ANNONSØRINNHOLD

FUGLEPERSPEKTIV: Du føler deg virkelig i ett med naturen når det er bare kajakken mellom deg og sjøen. Foto: Henrik Trygg
FUGLEPERSPEKTIV: Du føler deg virkelig i ett med naturen når det er bare kajakken mellom deg og sjøen. Foto: Henrik TryggVis mer

Her mister du ikke formen på ferie

Reisemålene for deg som elsker å være aktiv.

Får du mark av å ligge langflat på en solseng i fjorten dager? Er du litt redd for at du ikke skal få brukt kroppen nok når du har fri? Har du behov for treningsvariasjon fra dag til dag? Da er Västsverige et perfekt feriemål for deg.

Dette lille Sverige i miniatyr har en unik skjærgård, levende villmark, vakre sletter og flotte skoger – og så mange muligheter til å være aktiv at det garantert tilfredsstiller selv de ivrigste friskusene.

Ta beina fatt

Å legge ut på fottur er ikke bare en suveren treningsform, det er også en flott måte å oppleve et feriemål på. Du får tid til å inn naturen og virkelig føle at du er tilstede, samtidig som du får pulsen opp og holder formen din ved like.

FANTASTISK FLOTT: Pilegrimsleden er vakker hele året, men kanskje ekstra vakker om høsten. Foto: Roger Borgelid
FANTASTISK FLOTT: Pilegrimsleden er vakker hele året, men kanskje ekstra vakker om høsten. Foto: Roger Borgelid Vis mer

I Västsverige er det flust av spennende steder som er perfekt for vandring. De mest kjente og kjære rutene er Pilegrimsleden i Dalsland og Soteleden i Bohuslän.

I førstnevnte kan du vandre i fotsporene til tusenvis av pilegrimer gjennom det irrgrønne landskapet i Dalsland. Den ti mil lange turstien er en del av veien til Nidaros, og det er lett å kjenne fortidens sus mens du går forbi ruiner, kirker, gårder og naturreservat. Det finnes flere spise- og overnattingssteder langs veien, slik at du kan gå hele ruten fra start til stopp om du vil.

Soteleden blir omtalt som Sveriges svar på italienske Cinque Terre. Denne 70 kilometer lange turløypa tar deg forbi helleristninger og utsiktsposter, og gir deg vakre naturopplevelser i skog, på fjell og ved kysten. Her er det også mange fine steder å overnatte på underveis.

Bokvandring: Ønsker du et lite avbrekk fra vandringen med en lett og underholdende gåtur? Bli med på guidet tur i fotsporene til morderne som Camilla Läckberg har skrevet så levende om.

Unike padleopplevelser

Det er en fantastisk følelse å gli framover på vannoverflaten kun hjulpet av egen styrke, og særlig i Västsverige – hvor du finner noen av verdens beste padlefarvann. De tøffeste velger åpent hav, mens hverdagspadlerne kan padle i ro for vinden mellom de 8000 øyene i Bohuslän. Her er det lett som en plett å padle seg frem til sitt eget private paradis, og ta et lite strandhugg. Du får oppleve en natur som befinner seg i verdensklasse – CNN har faktisk kysten i Bohuslän på listen over verdens ti vakreste naturområder, og det er lett å se hvorfor.

TREN I NATUREN: Opplev skjærgården fra kajakken mens du tar deg fram fra sted til sted for egen maskin. Foto: Henrik Trygg
TREN I NATUREN: Opplev skjærgården fra kajakken mens du tar deg fram fra sted til sted for egen maskin. Foto: Henrik Trygg Vis mer

Ta deg fram til det ene idylliske stedet etter det andre. Hopp i havet når det blir for varmt, og nyt knallfersk sjømat om kvelden fra matfatet du nettopp har padlet rundt i.

Skulle man gå lei av padling i saltvann, har du Dalsland – kjent som de tusen sjøers landskap. Her er naturen vill og ekte, en litt tryggere utgave av villmarken, og padlemulighetene enorme. Dalslands Kanal er et system som består av store sjøer med skjærgårdslignende natur, små fjorder, spennende vassdrag og mindre elver. Her er det flotte padlemuligheter – og lurt å kjøpe fiskekort.

