Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Forbrukslån på dagen

Forbrukslån på dagen betyr ikke nødvendigvis penger på dagen - derimot får du svar på dagen. Det er bra når behovet for å låne penger oppstår plutselig.

Check Det er helt uforpliktende
Check Det koster deg ingenting
Check Du får det beste tilbudet

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet
1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

2 053 kr

7,9% nom.
9,31% eff.
kr 24 122 kost.
kr 124 122 tot.
Middels rente

2 301 kr

12,9% nom.
14,83% eff.
kr 38 962 kost.
kr 138 962 tot.
Høy rente

2 674 kr

19,9% nom.
9% eff.
kr 61 380 kost.
kr 161 380 tot.

Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.

Bruk en låneagent hvis du skal søke om lån og trenger svar på dagen. Lån penger uten å stille med sikkerhet.
Bruk en låneagent hvis du skal søke om lån og trenger svar på dagen. Lån penger uten å stille med sikkerhet. Vis mer

Søke om forbrukslån

Det er ikke vanskelig å søke om forbrukslån, spesielt hvis du søker via en låneagent. Dette er en finansagent som arbeider med å finne de billigste avtalene om lån på vegne av kunder. For hver søknad som sendes inn starter en effektiv prosess hos låneagenten, som sprer søknaden gjennom sitt kontaktnett og sammenligner lånetilbudene hos ulike banker og långivere.

Prosessen tar vanligvis kun noen timer. Det betyr at hvis du søker innenfor vanlig arbeidstid, kan du få svar på forbrukslån på dagen.

Slik søker du

Søknadsprosessen foregår elektronisk og du kan legitimere deg med BankID. I søknadsskjemaet bes det vanligvis om følgende informasjon:

  • Størrelse på lånet
  • Ønsket nedbetalingstid
  • Opplysninger som angår økonomiske forhold
  • Kontaktinformasjon

Hvis du søker via en låneagent blir den samme informasjonen videresendt til et knippe banker og långivere. Dermed finner du raskt ut hvilken långiver som sitter på lånet som passer akkurat deg.

Hva betyr egentlig lån på dagen?

Når vi snakker om et lån på dagen handler det vanligvis om et forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet. Det innebærer at banken ikke krever at du stiller med sikkerhet eller pant for å innvilge lånet, noe som kan være en stor fordel - spesielt hvis du ikke eier bolig eller har formue fra før av.

Til sammenligning er det boligen som står som sikkerhet ved et boliglån. Skulle du la være å betale tilbake, kan banken i verste fall tvangsselge den for å få tilbake pengene sine.

Du slipper altså å bekymre deg for tvangssalg når lånet er usikret. Det er allikevel ikke slik at du kan la være å betale tilbake uten at det har konsekvenser. Unnlater du å betale tilbake et lån uten sikkerhet vil det påløpe gebyrer, rentene vil fortsette å løpe og du kan få inkassokrav. I verste fall kan banken saksøke deg for å få tilbake pengene.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Dette bør du tenke på før du søker om lån

Før du søker om lån bør du derfor være helt sikker på at du klarer å betale tilbake lånet ved siden av de vanlige regningene dine. Hvis du ser at det blir trangt, bør du revurdere om du har råd til å ta opp et forbrukslån.

Sammen med lånetilbudet vil du motta oversikt over hvor mye lånet kommer til å koste deg i måneden, både i renter og avdrag. Da er det en smal sak å sette opp et budsjett og skaffe deg god oversikt over fremtidige betalinger. Husk å ta høyde for uforutsette utgifter.

Lånets kostnad: Renter og gebyrer

Det koster penger å låne penger. Hva lånet koster avgjøres av renter, gebyrer og lånets løpetid. Jo lengre nedbetalingstid du har, jo mer vil det koste deg fordi rentene løper over lengre tid.

I forbindelse med lån er det to rentesatser du som låntaker bør kjenne til: Nominell og effektiv rente. Nominell rente er lånets grunnkostnad, og bestemmes delvis av banken og delvis av markedet. Den effektive renten er lånets totalkostnad, og omfatter både nominell rente samt gebyrer og andre kostnader på lånet.

For å vite hva lånet faktisk kommer til å koste, må du derfor se på den effektive renten.

Gebyrer

Ulike långivere opererer med litt forskjellige gebyrer. Dette er helt vanlig, og noe man må regne med når man skal låne penger. De forskjellige gebyrene kan for eksempel være:

  • Termingebyr
  • Fakturagebyr
  • Oppstartsgebyr
  • Forsinkelsesgebyr

Slik finner du et billig forbrukslån

En låneagent hjelper deg å finne det beste tilbudet.
En låneagent hjelper deg å finne det beste tilbudet. Vis mer

Det finnes egentlig ikke noe som heter et billig forbrukslån. Derimot finnes det forbrukslån som er billigere enn andre, og de fleste er naturlig nok ute etter å finne det billigste lånet som er mulig å få tak i. Hvordan gjør man så det?

Her kommer låneagenten inn i bildet. Låneagenten sørger nemlig ikke bare for at søknadsprosessen går effektivt for seg, men også at kunden får det beste og billigste tilbudet som er tilgjengelig på et gitt tidspunkt.

Lav rente med låneagent

En låneagent samarbeider med mange forskjellige banker og långivere, og hver søknad som sendes inn blir videresendt til disse samarbeidspartnerne. Bankene og långiverne vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og strekker seg derfor litt ekstra for å gi det beste tilbudet og vinne kunden.

Etter at alle bankene og långiverne har kommet med sine tilbud, sammenligner låneagenten svarene som kommer i retur. Til slutt blir det aller beste tilbudet presentert for sluttkunden. Innenfor vanlig arbeidstid tar denne prosessen kun noen timer, og du kan forvente svar på søknad om forbrukslån på dagen.

Hva skjer hvis du får innvilget lån?

Hvis du får innvilget lånesøknaden har du to valg: Takke ja eller nei til søknaden. Dersom du takker ja er det bare å signere låneavtalen og sende den i retur. Kundeforholdet går da videre fra låneagenten til den aktuelle banken, og pengene utbetales i løpet av noen få virkedager.

Fikk du en høyere rente enn forventet? Eller fikk du ikke innvilget hele summen du søkte om å låne? Dersom du ikke er fornøyd med tilbudet du mottok, er det bare å takke nei. En søknad som sendes via en låneagent er helt uforpliktende for kunden. I tillegg er det kostnadsfritt å benytte seg av låneagenter i Norge.

Med andre ord er du ikke forpliktet til noe, selv om du søker om forbrukslån.

Vi sammenligner disse bankene for deg