Annonsørinnhold

Viaplay

Fyll høstkveldene med nervepirrende nordisk krim

En norsk rekordserie, intenst dansk drama eller melankolsk svensk krim – Viaplay har noe for enhver smak når høstkveldene blir mørke, våte og kalde.

FOTO: Baldur Bragason
FOTO: Baldur Bragason Vis mer

Sett deg godt til rette i sofaen, fyll glasset med noe godt – og la deg trollbinde av de beste nye nordiske seriene. I høst tilbyr Viaplay intens spenning du ikke vil gå glipp av.

Sjekk ut alle Viaplay Originals her!

FOTO: Henrik Ohsten
FOTO: Henrik Ohsten Vis mer

Forhøret 2

Andre sesong av «Forhøret» byr på fantastisk skuespill Jyllandsposten

Den første sesongen av Forhøret tok både seere og anmeldere med storm, og ble den største danske Viaplay-suksessen noensinne. I høst er det klart for 8 nye episoder.

FOTO: Henrik Ohsten
FOTO: Henrik Ohsten Vis mer

Hovedrollen som Susanne spilles av Danmarks skuespillerdronning Trine Dyrholm («Arvingene»), og vi får også oppleve Ulrich Thomsen, Søren Malling, Danica Curcic, Olaf Johannesen og Dar Salim i viktige roller.

«TV-serien er spekket med danske stjerneskuespillere», konstaterer Ekstrabladet.

I sesong to følger vi psykologen Susanne – ekskona til politimannen Bjørn, og moren til drapsofferet fra sesong én. Når hun setter en klient i hypnose under en hverdagslig behandling for å kutte sigarettene, åpnes en dør inn til mannens underbevissthet. Susanne forstår at han som sitter rett overfor henne har drept en rekke unge kvinner – og allerede har utpekt et nytt offer.

FOTO: Henrik Ohsten
FOTO: Henrik Ohsten Vis mer

Susanne legger ut på en desperat og livstruende reise for å hindre at en uskyldig ung jente blir drept. Danske medier har ikke spart på superlativene for Trine Dyrholms skuespillerkunst – Jyllandsposten mener hun er «helt fantastisk som sørgende mor i andre sesong av Forhøret».

Regissør Christoffer Boe («Kriger», «Journal 64») har skapt en ekstremt stram krimserie:

FOTO: Henrik Ohsten
FOTO: Henrik Ohsten Vis mer

– Det er TV-seriene som for tiden viser oss de sterke, rå, interessante og overraskende fortellingene. I «Forhøret» er alt overflødig kuttet vekk, og det som står tilbake er en opplevelse av ren essens. Hvert blikk og åndedrett har sin plass og betydning, sier han til Billedbladet.

Skjult av snø 2

FOTO: Baldur Bragason
FOTO: Baldur Bragason Vis mer

En ny sesong av den kritikerroste svenske krimserien «Skjult av snø» er nå tilgjengelig på Viaplay.

«Sesong 2 er til og med bedre enn seriens første serierunde», mener anmelderen i Expressen.

Kristallen-vinner Robert Gustafsson er tilbake i hovedrollen som politibetjent Peter Wendel og Samuel Fröler spiller en politimester med et mørkt dobbeltliv i Leif GWs anerkjente krimdrama.

FOTO: Baldur Bragason
FOTO: Baldur Bragason Vis mer

– Det er en spennende blanding av en psykologisk thriller og klassisk krim – men også med elementer av både mørk og hverdagslig humor. En ekte dag for en etterforsker består nesten aldri av bare spenning og biljakter, men har mye personlig drama, redsel, beslutningsangst og humor, sier Gustafsson.

FOTO: Baldur Bragason
FOTO: Baldur Bragason Vis mer

Aftonbladet mener Robert Gustafsson nok en gang er fenomenal som «cold case»-gruppens triste og egenrådige leder Peter Wendel, og spiller en stor rolle for at serien fungerer så bra.

De fem episodene gir et sug etter mer, mener Aftonbladet om episodene som nå er tilgjengelige på Viaplay.

En sjelden fugl i den svenske krimlandskapet; melankolsk, dempet, behersket, troverdig. Aftonbladet

Furia

FOTO: Haakon Lundkvist
FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

Høstens store norske krimsatsning er det utvilsomt Emmy-vinner Gjermund Stenberg Eriksen som står bak med «Furia».

Spenningsserien debuterte til de beste premieretallene for en norsk serie på Viaplay noen gang – enda høyere enn med megasuksessen Pørni tidligere i år.

FOTO: Matti Bernitz
FOTO: Matti Bernitz Vis mer

Den politiske thrilleren har også appell hos svensker og dansker, og er blant de aller største premieresuksessene for Viaplay i Norden noensinne.

– Vi tar seeren med på en skummelt aktuell reise fra en vakker bygd på Vestlandet, til terrorfrykt og vold i Berlin. Det er en odyssé inn i Europas mørke hjerte, forteller serieskaperen.

Den kvinnelige hovedrollen spilles av Ine Wilmann. Hun mener serien både kan være ekstremt spennende underholdning, samtidig som den har et budskap.

FOTO: Trygve Indrelid
FOTO: Trygve Indrelid Vis mer

– Du kan se serien med popcorn og synes den er farlig spennende og la deg underholde. Men det er fiksjon som også tar for seg reelle mekanismer og jævlige hendelser.

Alle 8 episoder av «Furia» ligger tilgjengelig på Viaplay.

Close To Me

Fyll høstkveldene med nervepirrende nordisk krim

Harding i en psykologisk thriller som passer perfekt for mørke høstkvelder.

Ekteparet Jo (Connie Nielsen) og Rob (Christopher Eccleston) har oppnådd det de fleste drømmer om – et vakkert hus, begavede barn og et fantastisk ekteskap sammen. Men alt snus på hodet når Jo blir utsatt for en forferdelig ulykke og faller stygt ned trappen. All erindring fra de siste årene er plutselig slettet fra hukommelsen.

Fyll høstkveldene med nervepirrende nordisk krim

Mens hun kjemper for å få hukommelsen tilbake, får hun flashbacks som tyder på at alt ikke var så perfekt som det så ut som – og at noen for enhver pris prøver å skjule noe for henne.

Alle 6 episoder er tilgjengelig på Viaplay.

Aldri før har tilbudet av nordiske kvalitetsserier vært større og bedre hos Viaplay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer