ANNONSØRINNHOLD

CAMPING-DRØM: På en rundreise i Värmland finner du mange idylliske sommerperler. Foto: Per Eriksson
CAMPING-DRØM: På en rundreise i Värmland finner du mange idylliske sommerperler. Foto: Per ErikssonVis mer

Her finner du camping-paradisene

I Värmland rett over grensa til Norge, kan du forvente gjestfrihet, vakker natur og lek og moro.

Midt i Sverige finner du et fylke som virkelig smaker av sommer, sol og magiske opplevelser. Värmland ligger rett over grensa til Norge, og byr på unike campingmuligheter. Ta med vogna eller bobilen og bli med på en herlig rundreise for hele familien.

Les mer om Värmland

Egen barneklubb

Rett over grensa begynner familieeventyret. Siden Värmland er kjent for sine mange flotte sjøer og vassdrag, er fylket som skapt for å utforskes fra kano og kajakk. Ta for eksempel turen til Nordmarkens Kanotcenter, omtrent en halvtimes kjøretur fra Töcksfors. Her får du unike villmarksopplevelser, guidet av kyndige kano-utleiere med over 50 års erfaring fra bransjen.

Like ved er Sommarvik, en barnevennlig camping med eventyrsgolf, utendørsbassenger, badestrand, relax-avdeling og badstu, spill og bordtennisbord. Her er også en egen Kids Club, der aktivitetsledere og elgen Jojo passer på barna mens de voksne kan leie kano, kajakk eller sykkel – eller bare slappe av.

Les mer om Sommarvik

SOMMERDRØMMEN: Deilige slaraffensdager med strandliv i Värmland. Foto: Johanna Fransson
SOMMERDRØMMEN: Deilige slaraffensdager med strandliv i Värmland. Foto: Johanna Fransson Vis mer

Skjermet i naturen

Du kan også leie kano på Glaskogen Naturreservat. Sentralt i det store naturreservatet, midt imellom sjøene Stora- och Övre Gla, ligger Glaskogen Camping. Her får du ingen trengsel, men godt med privatliv, siden campingtomtene ligger skjermet og med god avstand fra hverandre. Stedet er også perfekt for deg som elsker fiske og friluftsliv, og du har 300 kilometer med turstier å boltre deg på.

FRILUFTSLIV: Her kan du virkelig nyte skogens ro. Foto: Glaskogens Camping
FRILUFTSLIV: Her kan du virkelig nyte skogens ro. Foto: Glaskogens Camping Vis mer

Surfing på Vänern

Halvannen time sørover fra Glaskogen kommer familien til Duse Udde Camping, som er en skikkelig perle med fine natur- og sykkelstier og et rikt dyreliv. Den veldrevne campingplassen ligger rett ved en av Vänerns aller vakreste strender, som er langgrunn og barnevennlig. Du kan også bedrive vindsurfing eller fiske, og bade ved klippene ved Restaurang Fyren, det gamle fyrtårnet som er blitt renovert til en koselig restaurant med nydelig utsikt. På området finnes også ballspill, minigolf, tråbåter og lekeplasser.

Les mer om Duse Udde Camping

FOR DE SPORTY: Mange av campingplassene i Värmland har kajakk-utleie. Foto: Jenny Nohren
FOR DE SPORTY: Mange av campingplassene i Värmland har kajakk-utleie. Foto: Jenny Nohren Vis mer

Husbåt med soldekk

Så går ferden nordover, og etter en halv time er vi fremme på Grums Fish n' Camp, en rolig liten camping i naturskjønne omgivelser. Hit kommer du for å slappe av, vandre, bade og fiske. I tillegg til de 30 oppstillingsplassene, som alle har elektrisitet og sjøutsikt, finnes også andre overnattingsmuligheter: Campinghytter og ikke minst en husbåt med plass til fire pers, kjøkken, bad och soldekk på taket. Du kan leie båt, kano, sykkel, badstue – og fiskeutstyr, så klart. Sävsjön, som Grums Fish n' Camp ligger ved, er et veldig godt fiskevann for gjedde, abbor og restaurant, kafé og flotte lekeområder.

Les mer om Grums

BRYGGEHYGGE: Sävsjön er kjent som et veldig godt fiskevann. Foto: Øyvind Lund
BRYGGEHYGGE: Sävsjön er kjent som et veldig godt fiskevann. Foto: Øyvind Lund Vis mer

Värmlands Riviera

En liten halvtime østover kommer familien til Bomstadbaden. Denne 4-stjerners campingen ligger i Värmlands hovedstad Karlstad, og har vært et familieforetak siden oppstarten i 1927. Her har du restaurant, relaxavdeling med jacuzzi, egne barneklubber, minigolf, strandvolleyball, guidede utflukter, samt utleie av kajakk, kanot, paddling board og pedalbåter. På onsdager og lørdager i høysesongen kan du også nyte underholdningskvelder og servering i naturskjønne omgivelser. Stranden er 400 meter lang, barnevennlig og langgrunn, og kalles Värmlands Riviera.

Avstanden til Karlstad sentrum er kort (bare ni kilometer). Vi anbefaler en tur til Värmlands Museum, og om været ikke skulle innby til strandliv, har du gode bademuligheter på Sundstabadet. Barna vil elske klatreveggen og skliene! Et must å besøke er byparken Mariebergsskogen. På sommeren er det yrende liv, med guideturer, konserter og teater. Du kan ta minitoget Conrad Höök rundt i parken, og besøke dyreparken Lillskogen, hvor barna får hilse på kaniner, griser, ponnier, geiter, kalver, høns og ender. I Naturum får barna lære om naturen gjennom lek og moro.

