Annonsørinnhold

Høstens lystrender du bør få med deg

Lysslynger, lysgardiner og istapplys – vi gir deg tipsene som lyser opp høstmørket.

MYS MED LYS: Det blir en ekstra hyggelig høst og vinter i vente med stemningsfylte lysslynger.
MYS MED LYS: Det blir en ekstra hyggelig høst og vinter i vente med stemningsfylte lysslynger. Vis mer

Høsten er her for fullt, og da er det høysesong for innekos. Lite er vel mer stemningsfullt enn å fylle hjemmet med koselige lys – både innenfor og utenfor vinduet. En fin måte å få litt ekstra lys i høstmørket.

Med høytider som Luciadagen og advent like rundt hjørnet, har du en god grunn til å gjøre det ekstra hyggelig hjemme. Du trenger heller ikke å gjøre ting så avansert, for med en dekorativ lysslynge blir plutselig et mørkt vindu eller en veranda superkoselig!

Les også: Tenk på dette når du velger lysslynge

STEMNINGSFYLT: Det skaper ekstra god spemning med lys, og du kan lyssette hva som helst med lysslynger fra Northlight.
STEMNINGSFYLT: Det skaper ekstra god spemning med lys, og du kan lyssette hva som helst med lysslynger fra Northlight. Vis mer

Kan brukes til alt

Det geniale med lysslynger er at du kan slippe kreativiteten løs – både inne som ute. Ettersom de er bøyelige, kan du enkelt vikle dem rundt en busk, trappegelenderet, takrenna, porten, eller den gamle sykkelen etter tante Erna i hagen.

Skal du bare pynte litt opp i kjøkkenvinduet, holder det med kortere slynger. Ønsker du å lyssette hele thujahekken, kan du klinke til med en slynge på hele 100 meter.

PYNT MED LYS: Lysslynger på rekkverket gir en lun stemning i høst- og vintermørket.
PYNT MED LYS: Lysslynger på rekkverket gir en lun stemning i høst- og vintermørket. Vis mer

Det finnes også lysslynger du kan bestemme lengden på selv - nemlig den utbyggbare lysslyngen. Den kan bygges ut fra 6,5 til 100 meter, noe som garantert gjør naboen sjalu!

Har du ikke strømuttak i umiddelbar nærhet, er en batteridrevet lysslynge perfekt. Med innebygd timer har den lengre levetid, og lyset kan slukkes automatisk etter åtte timer.

BATTERIDREVET: Om du ikke har strømuttak i nærheten, kan du bruke en batteridrevet lysslynge.
BATTERIDREVET: Om du ikke har strømuttak i nærheten, kan du bruke en batteridrevet lysslynge. Vis mer

De fleste lysslynger kommer i fargen «varmhvitt», men er du typen som skulle hatt litt mer å velge mellom, er den multifargede lysslyngen tingen. Velg blant seks ulike farger, fast lysskinn eller at slyngen skifter mellom alle farger.

FARGERIKT: Pynt opp hjemme med lys - fin på rekkverk, gelenderet eller juletreet.
FARGERIKT: Pynt opp hjemme med lys - fin på rekkverk, gelenderet eller juletreet. Vis mer

Har du allerede en yndlingsfarge, får du også lysslynger med fast farge. Velg blant rødt, grønt, blått eller lilla lys. Slyngene er på 2,5 meter, og med 250 pærer blir den fin på rekkverk, gelendere eller juletreet.

En annen genial dings er denne appstyrte lysslyngen med LED-pærer til både inne- og utebruk. Den kan stilles inn på 16 millioner farger, og du kan enkelt tegne mønster selv i appen, bruke forhåndsinnstillinger eller la musikken styre pærene.

STYR MED TELEFONEN: Appstyrt lysslynge med bevegelige effekter, tegn selv eller velg ferdige innstillinger. Styr opptil 4000 lysdioder eller 10 enheter samtidig.
STYR MED TELEFONEN: Appstyrt lysslynge med bevegelige effekter, tegn selv eller velg ferdige innstillinger. Styr opptil 4000 lysdioder eller 10 enheter samtidig. Vis mer

Lys fra istapper, lysnett og lysgardiner

Det finnes utallige måte å lyssette på, og det eneste som stopper deg er fantasien. Hva med å prøve denne utbyggbare lysgardinen? Den er perfekt til å lyse opp vinduet, korridoren eller husveggen, og passer utmerket som jule- og vinterdekorasjon.

LYSGARDIN: Lys opp vinduet, gangen eller veggen med en utbyggbar lysgardin.
LYSGARDIN: Lys opp vinduet, gangen eller veggen med en utbyggbar lysgardin. Vis mer

Lysgardinen har 16 lysslynger, og hver slynge er 2,15 meter lange. I tillegg kan den bygges ut med opptil tre ekstra lysgardiner, og fungerer like godt utendørs som innendørs.

En annen stilig måte å dekorere på, er å bruke en istappslynge. Heng den fra takrenna, under vinduet, ned fra taket eller langs garasjeveggen.

