Annonsørinnhold

Her får du bestilt selvtester for korona

Mange apoteker er utsolgt for selvtester til hjemmebruk, men dette nettapoteket har fått inn en ny type selvtest basert på spytt.

Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock.
Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Omikronvarianten og forkjølelsessesong har ført til ekstrem etterspørsel etter munnbind og covid 19-tester til hjemmebruk. Mange fysiske apoteker og nettapoteker har tidvis vært utsolgt for selvtester, men nå har Apotera fått inn nye partier av de kjente selvtestene fra Boson Biotech og en ny type selvtester basert på spytt.

Beright Antigen Rapid Test er hurtigtest hvor man benytter spytt for å teste seg for covid-19. Brukeren tar enkelt en spyttprøve, og prøvesvaret leses av etter 15-20 minutter. Du slipper altså den ekle følelsen av å ha en roterende testpinne oppi nesa.

OBS: Spyttestene ble revet bort på kun to dager da Apotera tok inn det første partiet i desember. Det lønner seg derfor å slå til brennkvikt hvis du skal være sikret pakker fra det nye partiet. Les mer og bestill spyttester her.

Selvtestene fra Bison Biotech (nese) får du bestilt i pakker på 5, 10, 50 og 100 enheter.

Les mer om selvtestene fra Boson Biotech nederst i saken.

Se stort utvalg av munnbind og ansiktsmasker

Hjemmetest: Sjekk om du har vært koronasmittet
Lurer du på om du har vært rammet av covid-19? Nå kan du sjekke om du har antistoffer i kroppen.

Det er det norske helseselskapet Tigeni og Legevakten Vest som samarbeider om hjemmetesting for covid-19. Prøven som tas, er den samme CE-godkjente testen som tilbys av norske helsemyndigheter.

Les mer om antistofftesten og bestill her.

Tigeni tilbyr også hjemmetester for D-vitamin, diabetes og kolesterolnivå.

Hos nettjenesten Tigeni kan du bestille antistofftest for covid-19. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock.
Hos nettjenesten Tigeni kan du bestille antistofftest for covid-19. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock. Vis mer

Informasjon om selvtestene fra Boson Biotech
Testpakken inkluderer alle komponentene som trengs for å utføre og lese av testen. Brukeren tar enkelt en test i nedre del av nesen, og testen leses enkelt av uten bistand fra helsepersonell etter 15-20 minutter. Les bruksanvisningen før bruk.

Ved positivt svar skal du ta kontakt med koronatelefonen i din kommune for bekreftelse av positiv prøve og videre oppfølging. Testen er CE-godkjent og har norsk tekst og bruksanvisning. Barn under 14 år bør assisteres av en voksen for å sikre riktig bruk.

Inkludert i pakken:

  • Testpatron for SARS-COv-2 antigen
  • Steril vattpinne
  • Prøverør
  • Buffer
  • Prøverørholder
  • Bruksanvisning på norsk

SARS-CoV-2-antigen-hurtigprøve skal ikke brukes som eneste grunnlag for diagnostisering eller ekskludering av en SARS-CoV-2-infeksjon.

Selvtestene blir levert av produsent Boson, og er undersøkt i form av både brukervennlighet, sensitivitet, spesifisitet og nøyaktighet. Testene gir en nøyaktighet på 98,72% (Boson, 2021).

Les mer om koronatesten og bestill her

Se stort utvalg av munnbind og ansiktsmasker