Les mer om Bomstadbaden

Les mer om Mariebergsskogen

EKTE SKOGSEVENTYR: Flere av campingplassene byr på gode underholdningsopplevelser, som trollteater i skogen. Foto: Linn Malmen
EKTE SKOGSEVENTYR: Flere av campingplassene byr på gode underholdningsopplevelser, som trollteater i skogen. Foto: Linn Malmen Vis mer

Golf og motocross

Vår tur går nordover, og igjen er bilturen over på under en halvtime. På Frykenbaden kan du velge mellom 200 campingvogn-, bobil- og teltplasser og 24 fine hytter. Alle har en rolig og naturnær beliggenhet med store grøntområder rundt. Restauranten ligger i en gammel låve og fra den nyte den vakre utsikten over sjøen. Campingen tilbyr fiske, minigolf, lekeplass, kano- og sykkelutleie og badestrand med brygger, og masse annen underholdning og aktiviteter for barna. Turområdene er fine, og like i nærheten finner du Kils 18-hulls golfbane, gokart og motocrossbane. Du har også mange muligheter for utflukter. Hva med et besøk til Mårbacka, herregården der forfatteren Selma Lagerlöf (1858–1940) vokste opp? Eller den unike skulpturparken Rottneros? I Rottneros ligger også Nils Holgerssons lekpark, et paradis for barn i alle aldrer, der du gjerne kan bruke mange timer!

Les mer om Frykenbaden

BARNEVENNLIG: Campingmaskoten er alle barns gode venn. Foto: Øvind Lund
BARNEVENNLIG: Campingmaskoten er alle barns gode venn. Foto: Øvind Lund Vis mer

Paradisisk sommerpark

Her har du et ekte värmlandsk sommerparadis – tre kvarters biltur nordover fra Frykenbaden. Du kan bo i telt, på en av de 400 campingtomtene eller i en av de 33 koselig hyttene som er til leie. Inne på det 4-stjerners campingområdet ligger en langgrunn sandstrand, Frykens strand, og rett ved er et herlig vann- og sommerland. Flyt med og slapp av i Floden, eller kast deg ut i Fritt Fall om du er mer våghals-typen. Prøv elbil for de små, utforsk lekeparken, minigolfbanen, tennis, turstier, mountainbike-løyper, lei Segway eller sykkelbil. De voksne i familien setter kanskje også pris på mulighetene for både shopping og spa? Kort vei til Sunne sentrum. Eller hva med en utflukt til idylliske Lysvik? Der driver mormor Eva, datteren og barnebarna Mormors GlassCafé med egne fantastiske oppskrifter.

Les mer om Sunne Camping og Sommarland

LEK OG MORO: Kombinasjonen av lekepark og camping er uslåelig. Foto: Sunne Camping
LEK OG MORO: Kombinasjonen av lekepark og camping er uslåelig. Foto: Sunne Camping Vis mer

Ski midt på sommeren

UNIKT SOMMEREVENTYR: I Torsby Skidtunnel kan du og barna gå i flotte skiløyper - uansett om sommersola steker på utsiden.
UNIKT SOMMEREVENTYR: I Torsby Skidtunnel kan du og barna gå i flotte skiløyper - uansett om sommersola steker på utsiden. Vis mer

Skulle været svikte, er det bare en halvtime å kjøre til Torsbybadet, som har virvle-grotte, 60 meter lang vannsklie, relaxavdeling og Sportlife Gym. Bare 20 minutter videre nordover derfra kommer vi til Värmlands Sjö och Fjäll Camping, en idyllisk helårscamping med gode muligheter både for aktiviteter og total avslapping. Sjøen Övre Brocken ligger rett ved, med en deilig sandstrand med brygge. Du kan også leie kano eller robåt og ta en liten fisketur, eller vandre, sykle og ri rundt i området. Eller hva med å dra på flåteferd på Klarälven? I Torsby Skidtunnel & Sportcenter er temperaturen mellom 0 og -3 grader også midt på sommeren, og du kan gå på ski på en 1,3 km lang løype med naturlikt terreng.

Les mer om Värmlands Sjö och Fjäll Camping

IDYLLISK: I Klarälven kan du bade, padle, ro eller fiske.
IDYLLISK: I Klarälven kan du bade, padle, ro eller fiske. Vis mer

Egne barne- og ungdomsdager

40 minutter østover finner vi nok en perle ved Klarälven, eller Trysilelva, som den heter i Norge. På Alevi camping er mulighetene mange, enten du vil på kanotur, vandring med huskyhunder, leirdueskyting, fluefiske eller klatring. Du kan også dra ut på beversafari, der du med kano padler så stille som mulig for å observere skogens byggmester på nært hold, i sitt naturlige element. Og minst en gang i uka arrangeres egne barnedager (opp til 12 år) og ungdomsdager (for familiens tenåringer) med kule aktiviteter nær campingen. På restauranten kan du blant annet få hjemmelagd elgburger med kantarellsaus.

Les mer om Alevi Camping

ELVEEVENTYR: Flåteferd på Klarälven er helt magisk. Foto: Øyvind Lund
ELVEEVENTYR: Flåteferd på Klarälven er helt magisk. Foto: Øyvind Lund Vis mer

Det vi har nevnt her, er bare et knippe av alle de fantastiske campingplassene i Värmland. I dette fylket rett over grensa til Norge finnes mange muligheter for å kombinere familieeventyr og friluftsliv. Og på vei tilbake igjen til Norge, kan du jo benytte anledningen til å fylle opp kjøleskapet. God tur!

Les mer om barnas Värmland

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.