Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sammenlign renter:

Forbrukslånkalkulator

En forbrukslånkalkulator gir deg oversikt over hvor mye du kan forvente å betale i måneden, og er et unikt verktøy som viser deg det beste tilbudet for deg. Bruk kalkulatoren for å sammenligne lån, og for å se hvor mye du kan spare. Er du usikker på om forbrukslån er et lån for deg? Les videre for å lære mer!

Check Det er helt uforpliktende
Check Det koster deg ingenting
Check Du får det beste tilbudet

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet
1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

2 053 kr

7,9% nom.
9,31% eff.
kr 24 122 kost.
kr 124 122 tot.
Middels rente

2 301 kr

12,9% nom.
14,83% eff.
kr 38 962 kost.
kr 138 962 tot.
Høy rente

2 674 kr

19,9% nom.
9% eff.
kr 61 380 kost.
kr 161 380 tot.

Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.

Bruk en forbrukslånkalkulator for å få en estimert oversikt over månedlige lånekostnader.

En forbrukslånkalkulator gir deg oversikt over hvor mye du kan forvente å betale i måneden, og hvor mye du kan spare.
En forbrukslånkalkulator gir deg oversikt over hvor mye du kan forvente å betale i måneden, og hvor mye du kan spare. Vis mer

Hvordan fungerer forbrukslånkalkulatoren? Skal du søke om forbrukslån, men er usikker på hva du kan forvente å betale i måneden, kan en lånekalkulator gi deg et prisoverslag. Det betyr at kalkulatoren gir deg eksempler på hva lånet kan koste deg, men ikke nødvendigvis eksakt beløp.

Som oftest kan du stille kalkulatoren inn etter:

  • Lånebeløp
  • Ønsket nedbetalingstid

Hva lånet faktisk kommer til å koste kan man ikke si noe om før du har mottatt et lånetilbud, da alle lånesøknader vurderes individuelt av banken eller långiveren.

Hvordan bestemmes den individuelle renten?

Den individuelle renten er den samme som den nominelle renten, og bestemmes av banken eller långiveren. Når du søker om å ta opp et forbrukslån, vil banken eller långiveren blant annet se på:

  • Din økonomiske situasjon
  • Alder
  • Betalingshistorikk
  • Personlige opplysninger

Dersom banken eller långiveren finner ut at det innebærer en lav risiko å innvilge et lån til deg, vil du få tilbud om en lav rente. Dersom det innebærer en middels eller høy risiko, vil du få en høyere rente. Dette er grunnen til at man ikke kan si noe om hva lånet koster før du har mottatt et lånetilbud.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Hva er effektiv rente?

Har du noen gang lagt merke til at lånetilbudet kommer med to ulike renter? Den nominelle renten har vi allerede pratet om - men tilbudet kommer også med en effektiv rente. Dette er den renten som inkluderer grunnrenten, eller den individuelle renten, med alle lånets kostnader.

Lånekostnadene kan være fakturagebyr, månedsgebyr, renters-renter, også videre. Den effektive renten forteller deg med andre ord hva lånet faktisk kommer til å koste.

Skal du sjekke månedlige kostnader med en forbrukslånkalkulator er det derfor viktig at du passer på at den beregner kostnadene ut fra den effektive renten.

Hvordan finne det beste forbrukslånet?

Du kan finne det beste forbrukslånet for deg ved å undersøke lånemarkedet. Undersøk for eksempel selv ved hjelp av en forbrukslånkalkulator for å se hvor mye du faktisk kan spare.

For å finne det beste lånetilbudet bør du vurdere faktorer som rente og totale kostnader, og du bør sammenligne flere tilbud fra forskjellige banker og långivere. Dette kan du for eksempel gjøre gjennom en låneformidlingstjeneste, som en finansagent.

Sammenlign tilbud fra flere banker

Du kan spare tusenlapper på å sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere samtidig. Ved å søke forbrukslån gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans, vil søknaden din videresendes til flere lånetilbydere samtidig.

Axo Finans tilbyr en helt trygg, uforpliktende og kostnadsfri sammenligningstjeneste der du kan finne det beste lånetilbudet for deg. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk lånesøknad. Axo Finans ordner resten.

Axo Finans tilbyr også en lånekalkulator der du kan se hvor mye du kan spare i måneden. Velg ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, og sjekk hvor mye du kan spare i måneden. Du kan også teste ut ulike rentenivåer for å få en mest mulig realistisk oversikt over hva du kan forvente deg.

Vi sammenligner disse bankene for deg