilotene våre

Folkets dom over tre populære brettspill

Spinderella

Poengsum: 9/10

Alle barna til de ni familiene likte Spinderella. Det samme gjelder de voksne. Åtte av ni mente det også var enkelt å komme i gang med.

Testpilot Marianne sier dette når vi spør hva barna likte best:

- At de kunne velge om de ville flytte maur eller edderkopp. At det gikk fort å komme igjennom, og at det var lette regler å følge.

Alle barna synes det var veldig spennende med edderkoppen som kunne fange maurene.

Testpilot Emilie sier dette om barnas opplevelse:

- De likte best at det var 3D og at det var en helt annen type spillebrett enn de er vant med. De synes også det var spesielt gøy at det var litt mer avansert enn de vanlige typene, som for eksempel Ludo. Det at Spinderella kunne fange en maur gjorde at det ble spenning hele veien, noe de også synes var veldig gøy!

HYGGE: Mange av barna ønsket seg flere runder med Spinderella. 
HYGGE: Mange av barna ønsket seg flere runder med Spinderella.  Vis mer

Hva likte de voksne best? Jo, at barna likte spillet så godt, at det ikke tok så lang tid å spille en runde og at det var lett å sette seg inn i. De likte også at det var to etasjer.

Her er Emilies oppsummering av hva familien likte best med spillet:

- Engasjementet til barna og at det var spenning i spillet. Det var ikke så lett å vinne hver gang. Det var mye latter, og barna ville ikke slutte å spille. Selv etter fire runder ønsket de å spille mer. Det var stort engasjement og barna fikk en veldig god opplevelse av spillet. Dette er et spill man ikke blir lei av. At det var 3D, slik at man må bygge spillet opp først, gjorde at barna synes det var ekstra stas. De var også med å bygge spillebrettet sammen med oss voksne!

Her er Mariannes oppsummering:

- Veldig hyggelig opplevelse, lette regler å forstå. Et spill som må ligge under juletreet til barn fra 4-8 år.

Folkets dom over tre populære brettspill

Den forsvunne diamanten

Poengsum: 9/10

Likte barna spillet? Ja, åtte av ni gjorde det. «Litt for lite action,» var den ene innvendingen. Alle de voksne likte dette spillet. Og alle synes det var lett å komme i gang med spillet.

Barna likte best spenningen spillet byr på, at det alltid er spennende hva som skjuler seg bak en brikke og at man kan reise og dessuten lære seg om steder og land i Afrika.

Emilie oppsummerer hva barna hadde mest glede av mens de spilte:

KLASSIKER: Den forsvunne diamanten er et brettspill de fleste har et forhold til. 
KLASSIKER: Den forsvunne diamanten er et brettspill de fleste har et forhold til.  Vis mer

- Spenningen hver gang man landet på et felt og skulle snu en brikke. Var det en røver, en diamant som ga penger, den store diamanten eller visa? Det var også en kamp om å komme først til stedene som ga penger, samtidig som det var viktig å holde seg i nærheten av mål og brikker dersom den store diamanten skulle bli funnet. Hver gang diamanten ble funnet satte alle seg et lite hakk fremover på stolen.

De voksne likte spillet fordi det vekket gamle minner - det er klassisk brettspill mange har et kjært forhold til. Noen av de voksne spilte også Den forsvunne diamanten etter at ungene hadde lagt seg.

Her er testpilot Trines oppsummering av hva de voksne synes:

- Det er en fin måte for barna å tenke litt frem i tid på. At man må legge en strategi for hvordan man skal komme seg videre på spillebrettet. Og at barna også må tenke penger.

Folkets dom over tre populære brettspill

Alias Kvinner mot Menn

Poengsum: 8/10

Alle de voksne likte dette selskapsspillet som lar kjønnene konkurrere mot hverandre. Alle synes også det var lett å komme i gang med. De likte godt at spillet skapte mye latter og moro og underholdning, og at alle uansett bakgrunn stiller likt. Testpilotene synes det var gøy at dette var en kjønnskamp, og at det ofte ble veldig morsomt siden spørsmålene er spisset inn på hvert kjønn. Og at spillet passer spesielt godt i lystig lag.

Her er Trine igjen:

SELSKAPSSPILL: Alias Kvinner mot Menn passer godt i hyggelige lag. 
SELSKAPSSPILL: Alias Kvinner mot Menn passer godt i hyggelige lag.  Vis mer

- Morsom vri med at det skal være jenter og gutter. Og veldig morsomt å høre hvordan det motsatte kjønn forklarer ting i forhold til hvordan man ville ha forklart det selv.

Her er testpilot Casper:

- Alias er jo en slager fra tidligere lystige lag, men denne versjonen ga en helt annen smak i munnen. En ny dimensjon med ord som utfordret og fikk folk i fnisehumør.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.