Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

NABOSTRID: De to naboene klarer ikke å bli enige om bruken av oppkjørselen. Illustrasjonsfoto: NTBScanpix
NABOSTRID: De to naboene klarer ikke å bli enige om bruken av oppkjørselen. Illustrasjonsfoto: NTBScanpix Vis mer

Har fått 200 timer advokathjelp

Nabokrangelen endte i retten for Sture fra Nordland. Heldigvis hadde han advokatforsikring gjennom Transportarbeiderforbundet. 

- Jeg lå våken og om nettene og bekymret meg, forteller Sture.

- Nå får jeg all bistand jeg vil ha fra advokaten i HELP. De lever virkelig opp til navnet sitt!

TAKKNEMLIG: - Jeg er glad for all hjelp jeg har fått av HELP, sier Sture. Illustrasjonsfoto: NTBScanpix
TAKKNEMLIG: - Jeg er glad for all hjelp jeg har fått av HELP, sier Sture. Illustrasjonsfoto: NTBScanpix Vis mer

For to år siden tapte Sture mot naboen sin i Jordskifteretten, etter en lang feide om oppkjørselen til Stures gård. Da stilte han uten advokat. Da saken skulle opp igjen, fant nordlendingen ut at han gjennom medlemskapet i Norsk Transportarbeiderforbund hadde advokatforsikring gjennom HELP.

Bitter konflikt

- I mange, mange år, ja generasjoner, har folkene på nabogården brukt vår oppkjørsel. Men de siste årene har det blitt mange konflikter, og mange harde ord. Vi har til og med bygget en egen oppkjørsel som naboen kan bruke - over broren min sin jord. Men ingenting hjelper. En gang jeg skulle hjem til gården min, kom naboen kjørende mot meg. Han ble sittende i bilen - og nektet å flytte seg.

Det kan høres ut som en klassisk Fleksnes-episode. Men for den som er i situasjonen, oppleves det mer tragisk enn komisk.

LEGENDARISK SCENE: I Fleksnes-episoden "Trafikk og panikk" fra 1974 blir ikke Marve (Rolv Wesenlund) og direktør Hoff (Henki Kolstad) enige om hvem som skal rygge. Arkivfoto: NRK
LEGENDARISK SCENE: I Fleksnes-episoden "Trafikk og panikk" fra 1974 blir ikke Marve (Rolv Wesenlund) og direktør Hoff (Henki Kolstad) enige om hvem som skal rygge. Arkivfoto: NRK Vis mer

- Det er frustrerende, og selv om tvisten ikke er over, er jeg i alle fall glad vi nå har en god advokat på saken, sier Sture.

Vunnet to rettssaker

Gjennom advokatforsikringen fra HELP har han fått nærmere 200 timer med bistand. Han har vunnet frem i to rettsinstanser: andre runde i Jordskifteretten - og så ankesaken i Lagmannsretten.

- Vi jobber med en del nabofeider, forteller advokat Simen G. Kleveland.

- Da er det ofte sterke følelser i sving, og det kan være greit å få inn en som både har juridisk kompetanse og en viss avstand til saken. Heldigvis klarer vi også ofte å finne en enighet før sakene kommer opp i retten.

Sture er ikke alene om å trenge advokathjelp til ubehagelige hverdagssituasjoner. Av 50 000 saker HELP har bistått LO-medlemmer med advokatforsikring, sier kun én av tre at de ville ha benyttet seg av advokat om de ikke hadde forsikringen. Kanskje ikke så rart når en advokat-time koster i snitt over 1500 kroner.

HELPs advokater tilbyr fullverdig advokathjelp. Den eneste forskjellen mellom andre advokatselskaper og HELP er at kunden slipper å bekymre seg for regningen.

- Når mange bidrar med en begrenset sum i premie, kan alle få advokathjelp når de trenger det, sier HELPs informasjonssjef Dag Are Børresen.

- Enten det er snakk om et råd, et brev, eller domstolsbehandling.

HELP har spesialisert seg innen de rettsområdene privatpersoner vanligvis trenger advokathjelp innenfor: Familie, eiendom, arv og kjøp.

Har fått 200 timer advokathjelp

- Vi har utvilsomt flest saker i landet om samlivsbrudd, forteller Børresen.

SAMLIVSBRUDD: Mange vonde konflikter kan oppstå når noen går fra hverandre. HELP har et eget team med advokater som er eksperter på temaet. Illustrasjonsfoto: NTBScanpix. 
SAMLIVSBRUDD: Mange vonde konflikter kan oppstå når noen går fra hverandre. HELP har et eget team med advokater som er eksperter på temaet. Illustrasjonsfoto: NTBScanpix.  Vis mer

- Det dreier seg vanligvis om bosted, samvær med barn og det økonomiske oppgjøret. Vi har derfor en gruppe advokater som kun jobber med dette. I tillegg er det nok ingen advokater i landet som utarbeider flere testamenter enn våre. I 2017 tar vi også mål av oss å bygge landets beste digitale, juridiske dokumentbank. Samboeravtalen er bare første steg på veien til så brukervennlige dokumenter at de som foretrekker å skrive dokumentene selv, kan gjøre dette.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling