ANNONSØRINNHOLD

SØT MUSIKK: Det er aldri for sent å lære seg å spille et instrument.
SØT MUSIKK: Det er aldri for sent å lære seg å spille et instrument.Vis mer

Har du alltid drømt om å spille et instrument?

Drømmen kan bli virkelighet. Det er aldri for sent!

Mange har et nært forhold til musikk, enten det handler om å lytte til favorittartisten eller lage musikk selv.

Kanskje er du en av dem som synger for full hals i dusjen, eller kanskje har du alltid har hatt lyst til å lære deg å spille et instrument?

Enten du har en drøm om å starte rockeband eller bare ønsker å lære noe nytt, har Clas Ohlson en rekke instrumenter til en rimelig pris.

Klassisk klimpring eller rock 'n' roll

STÅL- OG NYLONSTRENGER: Du trenger slett ikke legge ut flerfoldige tusen kroner for en gitar. Akkurat nå får du en akustisk gitar med nylonstrenger (til høyre) til bare 599 kroner.
STÅL- OG NYLONSTRENGER: Du trenger slett ikke legge ut flerfoldige tusen kroner for en gitar. Akkurat nå får du en akustisk gitar med nylonstrenger (til høyre) til bare 599 kroner. Vis mer

Gitaren er et av verdens mest populære instrumenter, og er en gjenganger i en rekke forskjellige musikksjangre. Det finnes flerfoldige bruksanvisninger på nett for nybegynnere som lærer deg hvordan du stemmer, holder og faktisk spiller gitar, så hva venter du på? Klart du får det til!

Dersom du aldri har tatt i en gitar før, kan det være forvirrende å velge mellom en gitar med nylonstrenger eller en gitar med stålstrenger. De lærde strides om akkurat hvilken som er best for nybegynnere, men generelt er nylonstrenger mindre vonde å spille på for myke nybegynnerfingre. Til gjengjeld må gitarer med nylonstrenger stemmes oftere, men da lærer du deg i hvert fall hvordan det gjøres.

ALT DU TRENGER I ETT: El-gitar, forsterker, kabler, skulderreim og plekter.
ALT DU TRENGER I ETT: El-gitar, forsterker, kabler, skulderreim og plekter. Vis mer

For rockeentusiastene er kanskje drømmen å spille elektrisk gitar. Mange tror at man må begynne med en akustisk gitar hvis man er helt grønn, men det stemmer faktisk ikke. Du kan fint begynne med en elektrisk gitar hvis det er det du har mest lyst til å spille.

Med en komplett gitarpakke får du alt du trenger for å komme i gang med gitarspillingen. Pakken inneholder el-gitar, forsterker, kabler, skulderreim og plekter. Gitaren har en 25,5" hals i lønn, kropp i poppel og grep i rosentre, og har en slankere kropp som gir en fin balanse for nybegynnere og yngre. Forsterkeren har dessuten uttak for hodetelefoner, så du kan spille hele natta uten å plage en levende sjel.

Og synes du en gitar blir litt voldsomt, kan du alltids gå for en ukulele i stedet. Dette gøyale instrumentet er mindre enn en gitar, og har bare fire strenger. Ukulelen egner seg både for å få opp stemningen på fest, eller vekke musikkinteressen hos barn.

Føl rytmen i kroppen

Har du en trommis i magen, men må ta hensyn til naboene eller de du bor med? Et elektronisk trommesett er redningen! Da kan du plugge i hodetelefoner og øve til krampa tar deg, helt uten å plage de rundt deg.

LYDLØSE TROMMER: Et elektronisk trommesett er perfekt for den som vil lære seg å spille trommer.
LYDLØSE TROMMER: Et elektronisk trommesett er perfekt for den som vil lære seg å spille trommer. Vis mer

Trommesettet har sju LED-belyste pads som tennes når du slår på dem, og to lydløse pedaler. Metronom og trommelærer følger også med.

JA, DETTE ER ET INSTRUMENT: Cajon spilles ved at du sitter oppå og slår på fronten og sidene med hendene.
JA, DETTE ER ET INSTRUMENT: Cajon spilles ved at du sitter oppå og slår på fronten og sidene med hendene. Vis mer

For den rytmisk anlagte som ikke ønsker å spille trommer, går det an å slå seg løs på tamburin eller maracas. Eller hva med å prøve en cajon? Dette tøffe rytmeinstrumentet ser ut som en kasse, og spilles på ved at du sitter på det og slår på fronten eller sidene med hendene. Det er både morsomt og enkelt, og passer både for store og små.

Flere instrumenter å velge mellom

Pianoet er et annet klassisk instrument som er høyt elsket av mange. Ikke alle har plass til et digert piano hjemme, men pianodrømmen trenger ikke gå i tusen knas av den grunn. Et keyboard får nemlig de aller fleste plass til!

TA DET PIANO: Et keyboard får de aller fleste plass til hjemme.
TA DET PIANO: Et keyboard får de aller fleste plass til hjemme. Vis mer

Et kompakt keyboard passer perfekt for den som ønsker å lære seg å spille piano. Keyboardet har et fullstort klaviatur, og er enkelt å bruke. Det har også mulighet for å plugge i hodetelefoner, slik at du kan spille så mye du vil til alle døgnets tider.

POPULÆRT: Munnspillet er en gjenganger i sjangre som rock, blues og jazz.
POPULÆRT: Munnspillet er en gjenganger i sjangre som rock, blues og jazz. Vis mer

Og er du ikke tilhenger av verken gitar, trommer eller piano, kan du alltids påkalle din indre Bob Dylan med et klassisk munnspill. Munnspillet er et svært populært instrument innen blues og jazz, og er forholdsvis enkelt å lære seg hjemme.

BLI STJERNE I EGEN STUE: Karaokesystemet tar festen til nye høyder.
BLI STJERNE I EGEN STUE: Karaokesystemet tar festen til nye høyder. Vis mer

Hvis du ikke er så opptatt av instrumenter men elsker å synge, kan et karaokesystem være noe for deg. Karaokesystemet passer til alle enheter med uttak for headset, og leveres med mikrofon, mikrofonstativ og høyttaler. Du kan velge mellom å synge med til favorittsangene dine eller fjerne originalstemmen fra sangene slik at du blir stjernen. Karaokemaskinen er en selvskreven høydare på fest, men det er ingenting i veien for å holde show hjemme alene i stua heller.

Og dersom poden trenger blokkfløyte til musikkundervisning på skolen, har Clas Ohlson selvsagt det også.

Drømmen om å spille et instrument kan absolutt bli virkelighet. Lykke til!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.