Annonsørinnhold

Her får du mest igjen for feriepengene dine: De billigste og dyreste reisemålene

Slik unngår du en kjempesmell når du lander på feriestedet.

Her får du mest igjen for feriepengene dine: De billigste og dyreste reisemålene
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med rimelige flybilletter ligger verden vidåpen for oss, vi kan reise både kort og langt uten at selve turen til reisemålet koster store summer.

Mange glemmer å beregne totalutgiftene for samtlige i reisefølget under oppholdet på feriestedet.

Med andre ord: Hvor mye koster det å leve godt på feriedestinasjonen?

Unner seg noe ekstra

Det er jo ofte slik at folk unner seg litt ekstra på ferie. Mange blir gjerne mer løsslupne med budsjettet enn hjemme. Dette kan bli dyrt, og noen steder blir det atskillig dyrere enn andre.

• Ekstra kredittkort til ferie: Søk her

Da er det én ting det er spesielt viktig å være oppdatert på: Prisnivået på årets feriedestinasjon.

Det britiske postverket, Post Office Limited, har utarbeidet en rapport som gir et godt bilde av hvilke reisemål som er billigst å oppholde seg på i 2018. Rapporten kan du lese her.

Helt på topp i «Holiday Money Report 2018» endte Sunny Beach i Bulgaria.

PÅ KVELDSTID: Sunny Beach i Bulgaria er kjent for det hyggelige prisnivået, og i den britiske oversikten kåres reisemålet til Europas billigste.
PÅ KVELDSTID: Sunny Beach i Bulgaria er kjent for det hyggelige prisnivået, og i den britiske oversikten kåres reisemålet til Europas billigste. Vis mer
GAMLEBYEN: I utkanten av Sunny Beach finnes Nesebărs gamleby, med en historie som går 3000 år tilbake i tid.
GAMLEBYEN: I utkanten av Sunny Beach finnes Nesebărs gamleby, med en historie som går 3000 år tilbake i tid. Vis mer

På Sunny Beach koster en kaffe og en øl akkurat det samme, drøyt fire kroner, på for eksempel restaurant. Skal du ha en cola må du ut med en tier, mens en tube solkrem beløper seg til underkant av 30 kroner.

Undersøkelsen viser priser på utvalgte feriemål i hele verden. Selv om feriedestinasjonen ikke nødvendigvis er de samme som du har planlagt å reise til, så gir undersøkelsen en god indikasjon for hva du kan forvente deg ved reise til det samme landet.

12 europeiske ferieland er representert, blant annet Spania, Italia, Hellas, Portugal, Tyrkia og Kroatia (se pristabell lenger ned).

• Trygghetspakken: Få mest mulig verdi for pengene dine

I undersøkelsen er det foretatt sjekk av totalt 42 reisemål verden over. 14 populære steder i Nord-, Mellom- og Sør-Amerika er plusset på de 12 europeiske, mens de siste 16 destinasjonene er plassert rundt omkring i resten av verden.

En god middagsmeny

Rapporten har tatt for seg de vanligste og største kostnadene på de ulike feriestedene, slik som mat og drikke på restaurant. Merk at hotell, som kan være en betydelig utgift på ferie, ikke er inkludert i regnestykket.

SOL OG STRAND: Algarve-kysten er et av stedene hvor regningen ikke blir voldsom nå du er ute og spiser. Her er en restaurant på Praia da Rocha-stranda.
SOL OG STRAND: Algarve-kysten er et av stedene hvor regningen ikke blir voldsom nå du er ute og spiser. Her er en restaurant på Praia da Rocha-stranda. Vis mer

Varene som er prissjekket på restauranter og cafeer er en fyldig middagsmeny for to: Vann, kaffe, cola, flaskeøl, tre-retters meny pluss vin. I tillegg er kostnadene for en flaske insektmiddel og en tube solkrem, typiske turistinnkjøp, lagt til på sluttregningen.

På vinnerreisemålet Sunny Beach er det aller meste rimelig. Blant annet koster en flaske vann bare omlag fire kroner når du er ute og spiser.

Velkjente reisemål som Algarve (Portugal) og Costa del Sol (Spania) ligger på henholdsvis andre- og fjerdeplass, mens ingen skandinaviske feriemål er sjekket.

• Les mer: Få reiseforsikring med kredittkortet ditt

FORNUFTIG REISEMÅL: Tokyo, hovedstaden i Japan, er et godt sted å reise hvis du ønsker at reisekassa skal vare lenge.
FORNUFTIG REISEMÅL: Tokyo, hovedstaden i Japan, er et godt sted å reise hvis du ønsker at reisekassa skal vare lenge. Vis mer

Billligst på lang reise

Skal du reise langt og ønsker å få reisekassen til å vare lenger, er Tokyo i Japan det smarteste stedet å velge. Det overrasker trolig mange, siden Japan har rykte på seg for å være kostbart. Men på japansk jord koster for eksempel en treretters for to 360 kroner, bare noen tiere mer enn i Bulgaria.

• Les mer: Sikker reise med kredittkort

På den andre siden av Atlanteren peker Den dominikanske republikk seg ut som det beste stedet for de som vil at pengene skal vare lenge.

Her er hele listen med de 12 europeiske reisemålene, med priseksempler («Totalpris» og prisene for «Treretter med vin» gjelder for to personer):

EUROPAS BILLIGSTE REISEMÅL:
FeriestedTotalpris (kr)Pris for vannTreretter med vin
Sunny Beach, Bulgaria420,204,32321,70
Algarve, Portugal490.405,10332,60
Praha, Tsjekkia591.805,00344,00
Costa del Sol, Spania611.703,90455,00
Marmaris, Tyrkia616,704,50412,40
Paphos, Kypros639,703,90381,90
Porec, Kroatia682,008,53438,30
Budapest, Ungarn724,654,10512,60
Korfu, Hellas862,5010,10574,40
Sliema, Malta869,505,10604,70
Sorrento, Italia1013,7010,10725,70
Nice, Frankrike1179,703,20857,60
Kilde: Post Office.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer