Annonsørinnhold

Husker du Isba-støvlene fra 80-tallet?

De ikoniske vinterstøvlene fra Frankrike er like kule nå som de var for rundt 40 år siden.

Isba finnes i flere varianter og farger, men det var denne modellen og fargen som de fleste ønsket seg på 80-tallet.
Isba finnes i flere varianter og farger, men det var denne modellen og fargen som de fleste ønsket seg på 80-tallet. Vis mer

På første del av 80-tallet var Isba så hot på mange norske skoler at du risikerte å falle helt utenfor vennegjengen dersom du ikke eide et par.

Isba-støvlene skulle helst snøres med syltestrikker i stedet for lisser, og hvis du supplerte med høyvannsbukser og hvite tennissokker, var den nedre delen av antrekket ditt perfekt.

Isba-selskapet ble etablert så tidlig som i 1880, og merket økte i popularitet i forbindelse med OL i Grenoble i 1968. Isba ble snart de ultimate after ski-støvlene, og i Norge ble det solgt enorme mengder av spesielt én av modellene i 80-årene.

Her finner du Isba på salg

Økt interesse for Isba
- Isba var kun å oppdrive i noen utvalgte kvalitetsbutikker i Norge. De var svært dyre på den tiden, men likevel ble det solgt rundt 80.000 par i året en periode, forteller butikksjef Miriam Martinez i Trapessko.

Interessen for Isba dalte brått på siste halvdel av 80-tallet, men det franske merket har aldri forsvunnet helt fra det norske markedet, og for tiden selges det rundt 800 par i året.

Her finner du Isba på salg

Denne franske katalogen fra 1983 viser de ulike Isba-modellene på markedet.
Denne franske katalogen fra 1983 viser de ulike Isba-modellene på markedet. Vis mer

Varme og komfortable sko
Kvaliteten er det i alle fall ikke noe å si på, og Trapessko har merket økt etterspørsel etter Isba de siste vintrene.

- Isba-modellene er håndlagde og kommer i vegetabilsk garvet skinn. På innsiden har de ullfôr, og de holder de holder føttene dine varme selv på de kaldeste vinterdagene, forteller Martinez.

Se de ulike fargene du får Isba i

Isba-støvlene er på vintersalg
Trapessko har for tiden et stort vintersalg der Isba er ett av merkene som er satt ned i pris. Skoene kan tidvis være vanskelige å oppdrive i en del størrelser, men Trapessko har nylig fått inn et nytt parti og har alle kurante størrelser tilgjengelig i nettbutikken.

Ball-genseren er tilbake!

De nye kolleksjonene med Ball er inspirert av de originale plaggene fra 80-tallet.
De nye kolleksjonene med Ball er inspirert av de originale plaggene fra 80-tallet. Vis mer

Det italienske merket Ball er et annet 80-tallsfenomen som var superhot noen få år. Det var de stripete collegegenserne (lansert i 1983) som slå an i Norge, og på enkelte klassebilder fra den tiden ser du nesten ikke en elev som ikke har dresset seg opp med Ball.

Produksjonen av Ball ble stanset i 1996, men i 2020 ble nye kolleksjoner designet. Relanseringen er blitt en stor suksess, og merket selges nå i butikker som Get Inspired, Villoid, Ferner Jacobsen, NLY Man og Nelly.

Se stort utvalg av Ball her

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer