Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Klar for spillkveld?
Klar for spillkveld? Vis mer

Her er 6 spillfavoritter for familien nå

Få opptil 40 % rabatt på brettspill.

De aller fleste nordmenn holder seg (eller er tvunget til å) holde seg inne nå på grunn av du-vet-hva. Det kan være vanskelig å bryte monotonien i hverdagen når man må gjøre alt innenfor hjemmets fire vegger, så hva med å utfordre familien til en runde brettspill?

Her finner du anbefalinger på noen av de beste brettspillene i flere kategorier, slik at dere kan gjøre noe annet enn å se på TV i kveld.

Mest populært: Catan (tidligere The Settlers of Catan) – vinner av «Århundrets spill»

Familievennlig, 2-4 spillere, alder 8+, fra 269 kr.

I Catan kjemper spillerne om herredømmet på Catan ved å bygge hus, byer og veier. Etter en lang reise har du og din ekspedisjon en­delig nådd frem til kysten av den uutforskede øya Catan. Men du er ikke alene. Catan er en øy som er rik på ressurser, og det er mange som ønsker å utvide – så følg med i kappløpet.

Catan er et spennende familiespill som også kan bygges ut med flere utvidelser.
Catan er et spennende familiespill som også kan bygges ut med flere utvidelser. Vis mer


Catan ble opprettet i 1995 og er fortsatt et av de mest populære brettspillene på grunn av sitt brede appell både blant erfarne spillere og nybegynnere. Det er et spill som er lett å lære, men krever en god strategi for å vinne – noe som gjør det til et spennende spill å spille.

Høyest rangert: Gloomhaven – #1 på boardgamegeek.com

Strategi, 1-4 spillere, alder 12+, fra 1399 kr.

Gloomhaven ble lansert i 2017 og veier hele 10 kilo! Her får du 100+ timer med kampanjedrevet fantasy-brettspill. Gloomhaven er et samarbeidsspill der dere spiller dere gjennom en rik og spennende historie via en serie med taktiske kamper. Dette er et såkalt Legacy-spill, det vil si at spillet utvikler seg mellom hver spilling og dere tar valg som påvirker resten av spillverdenen.

Gloomhaven er et spill for erfarne spillere, og inneholder hundrevis av timer med spillmoro.
Gloomhaven er et spill for erfarne spillere, og inneholder hundrevis av timer med spillmoro. Vis mer


Her spiller du rollen som en omreisende leiesoldat som har sine egne styrker og svakheter og sin egen motivasjon for å komme til Gloomhaven. I begynnelsen av spillet velger du en av seks mulige klasser og kaster deg ut på det første oppdraget. Etter hvert som dere spiller vil dere kunne gjøre spillfigurene sterkere med erfaringspoeng og bedre utstyr, låse opp nye oppdrag, pensjonere spillfigurer, låse opp nye klasser og gjøre valg underveis som påvirker hendelser og oppdrag senere i spillet.

Dette spillet er definitivt bygget for mer erfarne spillere, spesielt de som liker rollespill (RPG) eller har spilt videospill som for eksempel Elder Scrolls eller The Witcher. Det som gjør dette spillet spennende er den beslutningsbaserte historiens evolusjon, slik at du kan oppleve mange varierte eventyr.

Familievennlig: Mysteriespillet Cluedo

Mysteriespill, 2-6 spillere, alder 8+, fra 239 kr.

Det har blitt begått et mord i herskapshuset, og du kan være den som løser det. Ta på dere Sherlock-hattene og identifiser morderen i herskapshuset. Dette klassiske spillet har inspirert mange spin-off-spill, bøker, TV-serier og til og med en restaurant i Oslo, oppkalt etter en av spillfigurene, Colonel Mustard.

Hvem er morderen? Cluedo engasjerer både store og små!
Hvem er morderen? Cluedo engasjerer både store og små! Vis mer


Du samler inn spor og snuser deg fram for å avsløre drapsvåpenet, stedet og morderen. Spillet er raskt å spille, og kan være over på en halvtime. Hvis du likte den nylig sluppede filmen «Knives Out», er dette klassiske mordmysteriespillet noe for deg.

For Harry Potter-fans: Harry Potter Quiz

Trivia, 2-4 spillere, alder 10+, fra 239 kr.

Klar for en trollmannsduell igjen? Harry Potter er den eneste trollmannen som har blitt utsatt for ordforbannelsen Avada Kadavra og kommet fra det med livet i behold. I slaget ved Galtvort kunne han endelig møte Voldemort i rettferdig kamp – og vinne!

Harry Potter Quiz er et «must have» for alle Harry Potter-fans.
Harry Potter Quiz er et «must have» for alle Harry Potter-fans. Vis mer


I dette quizspillet finner du 840 spørsmål fra alle de åtte filmene – om Galtvort og alle Harrys venner, om mystiske allierte og skremmende motstandere, og om alle hendelsene som leder opp til det siste slaget. Her møter du Hermine, Ronny, Gulla, Gygrid og Albus Humlesnurr på ny.

Best abstrakte spill: Azul – kåret til «Årets familiespill» i 2018

Abstrakt, 2-4 spillere, alder 8+, fra 359 kr.

Lamslått av skjønnheten i Alahambra-palasset i Spania har kongen av Portugal beordret deg til å dekorere veggene i det kongelige palasset i Evora. Tar du utfordringen?

Azul – perfekt for 2 spillere.
Azul – perfekt for 2 spillere. Vis mer

Du og de andre spillerne er kunstnere og kjemper om å dekorere de flotteste flisene. De høyeste poengene kommer når du fullfører fargesettene og skaper fantastiske mønstre på spillebrettet. Men se opp for rivalen din som kan være ute etter å sabotere deg!

Dette prisbelønte spillet er flott for mindre grupper, og er kjent for sitt fantastiske visuelle design og engasjerende spillopplevelse.

Best totalt sett: Sequence

Strategi, 2-12 spillere, alder 7+, fra 299 kr.

Sequence kan spilles både én mot én, eller lag mot lag.
Sequence kan spilles både én mot én, eller lag mot lag. Vis mer

For å vinne Sequence må du være den første som får fem på rad to ganger. Vær på utkikk etter knekter – noen er jokere, andre gir deg sjansen til å stjele en brikke fra motstanderen! Du må ha en god strategi og en god porsjon flaks i Sequence – dette er spillet hvor du aldri vet hva som vil skje i neste trekk! Lettspilt og lettlært.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.