ISTAPPER: Med istappslyngen får du effekten av istapper som henger lysende nedover. De kaldhvite LED-diodene gir en fin effekt i mørket.
ISTAPPER: Med istappslyngen får du effekten av istapper som henger lysende nedover. De kaldhvite LED-diodene gir en fin effekt i mørket. Vis mer

Som med lysgardinen, kan istappslyngen bygges ut. Med ekstra slynger, kan du lett koble sammen opptil 700 pærer. Da snakker vi god stemning! Et godt tips er å bruke et koblingsur. Da kan du stille den inn til å tennes og slukkes automatisk.

Lysnettet er genialt som lysdekorasjon i hage eller på uteplassen. Legg den over en busk eller et mindre tre, så lyser den opp og gir et velkomment lys når mørket faller på.

LYSNETT: Lys opp høst- og vinterkvelder ved å legge lysnettet over busker eller små trær.
LYSNETT: Lys opp høst- og vinterkvelder ved å legge lysnettet over busker eller små trær. Vis mer

Er du så heldig å ha flaggstang i hagen, skal jo den selvfølgelig også lyse opp. Med denne lysdekorasjonen til flaggstang, gjør du enkelt om flaggstanga til et juletre.

Husk skjøteledning om ikke ledningene er lange nok. Og for å slippe ledninger som ligger strødd overalt, kan du samle dem i et kjekt buntebånd.

Lag dine egne lysdekorasjoner

Lysslynger er morsomme å leke seg med, og du kan virkelig lage magiske dekorasjoner som gir rommet en helt spesiell stemning.

LETT Å FORME: Vikle en lysslynge rundt planter, møbler eller gardinstenger. Lysslyngen i metall er 3,4 meter lang, og gir mange muligheter til å pynte med lys.
LETT Å FORME: Vikle en lysslynge rundt planter, møbler eller gardinstenger. Lysslyngen i metall er 3,4 meter lang, og gir mange muligheter til å pynte med lys. Vis mer

Med denne smarte lysslyngen i metall kan du pynte det meste. Den er lett å forme, og kan for eksempel formes rundt en plante eller legges som en dekorasjon i en glassflaske eller glasskrukke. Du kan til og med lage din egen adventsstjerne!

ADVENTSSTJERNE I TRE: Slik lager du enkelt din egen adventssjerne i tre med lysslynger. Vis mer

En annen variant som kan brukes er denne diskrete lysslyngen på åtte meter. De tynne metalltrådene blir nesten usynlige, og det er bare det koselige lyset som stikker seg ut.

Lysslynger med dekorative kuler er trendy i år. Pynt bokhylla eller heng de røykfargede lyskulene i vinduet. Den brede kabelen gir et rustikt utseende, og den blir en trendy innredningsdetalj.

TRENDY: Dekorative pærer med røykfarget glass gir et lekkert uttrykk.
TRENDY: Dekorative pærer med røykfarget glass gir et lekkert uttrykk. Vis mer

Pynt på en morsom måte

Skal du ha gjester til middag? Prøv noe nytt og dekk bordet på en litt annerledes måte. Ved å bruke en batteridrevet lysslynge, skaper du en helt magisk stemning rundt bordet.

KOSELIG MIDDAGSBORD: Med en batteridrevet lysslynge på bordet, skaper du en ekstra lun stemning.
KOSELIG MIDDAGSBORD: Med en batteridrevet lysslynge på bordet, skaper du en ekstra lun stemning. Vis mer

Bruk slyngen når du dekker bordet, og la den sno seg mellom glass og lysestaker. Eller legg den i en vase eller i et blomsterarrangement, så blir det en flott og effektfull interiørdetalj.

Dekker et bord til mange, kan du legge ut flere. Du kan også velge en tilsvarende lysslynge med innebygd timer. Eller hva med en lysdekorasjon med metallkuler? Sistnevnte passer også bra til et blomsterarrangement i for eksempel vinduet.

LYSKULER: Lysslynge med 20 dekorative kuler i enten sølv eller messing. Fin til borddekorasjon eller et blomsterarrangement.
LYSKULER: Lysslynge med 20 dekorative kuler i enten sølv eller messing. Fin til borddekorasjon eller et blomsterarrangement. Vis mer

Husk bare å bruke miljøvennlige batterier som holder lenger! Da slipper du maset med å bytte midt under middagsselskapet.

Hold enkelt orden i ledningskaoset

Du kjenner deg sikkert igjen; Du tar fram lysene for å pynte, men alle lysslyngene er viklet inn i hverandre, og det tar evigheter før du får skilt dem. Like irriterende hvert år …

ALDRI MER SURR: Egen oppbevaring for lysslyngene er et must om du vil slippe floker i ledningene.
ALDRI MER SURR: Egen oppbevaring for lysslyngene er et must om du vil slippe floker i ledningene. Vis mer

Hils derfor på problemløseren! Denne smarte oppbevaringen for lysslynger gjør pyntingen langt enklere. Med separate rom og egne holdere, blir håndteringen en lek. Super for praktisk og flokefri lagring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer