ANNONSØRINNHOLD

GIR BEDRE SØVN: En vektdyne kan hjelpe deg med å sove bedre. Foto: CURA
GIR BEDRE SØVN: En vektdyne kan hjelpe deg med å sove bedre. Foto: CURAVis mer

Har du hørt om den mystiske vektdyna?

En vektdyne kan faktisk hjelpe deg med å sove bedre.

For hundretusener av nordmenn er det ikke gitt at man våkner uthvilt. Bekymring og stress, eller altfor mange ting som må gjøres og deadlines som må holdes, er viktige faktorer for nedsatt søvnkvalitet. Grunnene er mange til at så mange mennesker synes det er vanskelig å slå seg til ro ved sengetid.

Mangel på ro fører ofte til ufrivillig oppvåkning om natta, noe som igjen fører til nedsatt kvalitet både på søvn og levekår. Men nå kan disse problemene snart høre fortida til, takket være over 10 års erfaring og bruk av såkalte vektdyner i helsevesenet. Men hva er egentlig en vektdyne?

Passer for alle

Vektdyna CURA Pearl er fylt av silisiumperler isolert i rutene i dyna. Det tunge fyllet får dyna til å forme seg rundt kroppen når du beveger deg, og gir en gjennomgående følelse av komfortabel omfavnelse – som en god og varm klem.

FYLT AV PERLER: Dyna er fylt av silisiumperler som gir en følelse av en komfortabel omfavnelse.
FYLT AV PERLER: Dyna er fylt av silisiumperler som gir en følelse av en komfortabel omfavnelse. Vis mer

Dyna passer for alle, ikke bare for dem som lider av dårlig søvn av medisinske grunner. Vekten, trykket og den omfavnende effekten gir kroppen mange positive følelser som bidrar til bedre søvnkvalitet.

Øker tid i dyp søvn

Visste du at det er tida du er i dyp søvn som bestemmer din søvnkvalitet, ikke antall timer du sover totalt? Det er gode nyheter for alle som ikke har muligheten til å øke søvntida – vektdyna gjør nemlig at du tilbringer betraktelig mer tid i dyp søvn. Lengre tid i dyp søvn har positiv effekt på blant annet immunsystemet.

DYP SØVN: Vektdyna gjør at du tilbringer mer tid i dyp søvn.
DYP SØVN: Vektdyna gjør at du tilbringer mer tid i dyp søvn. Vis mer

Studier viser at de beroligende hormonene oksytocin og serotonin øker fra såkalt deep pressure touch stimulation (DPTS). Dette medfører en reduksjon av stresshormonet kortisol, samtidig som det øker nivået av søvnhormonet melatonin. Takket være vekten av CURA-dyna og dens omfavnende og fleksible konstruksjon, vil man naturlig oppnå den positive effekten av DPTS. Dette fører til at du får en mer effektiv dyp søvn, som igjen betyr at du våkner godt og føler deg bedre.

Velg riktig dyne

Vektdyna finnes i flere forskjellige vektklasser. Det anbefales å velge en dyne som veier omtrent ti prosent av kroppens vekt. En person som veier 80 kilo bør altså velge en dyne som veier åtte kilo. Dette er imidlertid bare en anbefaling – noen mennesker kan foretrekke lettere eller tyngre dyner.

Dyna kan brukes som vanlig med en gang, men husk at det kan ta tid for kroppen å bli vant til noe nytt. I begynnelsen kan det virke litt uvant å sove med en vekt over seg. Det anbefales at man prøver i en periode på ei uke til en måned. Bruk dyna i korte perioder i begynnelsen og øk gradvis etter hvert.

Her kan du lese mer om forskning gjort knyttet til tyngdedyna CURA.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson