ANNONSØRINNHOLD

VANLIGE ÅRSAKER: Flatt batteri er én av de vanligste årsakene til at folk trenger hjelp på veien. Foto: Falck
VANLIGE ÅRSAKER: Flatt batteri er én av de vanligste årsakene til at folk trenger hjelp på veien. Foto: FalckVis mer

Her er de vanligste årsakene til at folk trenger bilhjelp

Flatt batteri, utforkjøring, utelåsing og punktering - slik sikrer du deg en tryggere biltur på vinterføre.

Det er fort gjort å føle seg hjelpeløs om uhellet er ute. Om det er motorstopp, punktering eller flatt batteri, kan det fort bli vanskelig å fortsette bilturen. Da er det greit å ha sikret seg god hjelp på forhånd - spesielt nå som det er ekstra kaldt ute.

Vinteren er nemlig årstiden hvor flest nordmenn får problemer med bilen, og jula er høysesong for bilberging. Hvert år rykker Falck ut til flere tusen uheldige bilister på norske veier, og de samme problemene går ofte igjen.

9 av 10 får hjelp på stedet

Tommy Uttakleiv, driftsdirektør i Falck, mener flere av uhellene kunne ha vært unngått, men at problemene som oftest blir fikset med én gang.

- Den vanligste grunnen til at folk kontakter oss er flatt batteri på bilen, spesielt nå om vinteren. Utelåsning er også en hyppig årsak til at folk trenger hjelp. Det hender også at folk har fylt feil drivstoff på tanken eller at de har kjørt i grøfta på glatte veier, sier Uttakleiv.

Her kan du lese mer om Falcks ulike tilbud.

I de aller fleste tilfellene kan problemet heldigvis løses der uhellet skjer, og som medlem av Falck Bil, er assistansen gratis i Norge og i Europa - uansett hva årsaken er.

- I ni av ti tilfeller hjelper vi deg på stedet, og du kan fortsette bilturen like etterpå. De gangene vi ikke har mulighet til dette, frakter vi deg til nærmeste verksted eller dit du selv ønsker, sier Uttakleiv .

TRYGG PÅ VEIEN: Er du medlem av Falck, er du alltid sikret hjelp på veien, uansett årsak. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
TRYGG PÅ VEIEN: Er du medlem av Falck, er du alltid sikret hjelp på veien, uansett årsak. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock Vis mer

Fleksible løsninger for ulike behov

Falck tilbyr noe ingen andre i bransjen gjør - nemlig skreddersydde medlemskap hvor du kan velge om medlemskapet skal følge deg selv eller bilen.

- Ulike behov trenger ulike medlemskap, og vi i Falck synes det er fint å kunne tilby fleksible løsninger. Det er jo sjelden at én ting passer absolutt alle, sier Uttakleiv.

- Hva er hovedforskjellen på de ulike løsningene?

- Velger man et Falck-medlemskap som følger bilen, er alle sjåfører av bilen dekket. Det vil si at uansett hvem som kjører, vil man være dekket. Med personlig medlemskap er du dekket uansett hvilken bil du kjører. Det samme gjelder om du er passasjer i en bil. Medlemskapet vil da gjelde uansett hvilken bil du befinner deg i, forteller Uttakleiv videre.

Les mer om Falcks ulike medlemskap her.

FØRE VAR: Unngå å stå alene på veien med bilproblemer. Med medlemskap i Falck har du alltid veihjelp innen rekkevidde. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
FØRE VAR: Unngå å stå alene på veien med bilproblemer. Med medlemskap i Falck har du alltid veihjelp innen rekkevidde. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock Vis mer

Tryggere biltur også for deg med elbil

Alle som kjører elbil har kjent på frykten for å gå tom for strøm. Uforutsette hendelser underveis kan gjøre det vanskelig å beregne batterikapasiteten, og plutselig står man der.

- Vi får ikke ladet elbilmotoren om den er tom for strøm, men vi rykker ut og sørger for at du kommer deg til nærmeste ladestasjon, sier driftsdirektøren i Falck.

Les også: 10 nyttige tips om lading av elbil.

Han påpeker også at elbiler kan ha behov for mange andre typer assistanse, og ikke bare mangel på strøm.

- Det meste som kan gå galt med en «vanlig» bil, kan også skje med en elbil. Det kan være alt fra å kjøre i grøfta, punktering eller andre uforutsette problemer som gjør det vanskelig å kjøre videre, sier Uttakleiv .

En venn på veien siden 1906

Bilene er blitt flere og mer solide siden Falck hjalp de første bilistene for over 100 år siden. Men fortsatt skjer det stadig små og store uhell som krever assistanse, og hvert år rykker Falck ut til tusenvis av uheldige bilister på norske veier.

Les også: Slik kjører du sikkert på vinterføre.

I tillegg sørger Falck for veihjelp til et stort antall medlemmer som trenger assistanse på biltur i Europa. For medlemmer i Falck Bil er hjelpen alltid gratis, både i Norge og ellers i Europa - uansett årsak.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.