Padlepakke: En lettvint start på en aktiv ferie får du hvis du drar til Hälleviksstrand i Orust. Bestill en tonetters padlepakke, så får du to overnattinger på kule Lådfabriken og en guidet kajakktur til Malö og Flatön, en rute som slingrer seg mellom grønne øyer og naturreservat, via holmer, skjær og smale passasjer.

Les mer om de fantastiske padleopplevelsene her!

Sats på sykkel

Trives du på sykkelsetet, er det på grensen til dumt å ikke tråkke fra severdighet til severdighet langs et av Sveriges best kjente landemerker – vakre Göta kanal. Langs de idylliske kanalene går det nemlig fine sykkelveier, som i tidligere tider ble brukt til oksene eller hestene som dro seilskutene oppover.

SVENSK ØYLOFFING: Selvsagt kan du ta med deg sykkelen fra øy til øy i den nydelige skjærgården i Västsverige. Foto: Roger Borgelid
SVENSK ØYLOFFING: Selvsagt kan du ta med deg sykkelen fra øy til øy i den nydelige skjærgården i Västsverige. Foto: Roger Borgelid Vis mer

Dere kan leie sykler ved Sjötorp i den ene enden av kanalen, og sykle helt til Slätbaken – 190 kilometer unna. Trill forbi alle de 58 slusene, og opplev det flotte kanalmiljøet på nært hold!

Du kan også oppleve skjærgården på to hjul. I Västsveriges skjærgård finner du et rikt utvalg av pittoreske fiskesamfunn og sjarmerende småsteder, nydelige strender og storslagen natur. Vil du virkelig utforske området, kan du sykle helt fra Göteborgs skjærgård i sør til Strömstad og Kosterøyene i nord.

Øyloffing: Hvorfor ikke lage din egen øy-til-øy-tur på to hjul? På Västsveriges båtloffingsplatform finner du skreddersydde ruteforslag, fergeruter og tips til innkvartering i skjærgården.

Fem tips for sykkelturen i Västsverige finner du her!

Tøffe opplevelser

For deg som virkelig er glad i å demonstrere krefter finnes det to store arrangement du ikke bør gå glipp av i høst. Den første helgen i september er det duket for Icebug Xperience – et 75 kilometer langt løp som går gjennom det vakre kystlandskapet i Bohuslän. Løpet er fordelt over tre etapper på tre dager, og du kan velge om du vil være med i løpegruppa for terrengløping i verdensklasse, eller i gå-gruppa og nyte naturen i litt roligere fart.

JUBEL: Så glad blir du når du går i mål i Tenson Tjörn Triathlon. Foto: Visit Sweden
JUBEL: Så glad blir du når du går i mål i Tenson Tjörn Triathlon. Foto: Visit Sweden Vis mer

Helgen før kan du delta på idrettsfestivalen Tenson Tjörn Triathlon, en av Sveriges aller største triathlon-konkurranser – også kalt verdens svetteste kunstrunde. Her får du virkelig testet alle kreftene dine! Mange velger å være her i en uke før selve konkurransen går av stabelen for å teste ut løypa, noe som gir dem bedre tid til å se på skulpturutstillingen i Piane, uten å bli like svett som når konkurransen er i gang.

SVETT OG SPENNENDE OPPLEVELSE: Ta deg tid til å oppleve Skulptur i Pilane, en skulpturutstilling med verdensledende kunstnere i vakkert kulturlandskap. Bare pass på å gjøre det unna før du skal delta i Tenson Tjörn Triathlon! Foto: Peter Lennby
SVETT OG SPENNENDE OPPLEVELSE: Ta deg tid til å oppleve Skulptur i Pilane, en skulpturutstilling med verdensledende kunstnere i vakkert kulturlandskap. Bare pass på å gjøre det unna før du skal delta i Tenson Tjörn Triathlon! Foto: Peter Lennby Vis mer

Dette er bare litt av alle de flotte naturopplevelser i Västsverige. Se her for mer inspirasjon!

Mer fra Visit Sweden

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.