ANNONSØRINNHOLD

UT PÅ TUR: Vær din egen reiseleder og opplev Europa fra bilen! Du står fritt til å reise hvor du vil, når du vil.
UT PÅ TUR: Vær din egen reiseleder og opplev Europa fra bilen! Du står fritt til å reise hvor du vil, når du vil.Vis mer

Her finner du noen av Europas flotteste bilturer

Har du lyst til å oppleve Europa på en litt annerledes måte? De fineste opplevelsene får du nemlig fra bilen.

Tenk å kunne reise akkurat dit du vil! På biltur kan du nettopp det. Vær din egen reiseleder og se mer av Europa. Her får du gode tips hvis du ønsker å leie bil i ferien din.

Leiebil fra Avis er både enkelt og trygt. Du finner Avis i 165 land og med over 5000 utleiekontorer skulle det ikke være vanskelig å finne fire hjul som passer for deg.

Leier du bil fra Avis så får du som er medlem av Norwegian Reward alltid medlemsrabatt og 10 prosent CashPoints på kjøpet.

Madeira

VAKKER UTSIKT: Utsikten ved Cabo Girão tar pusten fra deg, men er ikke for de med høydeskrekk.
VAKKER UTSIKT: Utsikten ved Cabo Girão tar pusten fra deg, men er ikke for de med høydeskrekk. Vis mer

Dagstur i Vestre Madeira

Funchal - Camara de Lobos - Cabo Girão - Ribeira Brava - Calheta - Funchal

Er du glad i våren? Madeira har vår hele året. For å se mest mulig av denne Atlanterhavsperlen bør du leie bil og dra på en dagstur, eller flere. Her har du i alle fall et godt tips til en biltur med utgangspunkt fra hovedstaden Funchal.

Bil på Madeira gir deg supre muligheter til å utforske denne øyperlen i Atlanterhavet. Ikke ta bilen med minst motor. Du trenger hestekrefter i det kuperte terrenget, og for å følge med på motorveien.

Første etappe: Funchal - Gabo Girão

OPPLEV MER: Madeira er for deg som elsker våren. Her er det vårtemperaturer hele året igjennom. Det er vakker natur og du ser mer av øya med en biltur.
OPPLEV MER: Madeira er for deg som elsker våren. Her er det vårtemperaturer hele året igjennom. Det er vakker natur og du ser mer av øya med en biltur. Vis mer

Start dagen med å kjøre vestover på Estrada Monumental langs havet til den vakre fiskerlandsbyen Camara de Lobos. Gå ut på moloen mot havet og finn fram kameraet. Camara de Lobos er uten tvil Madeiras mest fotograferte sted.

Etter en kaffe på en av de mange små kaféene ved stranden er det på tide å dra videre vestover, mot klippen Cabo Girão.

Andre etappe: Fajã dos Padres - Funchal

Her finner du noen av Europas flotteste bilturer

Fajã dos Padres er neste stopp på bilturen. Dette er et økologisk gårdshotell i strandkanten ved foten av de høye klippene et par kilometer vest for Cabo Girão.

Ta taubanen ned til sjøen og få deg en skikkelig luftetur på veien. Vel nede er det på tide å smake på noe av den deilige maten som serveres på den lille restauranten.

Etter lunsj og taubane opp til bilen er det på tide å reise videre vestover til Ribeira Brava. Dette er en liten og hyggelig by ved havet, med noen små kaféer, supermarked og souvenirbutikker.

Byen rommer også Madeiras etnografiske museum. Kjør videre til Calheta hvor du kan unne deg et stopp ved et lekkert spa-hotell som heter Savoy Saccharum.

Fra Calheta kan du velge å følge veien langs havet tilbake til Funchal eller ta hovedveien VE3, som etter hvert blir firefelts motorvei.

Tid: Cirka 7 timer.

