Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Tysk storeslem sålangt for skiskytterjentene FOTO: NTB Scanpix
Tysk storeslem sålangt for skiskytterjentene FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Historisk tysker truer norske gullsjanser

- Den åpenbare favoritten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske skiskytterjentene har allerede et sølv og én fjerdeplass med Marte Olsbu (27) dette OL, men gullmedaljene henger rundt en historisk tysker.

Laura Dahlmeier (24) skrev seg inn i historiebøkene da hun mandag fulgte opp sin egen sprintseier med seier på jaktstarten i PyeongChang. Den eneste som har klart bragden før er Norges egen Ole Einar Bjørndalen, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

- Laura dominerer sporten vår. Det er mange sterke løpere der ute, og vi trenger å skyte bedre og gå raskere på ski, det er det, oppsumerer Anaïs Bescond (30) til den offisielle OL siden.

Det hele har gitt mersmak for dagbladets odds-eksperter, som ikke ser for seg at den unge tyskeren er ferdig enda.

Vinner til 1.80 -Den åpenbare favoritten

Tyske Laura Dahlmeier er så langt den store skiskytteren i dette OL, med to gull på to løp. Hun var en av to løpere som klarte å få ned alle 10 blinkene på sprinten, og hun imponerte voldsomt på jaktstarten med kun en bom på 20 skudd tross til dels fryktelige vindforhold. Det var ingen andre utøvere som gjorde det bedre på standplass, og når man i tillegg er bra i sporet så ender man opp med å være uslåelig. Kuzmina var nærmest på jaktstarten, tross fire bom var hun bare 29 sekunder bak til slutt, mens vår egen Marte Olsbu har nå endt som nummer to og fire på de to første løpene. Det var skuffende fra mange av forhåndsfavorittene nok en gang, Domracheva, Eckhoff og Makarainen har alle slitt voldsomt

15km individuell start er den øvelsen som går færrest ganger i løpet av en sesong, og det er bare to løp som har blitt holdt denne sesongen. Det er fire skyting og hver enkel bom gir ett minutt tillegg, i stedet for den vanlige strafferunden. Dermed er dette en øvelse som passer best for de gode skytterne, og som ofte har overraskende utøvere på medaljeplasser. Det første rennet ble vunnet av Skardino, og hun viste seg som en god 15km løper da hun også ble nummer syv i løp to. Dzhima har en 3. plass og en 4. plass, mens Makarainen ble nummer to i det siste løpet, og 11 i det første. Løp nummer to ble bunnet av Wierer, men hun feilet fullstendig i det første. Andre som er verdt å nevne er Valj Semerenko (4 og 5), Domracheva (14 og 6) og Synnøve Solemdal som ble nummer to i det første løpet, før hun feilet i det neste. Dette er den beste medaljemuligheten for henne, og hun er kanskje det største norske medaljehåpet.

Laura Dahlmeier blir den den åpenbare favoritten i dette løpet, og enda større enn hun var i de to andre. Hun går relativt raskt og skyter fantastisk tross vanskelige forhold. Samtidig er ikke 1.85 veldig fristende all den tid det blåser en del på standplass, noe som skaper litt bingo-forhold, men det er vanskelig å plukke ut noen andre som er et bedre spill. Vi lander på nytt Dahlmeier-gull.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.