ANNONSØRINNHOLD

FLYTTE HJEMMEFRA: Her er tingene man trenger. FOTO: Clas Ohlson.
FLYTTE HJEMMEFRA: Her er tingene man trenger. FOTO: Clas Ohlson.Vis mer

Her er alt man trenger for å flytte for seg selv for første gang

Slik blir overgangen fra det trygge redet til eget krypinn så smertefri som mulig.

Om ikke lenge er studietida i gang, og mange gjør seg klare til å flytte for seg selv for første gang. Enten man skal flytte alene på hybel eller sammen med andre i bofellesskap, er det flere ting man bør vurdere å skaffe seg.

Her er de mest essensielle tingene man bare må ha når man skal bo for seg selv.

ORGANISERT KJØKKEN: Med smarte løsninger får man plass til det meste.
ORGANISERT KJØKKEN: Med smarte løsninger får man plass til det meste. Vis mer

Det viktigste til kjøkkenet

Enten man er aspirerende mesterkokk eller bare interessert i å kaste i seg noe mat kjapt, er det et par ting man ikke kan være foruten på kjøkkenet. En skarp skjærekniv og et skjærebrett kommer godt med for det meste av matlaging. Glem heller ikke en stekepanne og en kjele – disse får man klemt inn på selv den trangeste hybel.

En vannkoker er også fryktelig kjekt å ha – den kan brukes til å lage alt fra kaffe og te til havregrøt og nudler. Vannkokere finnes både i rimelige og litt enklere versjoner, og i finere versjoner som ser litt mer snasne ut og har andre matchende produkter i samme serie. Sistnevnte kommer i flere lekre farger og har også 5 års garanti. Har man litt ekstra plass på kjøkkenet, kan man også slå til med en flott kaffetrakter, eller hva med en kraftig blender til frokostsmoothien? Og om søndagsmorgenen ikke er det samme uten ristet brød, er en stilig brødrister tingen. Hele denne matchende serien er av topp kvalitet og med 5 års garanti, så du er sikret ut studietiden.

Et knippe fryser- og mikrobølgebokser er også kjekt å ha for å oppbevare restemat. Og for å varme opp maten dagen etter, er det få ting som går fortere enn å bruke en skikkelig mikrobølgeovn.

Ikke glem trådløst nett

Et liv uten trådløst internett hjemme er vel knapt noe liv i det hele tatt for dagens ferske studenter. En kraftig trådløs router som dekker hele hybelen er et must, slik at man kan ha alle enhetene på nett til enhver tid. Det sparer også på telefonregninga!

UTNYTT GULVPLASSEN: Bygg i høyden for å få mest mulig ut av gulvarealet.
UTNYTT GULVPLASSEN: Bygg i høyden for å få mest mulig ut av gulvarealet. Vis mer

Hold hybelen (forholdsvis) ren og ryddig

Når man endelig får et krypinn for seg selv, er kanskje ikke rengjøring det som står øverst på lista over ting man gleder seg til å gjøre. Likevel er det alltids kjekt å ha en støvsuger stående, slik at man kan få unna de verste hybelkaninene. Husk også å bytte støvsugerpose med jevne mellomrom, slik at ikke fukt og matrester blir liggende for lenge. Matrester råtner, og fukt kan føre til at det danner seg muggsopp i støvsugeren. Det er bedre å bytte pose litt for ofte enn litt for sjelden, med andre ord.

Når det gjelder klær og klesvask, er en romslig skittentøyskurv kjekt å ha slik at ikke skittentøyet blir liggende og flyte på gulvet. En tekstilvariant med hank er dessuten lett å bære til og fra fellesvaskeriet dersom man ikke har vaskemaskin selv. Og et praktisk, sammenleggbart tørkestativ passer perfekt på en mindre hybel.

For de litt finere plaggene trenger man også et strykejern og et sammenleggbart strykebrett. Slike strykebrett finnes i forskjellige varianter som står enten på gulvet eller på bordet, så her kan man velge det som passer best med den plassen man har.

FARGERIKT: En 8-pack med flotte kleshengere til bare kr. 59,90.
FARGERIKT: En 8-pack med flotte kleshengere til bare kr. 59,90. Vis mer

Det rene tøyet må jo også ryddes vekk, og da kommer kleshengere godt med. Disse finnes både i glade knallfarger og enkle svarte og hvite – bare fantasien og humøret setter grenser!

Lite gulvplass? Ikke noe problem med smarte løsninger

Hybler er tradisjonelt ikke størst når det gjelder gulvareal, men det er helt utrolig hva man kan få plass til med smarte løsninger som utnytter gulvplassen mest mulig effektivt.

Clas Ohlsons SmartStore-bokser er stabile og slitesterke, og med sitt volum på opptil 70 liter rommer de det aller meste. Disse kan stables i høyden, som er veldig praktisk når man ikke har så mye gulvplass. Noen av boksene har også hjul som gjør det lettere å flytte på dem.

Det finnes også flatere SmartStore-bokser som passer perfekt under sengen. Disse er geniale for å oppbevare for eksempel sengetøy eller håndklær, og frigjør dermed massevis av skapplass.

For organisering av skap og skuffer finnes det også mindre bokser i forskjellige former og fasonger, slik at man kan oppbevare ting og tang uten at det blir kaotisk og rotete. Én boks til kabler og ledninger, for eksempel, gjør at man slipper snu opp ned på hele hybelen for å finne den ene laderen som på mystisk vis forsvinner hver gang.

Clas Ohlson har også flyttekasser, bobleplast og bølgepapp slik at alt blir trygt med på flyttelasset.

Da er det bare å si lykke til, og god flyttesommer!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.