Gran Canaria

BEST FRA BIL: Gran Canaria har utrolig mye spennende natur. Men den ser du best om du leier bil og kommer deg ut fra turistfellene.
BEST FRA BIL: Gran Canaria har utrolig mye spennende natur. Men den ser du best om du leier bil og kommer deg ut fra turistfellene. Vis mer

Dagstur: vestkysten og indre del av øya

Mogán - Tejeda - Agaete - Telde

Gran Canaria er mye mer enn den solfylte sørkysten som nordmenn liker seg best på. På biltur kan du se sjarmerende Mogán, kystbyen Agaete, frodige områder i nord, den spektakulære kalderaen og mye, mye mer.

Her er forslag til en dagstur. Vi tar utgangspunkt i at du bor i et av turistområdene fra Playa del Inglés til Puerto Rico.

Leiebil i én uke koster ikke så mye mer enn taxi tur-retur flyplassen og en av feriedestinasjonene i sør. Leier du bil direkte fra en Avis-skranke kan du oppgi rabattkoden W131400 sammen med ditt Reward-nummer og du får da 10 prosent CashPoints på bestillingen.

Første etappe - Mogan - Agaete

IDYLLISK: Fiskerlandsbyen Puerto de Mogán er en perle helt sør på Gran Canaria.
IDYLLISK: Fiskerlandsbyen Puerto de Mogán er en perle helt sør på Gran Canaria. Vis mer

Dagens første etappe er til Mogán. Du kan velge motorveien GC-1 eller den gamle veien GC-500. Vi anbefaler at du velger GC-500, her er det mye mer å se, og du kjører langs havet den første delen av veien.

Etter Mogán kjører du mot Tejeda og Presa Las Niñas. Nå må du bruke armene mye, for svingene er mange og du må legge bilen i førstegir flere ganger for å greie de skarpeste svingene.

Hvis du tar bilturen i januar/februar kan du være heldig og få oppleve den vakre mandelblomstringen. Tiden for blomstringen avhenger av temperaturen.

Vel framme i Tejeda er du antagelig klar for å strekke litt på bena og fylle på med litt væske. Tejeda er en koselig landsby i fjellene, med flere spisesteder og butikker. Det er fristende å spise her, men vi anbefaler deg å spare appetitten til neste stopp på ruten, Agaete.

Andre etappe: Agaete - hjem

SVINGENDE FLOTT: Veien til Agaete nord-vest på Gran Canaria krever at du er villig til å kjøre krappe svinger.
SVINGENDE FLOTT: Veien til Agaete nord-vest på Gran Canaria krever at du er villig til å kjøre krappe svinger. Vis mer

Agaete ligger på nordvestkysten av Gran Canaria og er et populært reisemål blant Las Palmas innbyggere. I Agaete er det flere gode fiskerestauranter.

Etter en deilig lunsj i Agaete er det tid for retur til sørkysten. Du kan nå velge mellom å følge hovedveien langs kysten eller å ta veien tvers over øya. Den sistnevnte gir deg de absolutt fineste opplevelsene. Veien går gjennom et Gran Canaria helt ulikt det du er vant til fra sørkysten. Det er frodig og grønt, og de mange småbyene er vakre fargeklatter.

Tid: Cirka 7 timer.

Gratis ekstra sjåfør

EKSTRA: En ekstra sjåfør gjør at du får mer utbytte av bilturen. Leier du bil fra Avis får du dette gratis.
EKSTRA: En ekstra sjåfør gjør at du får mer utbytte av bilturen. Leier du bil fra Avis får du dette gratis. Vis mer

Leier du bil fra Avis får du 10 prosent CashPoints, opptil 15 prosent rabatt på Avis fritidspriser og inntil 40 prosent rabatt på standardpriser. Du får også ekstra sjåfør gratis. Det er veldig praktisk å være to sjåfører - særlig når veiene er litt krevende.

Italia

UNIK: Milano er et godt utgangspunkt for en rundreise i Italia. Ta deg tid til å besøke katedralen i Milano.
UNIK: Milano er et godt utgangspunkt for en rundreise i Italia. Ta deg tid til å besøke katedralen i Milano. Vis mer

Tredagers biltur fra Milano til Venezia

Milano - Verona - Ljubljana - Venezia

Nord-Italia byr på fantastiske muligheter med leiebil med både Frankrike, Sveits, Østerrike, Slovenia og Kroatia rett i nærheten. Her kan du planlegge en super biltur etter eget ønske.

Her er et forslag til en rundtur i Italia og Slovenia. Du velger selv om du vil bruke tre dager med tett program, eller legge til ekstra dager for mer avslappende ferie.

Dag 1: Milano - Verona

KULTUR: Ta en god pause i romantiske Verona med et 2000 år gammelt romersk teater på menyen.
KULTUR: Ta en god pause i romantiske Verona med et 2000 år gammelt romersk teater på menyen. Vis mer

Dagens etappe går fra Milano til Verona. Verona har et stort romersk amfi som i sommerhalvåret brukes til opera- og teaterforestillinger.

Det sies at handlingen i Romeo og Julie foregår i Verona. Gamlebyen er en fryd for øyet og Verona er en fin første stopp på bilferien.

Dag 2: Skocjangrotten og Ljubljana

ELVELANGS: Elven Ljubljanica renner igjennom den slovenske hovedstaden Ljubliana.
ELVELANGS: Elven Ljubljanica renner igjennom den slovenske hovedstaden Ljubliana. Vis mer

I dag er det på tide å utforske det underjordiske! Like over grensen til nabolandet Slovenia ligger den fantastiske Skocjangrotten (Škocjanske jame).

Dette utrolige grottesystemet regnes som et av verdens flotteste og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det er lett å tro at skaperne av Indiana Jones har vært på besøk i Skocjangrotten før de laget filmene om helten! Hele grotten er spektakulært lyssatt.

Fra Skocjangrotten er det omtrent en times biltur å kjøre til Slovenias hovedstad Ljubljana. Ljubljana er en veldig hyggelig by med et sjarmerende sentrum fullt av liv.

Ta gjerne turen opp til borgen som troner over byen. Utsikten er superfin. I sentrum er det stort utvalg av gode spisesteder og prisene er behagelig lave.

Hvis dere har lyst til å utforske mer av Slovenia kan dere gjerne sette av en dag ekstra i Ljubljana og komme dere ut av sentrum på dagtid med leiebilen. Hvis dere synes besøket i Skocjangrotten ga mersmak kan dere stoppe i Postojnagrotten på vei tilbake til Italia.

Dag 3: Lido Venezia eller Lido di Jesolo

KLASSIKER: Venezia er ingen stor by, men har mye å by på. En tur i båt hører med.
KLASSIKER: Venezia er ingen stor by, men har mye å by på. En tur i båt hører med. Vis mer

Lido Venezia og Lido di Jesolo er øyer på utsiden av Venezia. Dette er steder mange italienere drar på ferie. Fordelen med å bo her ute er at dere kan komme dere raskt inn til sentrum av Venezia og samtidig slipper dere unna det verste turist-tråkket.

Den siste dagen av bilturen tar dere med dere bilen over til fastlandet igjen og leverer den på flyplassen i Venezia. Det koster ekstra for levering av bilen til en annen stasjon, men det er i mange tilfeller rimeligere enn å kjøre flere timer tilbake, betale bompenger og eventuelt sove en siste natt på hotell for å levere leiebilen der dere hentet den ut.

Norwegian flyr til/fra Venezia fra april til oktober.

Avis Preferred for Norwegian Reward-medlemmer er gratis og gir deg en rekke ekstra fordeler som Fast Track i skranken, gratis oppgraderinger og bonusleie.

Her kan du lese mer om fordelene fra Avis.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.